Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Рециклиране на шарнирни съединения

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Рециклиране на шарнирни съединения

Здравейте!Разхвърляли сме предницата на едно Л200 и се чудя дали да се доверя на фабрични шарнири и накрайници или на майстор в рециклирането!На няколко места в българия се предлага тази услуга,но не знам къде е най-качествена изработката.Също се двоумя гумени или полиуретанови втулки за горните носачи и стабилизиращата щанга да ползвам!Тук има хора с опит в тия процеси на експерименти и ще е от помощ на други,ако споделят лични наблюдения!Благодаря предварително!
    мисля, да зема а се замисля...

От: Рециклиране на шарнирни съединения

За мен нещата изглеждат така. Нови шарнири и накрайници (ползвам на ментето менте и не са убити от поне 6 години). Ма то си зависи къде и колко се ползва возилото де! Ползвай си гумени тампони.
    Това според мен де!
    Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

Относно шарнирите-ако качествените оригинални не струват майка си и баща си, слагай такива. Рециклираните са вариант, ако са направени като хората. Аз лично карам с такива, става дума за Витара спешъл едишъна V6, дето да и обслужиш предницата е все едно караш Кайен...както и да е, нямам забележки, рециклира ги Иван Попов. Той се занимава предимно с Витари, ама може да му врътнеш една шайба.
      Животът е харизан кон според мен...

Теди

Коментар

Рециклираните по правилен начин живеят по-дълго от афтърмаркет частите. Колкото до втулките - никога вече на моя кола няма да има гумени. Открих разликата.
        "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Аз също съм за "не гумените" тампони по-принцип,но тези които са ми разбити на горния носач,стабилизатора и ресьорите са полиуретани,едните са лилави,другите оранжеви и жълти!Явно различни,но издъхнали.Втулки за горния носач няма никакви - нито евтини,нито скъпи,шарнири на 555 по 40-50лв. и цял носач оригинал комплект - 220-30 лв.Проблема не е толкова в разликата в разходите за части,колкото в надеждността им.Не ми харесва скърцането на полиуретана,затова насочвам вниманието си към майстор на рециклиране.Търся отзиви.Между другото,единствено четирите кормилни шарнира са ми здрави и са рециклирани с жълти маншончета.Къде ли ползват такива.

Коментар

Разликата в цвета на един тип (еднаква твърдост) полиуретан е просто в цвета. За елементи по ходовата част се ползва такъв с твърдост 90 (по Шор).
            За скърцането - когато се гресират с правилната грес, категорично не скърцат. Имам 4 джипки с такива тампони и никоя от тях не скърца.
            Разбира се важно е да се направи както трябва.
            "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Гледам,че си от Варна.На една уличка до пазара успоредна на "Кап.Райчо" има човек които рециклира шарнири.Влез във форума на "мицубиши",и ще му намериш координатите.
              0884 987 137
              В българския език НЯМА дума, която в множествено число да завършва с "Й"

Коментар

Първоначално публикуван от zemooo99 Преглед на мнение
                Гледам,че си от Варна.На една уличка до пазара успоредна на "Кап.Райчо" има човек които рециклира шарнири.Влез във форума на "мицубиши",и ще му намериш координатите.
                Съветват ме да търся друго място!

Коментар

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
                  Разликата в цвета на един тип (еднаква твърдост) полиуретан е просто в цвета. За елементи по ходовата част се ползва такъв с твърдост 90 (по Шор).
                  За скърцането - когато се гресират с правилната грес, категорично не скърцат. Имам 4 джипки с такива тампони и никоя от тях не скърца.
                  Разбира се важно е да се направи както трябва.
                  Добре де,сподели къде,кой,как...!!!

Коментар

Ако тоя юнак не иска да ги рециклира, ще ти кажа къде другаде ги правят с подложка и капачки на резба. Като се износи, грес, натягаш и така докато свърши подложката.
                    На П2 отказа да ги рециклира, не ставали конструктивно.
                    I get High by going Down

Коментар

Ами те са същите!Предното окачване е на П2!

Коментар

За Варненския майстор, Рафаел се казва човека и аз съм правил при него над 10 коли бкл.и МБ е класа 2002 г.Просто трябва да му се побаее малко .Изкарват по 40 000 /50 000 без проблем ,ползва нещо от рода на тефлон и тайни съставки успехи !!!

Коментар

Да му бая...!!!После и да му плащам ли...???

Коментар

Решението си е Твое ,питаш и казваме има едни момчета и в Толбухин и те правят но само с капачки .

Коментар

Първоначално публикуван от Стоян Боюков-Sariones Преглед на мнение
                              За мен нещата изглеждат така. Нови шарнири и накрайници (ползвам на ментето менте и не са убити от поне 6 години). Ма то си зависи къде и колко се ползва возилото де! Ползвай си гумени тампони.
                              Това според мен де!
                              Определено не си с "на ментето ментето". Ако си мислиш, че си правя майтап, някъде из бокса имам накрайник за Мазда, купен като за оригинален, който ... с малко напън се огъва на ръка

Както каза и Scrapheap, ако рециклирането е направено от някой, дето си впряга главата, резултата може да е отличен. Ако е правено от някоя тиква непоръбена, като например печално известния по тукашните земи Митьо Честното ... нататък следват 20 реда нецензурни изрази
                              О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X