Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Паджеро 3.8 бензин , търся идеи?!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Паджеро 3.8 бензин , търся идеи?!

Здравейте колеги,

купих едно паджеро 3.8 бензин и освен окачване, лебедка, подкартерни защити се чудя какво още да направя и как да накарам да се изстрелва малко повече на високите обороти?!

Отворен съм за всякакви идеи.

Прикачени файлове
    ПРАВЕТЕ СИ КЕФА БЕ ХОРА!!!!!!!!!

От: Паджеро 3.8 бензин , търся идеи?!

Олекотяване на първо време.

Коментар

Ако четеш руски тук - http://pajero4x4.ru/bbs/phpBB2/viewt...hp?f=4&t=44611 има много подробна тема по въпроса за офроуд модификациите. Също изглежда че този двигател понякога разтяга болтовете на плъзгащите лагери на коляновия вал и от там се получават сериозни проблеми. Та гледам хората ги сменят тия болтове за всеки случай с някакви афтърмаркет такива.

Аз го проучвам тоя модел сега точно и му се чудя дали ще ми издържи на разходките извън пътя. Аз съм с една стокова ТЛК 90 в момента и не правя кой знае колко тежки неща по моя преценка. Удари в щитовете доста често се получават обаче а и независимото предно окачване ми се струва че по-лошо понася тормоза от целия заден мост. Та се чудя това паджеро с независимото окачване навсякъде и с тия леки щитове колко ще изкара и дали няма да го ремонтирам колкото два пъти по старото ТЛК. На теб какви са ти впечатленията до сега? Гледам не я жалиш

Коментар

3.8 бензин би трябвало да е П4 - т.е. и отпред и отзад е с независимо окачване. Лошото е , че тенденцията да се правят все по-"SUV" новите джипки е силно изразена в П4. Не , че е лоша де - и аз имам П4 (e,късо, 3.2 дизел 200 кс) , но имам и П2 за извън пътя. Става за рали рейд повече отколкото за трайал. ТЛК 90 сигурно е по-пригодна за тормоз извън пътя.
        Б. Бонев
        0осем88две6шест71три

Коментар

Първоначално публикуван от tnt1111 Преглед на мнение
          Здравейте колеги,

купих едно паджеро 3.8 бензин и освен окачване, лебедка, подкартерни защити се чудя какво още да направя и как да накарам да се изстрелва малко повече на високите обороти?!

Отворен съм за всякакви идеи.

Може ли няколко странични въпроса?
          С директно впръскване ли е този мотор?
          Автомат ли е паджерото?
          какво си ремонтирал до сега по него и какви са цените на частите?
          Благодаря предварително
          no signature no problems

Коментар

Първоначално публикуван от fanatic Преглед на мнение
            Може ли няколко странични въпроса?
            С директно впръскване ли е този мотор?
            Автомат ли е паджерото?
            какво си ремонтирал до сега по него и какви са цените на частите?
            Благодаря предварително
            Не е GDI( директно впръскване ),а обикновен инжекцион многоточков с MIVEC системата на клапаните........250 коня е мотора.....
            Цените не са толкова страшни, поносими са,за сравнение с друг джип от този клас ( ЛК,Патрул и т.н.) пример, смяна на агренаж с хубави части излиза 500-600 лв. всичко.......амортесьори по около 200 лв./бр.......

Коментар

Първо компютърна диагностика за проблеми , после на Диното за да видим какво е останало под капака и накрая ще пробваме да му прочетем компа през ОБД
              правим му един нов файл и отново на Диното. Резултатите горе-долу ги знам от сега .... +5 ...10 к.с. и още толкова торк. Евентуално ефект ще усетиш от по-ранното идване на максималния въртящ момент при промяна задействане на МИВЕКа. Японците продават готов компютър за Еволюшън , коне хич в+ , обаче
              МИВЕКа тръгва по-рано.
              Аз не искам просто да съм първи , искам като се обърна въобще да не виждам втория !!!
              Куражът не е липса на страх. Куражът е способността да действаш ефективно въпреки страха.

Коментар

Колега ,привет и честито за правилния избор ,много му подаваи това е ПАДЖЕРО.Относно изстрелването не очакваи чудеса с тая дълга база и лебедка.Карал съм всичко на МИТСУБИШИ и мисля че 3.8 къса база е джипа които е наи близо до самолета EVOLUTION които за мен е класиката на ПАДЖЕРО.а за проходимост не се съмняваи в него с по агресивни гуми прави чудеса ,е не е траялна машина но няма да те изложи със сигурност . а защитите са задължителни аз нямам вече нито една фабрична , гората си ги взе плюс номера .може би една масивна броня тип ARB ще ти подобри значително ъгала на атака и няма да трепериш че 400 лева остават във блатото.шнорхела също е добра инвестиция освен визия има и плюсове,иначе колегата с ДИНОТО е човека които може да ти помогне за всичко на тема ОФРОУД,със здраве да го караш и ще си ги мерим на КЪРДЖАЛИ 2015,УСПЕХ

Коментар

Здрасти,

като за начало смених абсолютно всичко ккоето му се вика консуматив и цените са много прилични.Единствено скъпо са задни лагери на главината- 480 лв клиентска цена ,но има и за 300 лв. алтернативи.,а колко са здрави това ще ти кажа след няколко разходки( а повярвай ми аз не се разхождам а си му давам доста газ) Автомат е и единствения проблем в това паджеро за сега се оказва глупавите електроники за блокаж на диф. и превключване на бързи и бавни ,но това е само като хубаво го накиснеш в кал и вода(в компанията вече има още едно такова) и прави същите проблеми.

Поздрави
                  Последно редактирано от tnt1111; 12-02-15, 10:40.

Коментар

Чолаков ти ли си? Да взема да го докарам? Иначе диагностики дал господ в моя сервиз ама това с писането го можете вие.
                    Мислиш ли че ще успеем да го развъртим?

Коментар

Паджеро 3.8 бензин , търся идеи?!

Автомата не е никакъв проблем, ако му монтираш още един радиатор с големината на щатния.
                      Последно редактирано от rusev; 12-02-15, 12:26.
                      Garage 31 Ltd - Classic Land Cruisers restoration

Коментар

Уха, и къде да му го завра че да не го строша?

Коментар

Първоначално публикуван от valerisuper Преглед на мнение
                          Колега ,привет и честито за правилния избор ,много му подаваи това е ПАДЖЕРО.Относно изстрелването не очакваи чудеса с тая дълга база и лебедка.Карал съм всичко на МИТСУБИШИ и мисля че 3.8 къса база е джипа които е наи близо до самолета EVOLUTION които за мен е класиката на ПАДЖЕРО.а за проходимост не се съмняваи в него с по агресивни гуми прави чудеса ,е не е траялна машина но няма да те изложи със сигурност . а защитите са задължителни аз нямам вече нито една фабрична , гората си ги взе плюс номера .може би една масивна броня тип ARB ще ти подобри значително ъгала на атака и няма да трепериш че 400 лева остават във блатото.шнорхела също е добра инвестиция освен визия има и плюсове,иначе колегата с ДИНОТО е човека които може да ти помогне за всичко на тема ОФРОУД,със здраве да го караш и ще си ги мерим на КЪРДЖАЛИ 2015,УСПЕХ
                          Колега,да ми подскажеш къде има горе долу читави брони но да не са ARB?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X