Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Много горещи газове от ауспуха

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Много горещи газове от ауспуха

Привет
    Има ли представа каква е нормалната температура на газовете веднага на изхода от ауспуха.Преди известно ввреме след обслужване не си спомням поради каква причина пипахме с ръце ауспуха.Температурата е толкова висока че не мога да си държа ръката повече от няколко секунди на десет сантиметра от края на тръбата.Имам и зефира 2 на която съм проверявал ауспуха и определено е по ниска.
    Каква би могла да бъде причината за това.
    Тест със лист хартия съм правил за поради съмнение за неплътност на изпускателни клапани и не засмуква листа.

Поздрави

От: Много горещи газове от ауспуха

Типичен признак е за късно запалване или за прекалено бавно изгарящо гориво-примерно газта гори по-бавно от бензина.

Коментар

Ако е дизел с DPF и в момента върви регенерация на филтъра, температурата на газовете на изхода на ауспуха (и цялата изпускателна система) също е много висока...
      В самия ДПФ достига към 650С, и това е нормалния процес......
      Неслучайно в инструкцията пише да не се спира около леснозапалими предмети и висока трева в такива случаи...
      Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
      Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Привет

Автомобила е Митцубиши Паджеро 2,5тд.Центровка на помпата е правена с индикатор и е 1мм при 7 градуса СГМТ.Какво означава сместа да гори много бавно.
        Този автомобил няма филтър за твърди частици.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
        X