Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Pajero 3 с двигател 2.5TDI? Рядко срещана верия

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Pajero 3 с двигател 2.5TDI? Рядко срещана верия

Колеги - моля за инфо. Виждам, че се продават разни Паджеро 3-ки от първите 99-2000г. с въпросният двигател. Тук ми е питането - това същият двигател който се монтира при Pajero Sport ли е? 2.5 99к.с. Или е същия като на Pajero 2
    За паджеро 3-ката един от основните минуси е 3.2 кекавия дизелов двигате...при положение, че не търся мощност, трето поколение с 2.5 двигател с ръчни скорости, добра алтернатива ли е? Някой с преки впечатления от подобно изкопаемо дали има?
    ....!

От: Pajero 3 с двигател 2.5TDI? Рядко срещана верия

http://www.auto-data.net/bg/?f=showCar&car_id=15493 Виж това
    емил златков
    паджеро 2.5тд
    ве стром 650

Коментар

Има разминавания...до тук в нета намирам само 3-врати...и навсякъде ги пишат 99 и 100 коня...все 99 и 2000 година. Моля някой сблъсквал се пряко с подобна машина да сподели за двигатея. И до колко версията има прилики с Паджеро 2...което е с пъти по-надеждно
      ....!

Коментар

Двигателя си е добър, същия на този от Паджеро 2 Класик.
        Предимството му е, че е по-икономичен от 3,2, но пък е доста по-слаб.
        А защо си мислиш, че П2 е "в пъти по-надеждно" , а 3,2Д калпав мотор на мен не ми е ясно. Тройката е доста по-кола от двойката. Механиката им е еднаква, но теглото и окачването е различно.
        Garage 31 Ltd - Classic Land Cruisers restoration

Коментар

Какво има за споделяне за ДВГ!? 4д56 е известен от над 30 г. от П1.
          Това да си купиш сравнително съвременната конструкция на П3 с тоя архаичен ДВГ е голямо недоразумение.
          Като искаш стара концепция търси П2 с 2,8ТД.

Коментар

Докато търсех кола на баща ми попаднах на едно такова Паджеро 3 с 2.5, ама дълго. Беше с духнала гарнитура и масло в антифриза. Ама това "търговеца" не го знаеше уж, щот било "на колегата дето сега е при жена си в болницата". И на мен тая комбинация ми се струва неудачна. 3.2 си е хубав мотор, дори и в не-комънрейл версията на П3, но при покупка трябва да се "преслуша" внимателно от човек, който му разбира. И със съответната техника, разбира се.

П.П. Мотора си е като на старото Паджеро, поне аз не видях разлики с тоя, който беше в мойто набор 94, освен че интеркулера не е отгоре, а отпред като на големия мотор.
            Последно редактирано от stargazer; 10-01-15, 22:57.
            Стадо оФци води ожесточен спор дали вълците или чакалите го обичат повече...

Коментар

Моя съвет, ако е 2.5 от Pajero 2 двигателя, да не се занимаваш въобще. Като нови тези двигатели може и да са били добри, но амортизират ли се малко, става страшно. Като цяло не са хубави двигатели и редовно мятат гарнитура или пукат глава. Дизела не обича високите обороти, а 2.5 е слабичък двигател за тежко купе и на черен терен се налага често да влиза в "лютеницата", което често е пагубно за гарнитурата или главата.
              GSM: 0898 554713
              Уебсайт: BULEXTREME.com

Коментар

Имам такова Паджеро 3 с този дигател 2.5 TDi - 115 к.с.
                Не знам какво не му харесвате на този мотор. Вярно е малко слабичък, но за късата база си е добре.
                Ако колегата се интересува от повече подробности да ми се обади...
                Калин 0886 117877, Mercedes ML 270 cdi,Mercedes E250 CDI

Коментар

115 к.с е след 2002г. и има и някой други видими разлики, освен мястото на интеркулера, включително и нов дизайн на главата. Първите обаче са си с 99-коньовата версия.
                  Стадо оФци води ожесточен спор дали вълците или чакалите го обичат повече...

Коментар

Наскоро се сдобих с Pajero Sport 2.5, 99 к.с. Малко бавно реагира, но ако го карам над 2500 оборота е прилично. Набутал ли съм се с този двигател, в предвид че няма да правя тежък оффроад?

Коментар

Да позная...купил си едно маследно зелено Горублянско :-)? Иначе ако някой продава паджеро с подобен двигател, да свирка.
                      ....!

Коментар

Мне, океанско синьо, нов внос, на аватара ми е
                        Всъщност вече доста покарах, и в лека кал и в сняг, доста прилично върви. Сега едни гуми и съм готов за планината

Коментар

Да ти е честито!

Коментар

Добра е колицата,но ми е правило впечатление,че е този мотор е тегав за пътуване на дълги разстояния,понеже при сравнително невисока скорост -100 км/ч, държи високи обороти- над 2500. За сравнение, при 3.2 мотора, оборотите са около 1900 /АСК/.
                            Mitsubishi Pajero 3.2 DID --> VW Golf IV 1.9TDi

Коментар

Re: От: Pajero 3 с двигател 2.5TDI? Рядко срещана верия

Първоначално публикуван от dsx500 Преглед на мнение
                              Мне, океанско синьо, нов внос, на аватара ми е
                              Всъщност вече доста покарах, и в лека кал и в сняг, доста прилично върви. Сега едни гуми и съм готов за планината
                              честито. и з имам такав ако е такав както и на снимката ти и така е както казват одтанали... много високи обороти му трибват да се движи. градско оцаквай кьм 14литра
                              o89 sedem sedem 33 986

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X