Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем Скоростна кутия

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем Скоростна кутия

Здр.
    Днес ми се случи странно и неприятно събитие - жената ще почва курсове , и и дадох Паджерото да покара .... след странна комбинация от газ+спирачка+съединител и некоординирано ръчкане на лоста , колата си остана на 3 та... вклюих късите и се прибрах така. Не мога да си обясня как е възможно да стане това , но , практиката показа друго . Колата е Паджеро 2.5 ТД , 89 година , карам я повече от година , никакви забележки , до момента... някой да има идеи за какво да се готвя ?

До: Проблем Скоростна кутия

Не съм голям специалист по скоростни кутии на Паджеро, обаче подобно нещо ми беше случило на едно Жигули....Излекувах го много лесно, свалих картера на кутията, изръчках с един лост заседналата вилка, сложих картера, налях масло и напред......Два часа на земя цялата процедура
    Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
    Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Сега идвам от майстора... не е 3 та , 5 та , но няма как да се бръкна да се изключи, и трябва май да се сваля всичко.. егаси ужаса.

Коментар

при мен на уазката така става но рядко и всеки знае как се оправя... свяляш капака на кутията и и разместваш заседналото колело а бе нее никак сложно но за паджерото нямам идея ама доста хора се оплакват от техните СК...
        S10 & Frontera

Коментар

Първоначално публикуван от go6o Преглед на мнение
          Сега идвам от майстора... не е 3 та , 5 та , но няма как да се бръкна да се изключи, и трябва май да се сваля всичко.. егаси ужаса.
          Е, не е толкова страшно за майстор при подходящи условия(подемник, желание)... Ако няма нещо счупено и цената няма да е убийствена.

Коментар

Първоначално публикуван от go6o Преглед на мнение
            Здр.
            Днес ми се случи странно и неприятно събитие - жената ще почва курсове , и и дадох Паджерото да покара .... след странна комбинация от газ+спирачка+съединител и некоординирано ръчкане на лоста , колата си остана на 3 та... вклюих късите и се прибрах така. Не мога да си обясня как е възможно да стане това , но , практиката показа друго . Колата е Паджеро 2.5 ТД , 89 година , карам я повече от година , никакви забележки , до момента... някой да има идеи за какво да се готвя ?
            Това се получава при повечето автомобили при които скоростния лост влиза директно в кутията.На ябълката на лоста има едно пласмасово легло ,при повечето са само с една черупка.При износване и след некоординирани движения се получава издърпване на лоста нагоре и излизане от превключващите пръти.Сменяш въпросните подложки и работата се оправя.през цялата ми практика с автомобили съм попадъл на 4 случая с Паджеро ,към 7 случая със Самурай и др. Не е болка за умиране но е неприятно като си насред кална локва.Приготвяш си ключе и отверка за отвиване на лоста и една по ячка и широка отверка за наместване на прътите и продължаваш
            Неможе да вземаш трезво решение ако мозъкът ти е изгорял от наркотици и алкохол .
            Дий Снайдер

Коментар

Първоначално публикуван от banjo Преглед на мнение
              Приготвяш си ключе и отверка за отвиване на лоста и една по ячка и широка отверка за наместване на прътите и продължаваш
              Това значи се прави отгоре, без сваляне на кутията? Аз не съм правил това упражнение и затова питам?

Коментар

Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнение
                Това значи се прави отгоре, без сваляне на кутията? Аз не съм правил това упражнение и затова питам?
                Точно така от купето.Сваляш маншона, после на лоста има три болта на придържащата шайба и накрая сваляш лоста.Наместват се прътите с по дълга и широка отверка в неутрална позиция накрая се монтира лоста в обратен ред.
                Неможе да вземаш трезво решение ако мозъкът ти е изгорял от наркотици и алкохол .
                Дий Снайдер

Коментар

не е така.отгоре на кутията където са двата лоста има 6 болта.ключ12 гедоре.развиваш ги и излизат директно двата лоста.нищо не изхвърча.
                  гледаш дали има нещо нередно и трябва отворите където влизат лостовете да са на една линия.ако са така проблема не е от там.
                  отиваш на канал точиш маслото на скоростите.от пробката.пробката е на капак.сваляш капака и вътре се виждатскоростите.и ако там всичко е наред .може да има проблем с вилките или по точно фиксаторите .
                  но не е болка за умиране каквото и да е.

Коментар

Първоначално публикуван от koko11 Преглед на мнение
                    не е така.отгоре на кутията където са двата лоста има 6 болта.ключ12 гедоре.развиваш ги и излизат директно двата лоста.нищо не изхвърча.
                    гледаш дали има нещо нередно и трябва отворите където влизат лостовете да са на една линия.ако са така проблема не е от там.
                    отиваш на канал точиш маслото на скоростите.от пробката.пробката е на капак.сваляш капака и вътре се виждатскоростите.и ако там всичко е наред .може да има проблем с вилките или по точно фиксаторите .
                    но не е болка за умиране каквото и да е.
                    Не обърквай човека,не го карай да разглобява където не трябва.
                    Дий Снайдер

Коментар

трябва да се погледне от кои модел е ск кутия имам 3 паджерота и само едното все още не сам отварял кутия, едната има капак от долу и може да се погледне без да се отваря но другия модел не а да махаш лоста нищо няма да видиш освен раздатката. успех

Коментар

Сега, аз имах същия проблем на паджерото. Оказа се че се развила една гайка дето държи вала на пета скорост и остава зацепена постоянно. Случи и се три пъти и аз така се прибирах на бавни. Докато се прибера и колата се оправяше сама. Обаче един път не се оправи и се наложи отваряне.....хубавото беше ,че няма нищо счупено. Предполагам че може да е същото. Дано съм бил полезен

Коментар

Първоначално публикуван от goggy_1 Преглед на мнение
                          .... имам 3 паджерота...
                          Ухаа! Добре дошъл!

Коментар

Да кажа какво всъщност се получи, малко е срамно решението , но "майстора" , не можа да достигне до 5 тата скорост . Решил проблема като пробил малка дупка над нея и отгоре я изклюл. Добрата новина е че сега има достъп до всяка една скорост, но дано не се налага . Само без без освирквания - не съм взимал решението аз...

Коментар

интересен майстор

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X