Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Паджеро 2, 2,5 дизел, къса база, ляв волан

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Паджеро 2, 2,5 дизел, къса база, ляв волан

Здравейте колеги,
    Моля, за инфо дали рама / шаси от кола с десен волан ще стане на кола с ляв волан. Планирам смяна на шасито, но за сега не намирам читаво за ляв волан. Ако някой знае от къде да намеря ще съм благодарен.

От: Паджеро 2, 2,5 дизел, къса база, ляв волан

Тая операция има смисъл САМО, ако ти лично го правиш! Иначе точно шасито би трябвало да е еднакво.
    Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

Първоначално публикуван от Стоян Боюков-Sariones Преглед на мнение
      Тая операция има смисъл САМО, ако ти лично го правиш! Иначе точно шасито би трябвало да е еднакво.
      +1,Шасито е почти еднакво............
      Yamaha T max 500i/ABS/2007/50hp
      Zander 3.80m,Johnson 2T/8hp
      Vw passat 6/2.0TDI-CR/DSG6/140hp/2009
      Toyota Hilux/2KD-FTV/102hp/Double Cab/2005

Коментар

Не разчитайте ,че шаситата са еднакви. Аз го "ядох" голям, точно,защото така си мислех.
        Моето е късо с десен волан бензин, купих шаси от късо -дизел. Побърках се от разлики. Дори дължината на торсионите беше различна! Аааа, да, станаха от дълго бензиново с ляв волан ...добре,ч имам донор

Коментар

Първоначално публикуван от teopajero Преглед на мнение
          Не разчитайте ,че шаситата са еднакви. Аз го "ядох" голям, точно,защото така си мислех.
          Моето е късо с десен волан бензин, купих шаси от късо -дизел. Побърках се от разлики. Дори дължината на торсионите беше различна! Аааа, да, станаха от дълго бензиново с ляв волан ...добре,ч имам донор
          В такъв случай може да има разлика между бензин и дизел? А ако заменя дизел с ляв волан с дизел с десен волан?

Коментар

Първоначално публикуван от bikerbul Преглед на мнение
            В такъв случай може да има разлика между бензин и дизел? А ако заменя дизел с ляв волан с дизел с десен волан?
            Да, разлики между дизел и бензин има. Най-малко в стойките за мотора. При мен се наложи смяна и на тях.
            Съвета ми е да намериш шаси от същото каквото е твоето,иначе със сигурност ще има разлики.

Мисля,че бях качил доста снимки на моя ремонт.

Коментар

http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=160571 ето малко писано от мен

Коментар

Първоначално публикуван от bikerbul Преглед на мнение
                Първоначално публикуван от teopajero Преглед на мнение
                Да, разлики между дизел и бензин има. Най-малко в стойките за мотора. При мен се наложи смяна и на тях.
                Съвета ми е да намериш шаси от същото каквото е твоето,иначе със сигурност ще има разлики.

Мисля,че бях качил доста снимки на моя ремонт.
                Тео, според мен нещо не се разбрахте с човека.
                Че има разлики между бензин и дизел е ясно (най-малкото заради твоя горчив опит по въпроса).
                Въпросът му, обаче е някой знае ли, дали има разлики между ляв и десен волан, ако и двете са бензин или и двете са дизел.
                Според мен няма, ама само предполагам.

Коментар

Първоначално публикуван от radikyokushin Преглед на мнение
                  Тео, според мен нещо не се разбрахте с човека.
                  Че има разлики между бензин и дизел е ясно (най-малкото заради твоя горчив опит по въпроса).
                  Въпросът му, обаче е някой знае ли, дали има разлики между ляв и десен волан, ако и двете са бензин или и двете са дизел.
                  Според мен няма, ама само предполагам.
                  Ради, аз разбрах въпроса на човека и само исках да го посъветвам да не купува нещо преди да е проверено.
                  Защото например, на късо шаси от дизел торсионите не стават на късо шаси бензин-кой да предположи!!? А от дълго бензин станаха на къс дизел!!! А сега де?

Също така, има разлика при ляв и десен волан в захващането на кормилната кутия. Иска лека доработка.

Коментар

Благодаря, на всички за отговорите. За сега съм намерил една рама от същото дизел с ляв волан., че даже и с екстри според продавача - "хидравлично" или нещо подобно повдигане на купето. Според мен тази екстра е безполезна и само вдига цената на шасито.

Коментар

Аз нищо не преправям така си е фабрично с 2 акумолатора. И е 99hp мисля. Моите акумолатори са ми по 90А какъв алтернатор да сложа 75А или 90А. Кои от двата според вас е по добре . опа объркал съм темата изжинявам се
                      Последно редактирано от teodor1914; 03-11-14, 19:01.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X