Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Pajero IV фарове автоматично нивелиране

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Pajero IV фарове автоматично нивелиране

Здравейте,

Прави ми впечетление, че от няколко дни по време на движение се включва въпросната система а не само както по-рано
    само при първоначално включване на контакт. Мислите ли че е нормално или нещо трябва да му се обърне внимание ;-).
    Последно редактирано от menpetrov; 03-12-14, 18:21.

От: Pajero IV фарове автоматично нивелиране

Според мен е нормално, ако се движите под наклон повече от 8 градуса се задейства системата.....тя пък взима сигналите от датчиците, които седят на един от носачите на съответната гума......

Коментар

Не знам как е на Паджеро, но на всичките ми коли с такава система досега, тя е работила динамично... Променят ли се условия/наклон/натоварване, системата отработва и коригира положението на фаровете...
      На някои от автомобилите системата коригираше положението не само от конкретното положение на кантарчетата, но и от това дали пътя е лош (подскачане на автомобила), скорост и т.н...
      Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
      Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

И при мен е така. Нали за това са адаптивни светлините, инъче щяха да са си фиксирани. А завиващи ли са на Паджерото?

Коментар

......еми същото е и с Паджерото,но чак при подскачане не,но при променена позиция,повече от 1-1.5 сек. системата реагира - поне при мен е така.....

Коментар

Оказа се скъсана планка на датчика на задното колело. Заварчица и боичка и е като ново :-).

Коментар

Колеги, имам проблем с тези автоматични нагласяния
              Онзи ден се качвам в джипа и за 2 мин. ми светна индикатор за фаровете с стрелки на долу и горе... след 2 мин сама спря да свети... През деня не можах да разбера, за какво точно е, но... когато се стъмни видях, че късите ми светят под ъгъл на горе... Просто така са спряли явно... Не се коригират Вчера пак беше така..
              Случайно на някой да му се е случвало подобно нещо?!?! Ако знаете нещо да споделите

Коментар

Първоначално публикуван от GADA2001 Преглед на мнение
                Колеги, имам проблем с тези автоматични нагласяния
                Онзи ден се качвам в джипа и за 2 мин. ми светна индикатор за фаровете с стрелки на долу и горе... след 2 мин сама спря да свети... През деня не можах да разбера, за какво точно е, но... когато се стъмни видях, че късите ми светят под ъгъл на горе... Просто така са спряли явно... Не се коригират Вчера пак беше така..
                Случайно на някой да му се е случвало подобно нещо?!?! Ако знаете нещо да споделите
                Ако оранжевата лампа на таблото ти не свети, то няма проблем или по скоро има, и той е в блокирала машинка на фаровете,това при положение че светлината е много нагоре или надолу, но ако ти свети , трябва да се видят датчиците на предна и задна леви гуми, и ако не е от това, значи имате проблем в машинките на фаровете.....в тях също има датчик за моментното положение на фара.......

Коментар

Лампата за 4 дни 2 пъти се включи в различни дни за по минута две... после сама се изключва, но фаровете при последното включване и изключване на лампата продължаваха да светят на горе..
                  Как изведнъж и двете машинки ще откажат?!?! Поне от коментара ти разбрах, че ако евентуално проблема е в самите фарове, то те могат да се ремонтират... че последно като гледах цената на един фар....щях да падна от стола ..

Благодаря за информацията, DJ Tymbi!
                  Сега поне знам къде и какво трябва да се провери, че по сервизите имат навика да казват ( смяна с ново ) без дори да са си направили труда да потърсят варианти.

Коментар

Лампата за 4 дни 2 пъти се включи в различни дни за по минута две... после сама се изключва, но фаровете при последното включване и изключване на лампата продължаваха да светят на горе..
                    Как изведнъж и двете машинки ще откажат?!?! Поне от коментара ти разбрах, че ако евентуално проблема е в самите фарове, то те могат да се ремонтират... че последно като гледах цената на един фар....щях да падна от стола ..

Благодаря за информацията, DJ Tymbi!
                    Сега поне знам къде и какво трябва да се провери, че по сервизите имат навика да казват ( смяна с ново ) без дори да са си направили труда да потърсят варианти.
                    .....ако до 1-2 седмици не си намерил отговора, то аз ще си правя моите тогава......ако откриеш проблема, сподели да не губя време,,,,,,

Коментар

DJ Tymbi проблема ми идваше от заден ляв датчик, но не от платката, а от пластината и шарнирчето копиращи движението на носача ( дано да си ме разбрал ). Та беше се скъсала планката, която закрепва шарнирчето към носача. Шарнира и планката бяха провиснали и подавага грешен сигнал към датчика да вдига фаровете . Свалихме частите на планката, заварихме ги и добавихме една шайба за да стане по здраво. След което отново поставихме на мястото. Сега нямам никакъв проблем
                      Последно редактирано от GADA2001; 29-05-15, 23:59.

Коментар

Проблема ми беше на задния датчик, който се намира до левия носач. От датчика излиза едно краче с допълнителен шарнир, с който е закрепен за носача с една планка и болт. Е при мен се беше скъсала тази планка и крачето+ шарнира бяха провиснали на долу. Затова и фаровете ми бяха вдигнати на горе. Свалих гумата, свалих и двете части на планката. Заварих ги като добавих и една шайба за по добра здравина. Сега всичко е ОК.

Коментар

DJ Tymbi проблема ми идваше от заден ляв датчик, но не от платката, а от пластината и шарнирчето копиращи движението на носача ( дано да си ме разбрал ). Та беше се скъсала планката, която закрепва шарнирчето към носача. Шарнира и планката бяха провиснали и подавага грешен сигнал към датчика да вдига фаровете . Свалихме частите на планката, заварихме ги и добавихме една шайба за да стане по здраво. След което отново поставихме на мястото. Сега нямам никакъв проблем
                          ......и моя беше така, аз си го реших проблема по професионално като си направих нова щангичка от части за карбуратор за Жигула и шпилка ......стана едно към едно....но проблема е, че имам и прецакан датчик....

Коментар

При мен пак се скъса. Да бях видял по рано последния коментар как да си направя нова щангичка.. ... Първия път без да забележа, че не искат да му се мърдат ябълките.. Явно затова и е започнало да къса... После като говорих с магазините за резервни части на всякъде ми казват, че само щангичка няма как да намеря, защото всичко вървяло комплект и се наложи да платя 600лв До седмица ще ми пристигне комплекта.

Коментар

DJ Tymbi, колкото до дачтика.. Аз втория път си мислих, че на цяло ми е заминал, но явно компютъра го изключва, когато е на най долно или горно ниво. Няколко пъти слизах и както си е запален на фарове мърдам ли мърдам, но не приемаше. Накрая разбрах, че трябва при изгасен двигател да сляза и да сложа планката, която излиза от самия датчик на средно ниво и чак тогава познат да запали колата. Тогава аджеба се задейства
                              Сега ще си имам един датчик резерва

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X