Обява

Свий
Няма добавени обяви.

PAJERO 2.8 автоматик превключва само като е студен

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• PAJERO 2.8 автоматик превключва само като е студен

Здравейте колеги, моля помогнете!
    Автоматикът на Паджерото ми работи само когато е студена кутията. Когато го покараме да загрее и изгасим мотора, при следващото палене и превключване на която и да е скорост моторът не се форсира. Форсира се нормално само на P и N. Сменихме маслото на кутията но проблема остава. Грешката, която показва е TCV 43 - timing control valve. Ако някой се е сблъсквал с подобен проблем, нека да драсне някой ред или да пусне линк. Предварително се извинявам ако е писано на тази тема, но ползвах търсачката и не намерих писано. Предварително благодаря.

От: PAJERO 2.8 автоматик превключва само като е студен

Нямаш проблем в кутията!
    Някой от датчиците по мотора прави мизерии.........къде ти разкодираха грешката?От къде си?
    Yamaha T max 500i/ABS/2007/50hp
    Zander 3.80m,Johnson 2T/8hp
    Vw passat 6/2.0TDI-CR/DSG6/140hp/2009
    Toyota Hilux/2KD-FTV/102hp/Double Cab/2005

Коментар

От Пловдив съм. Грешката беше разкодирана от мой приятел, но той не получава достатъчен достъп за някои неща. Преди малко бях в сервиза, където ми сменяха маслото. Майсторът там ми каза, че скоростите работят, тази сутрин го е пробвал пак.Утре ще го закарам за ''пълна диагностика''в Балканстар. имам познати там и се надявам да локализират проблема. Ако знаете читав майстор в Пловдив или други идеи, моля пишете.

Коментар

Първоначално публикуван от mazarini74 Преглед на мнение
        От Пловдив съм. ..Ако знаете читав майстор в Пловдив или други идеи, моля пишете.
        Стоян ssspeed 0898620306
        0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Благодаря! Утре ще се обадя на човека.

Коментар

Преди да идеш в Балканстар се обади на Стоян. Имаме подходящ човек в Мерцедес. Той го знае. ...ако се стигне до там.
            Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
            Вальо. О888 557Ч7Ч
            Silverado 1.3 i

Коментар

Чух се със Стоян. Благодаря за контакта колеги! Но се оказа, че проблемът е в помпата и утре ще сме на доктор в БОШ. Грешката си остава TCV43. Дано да намерим подходящата клинична пътека и здравната каса да каже ''ДА''... Все пак съм оптимист.

Коментар

Тук в тази тема се разискват абсолютно същите симптоми...http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=147810
                Последно редактирано от mazarini74; 07-10-14, 21:01.

Коментар

След два месеца ходене по мъките, джипът е оправен! Проблемът се оказа в ГНП-то. ГНП-то се оказа Зексел. Причината - КОФТИ НАФТА! Добре, че в Пловдив вече има стенд.

Темата може да се закрие

Коментар

Такива теми е добре да си стоят отворени. Ще дойде следващия с кофти нафта.
                    Вальо. О888 557Ч7Ч
                    Silverado 1.3 i

Коментар

Привет! Моля за препоръка, на майстор за Паджеро във Варна.Изчетох темите от търсачката но за Варна нищо не ми излиза, а на далеко ще ми е трудно без 4-та. Автомобилът е Паджеро 2 ТД 2.8 автомат. Проблемът е при скоростите, не включва на четвърта постоянно, включва когато си иска. Други симптоми няма, не рита превключва плавно, маслото на скоростите е сменяно преди около 1500 км , ама от преди това си е така. Нуждая се от човек, който наистина е компетентен, защото ходих на няколко, които просто гадаят. Благодаря искрено на отзовалите се.

Коментар

Питай Targa-та.
                        Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

Или чакай Стоян да се събуди.
                          Вальо. О888 557Ч7Ч
                          Silverado 1.3 i

Коментар

Първоначално публикуван от birimbaua Преглед на мнение
                            Привет! Моля за препоръка, на майстор за Паджеро във Варна.Изчетох темите от търсачката но за Варна нищо не ми излиза, а на далеко ще ми е трудно без 4-та. Автомобилът е Паджеро 2 ТД 2.8 автомат. Проблемът е при скоростите, не включва на четвърта постоянно, включва когато си иска. Други симптоми няма, не рита превключва плавно, маслото на скоростите е сменяно преди около 1500 км , ама от преди това си е така. Нуждая се от човек, който наистина е компетентен, защото ходих на няколко, които просто гадаят. Благодаря искрено на отзовалите се.
                            Ако ще е в помощ,аз имах на времето с 2.8 цата такъв проблем и след като няколко човека ме наплашиха как "кутията си отива",и "брат тва е пълен кенеф продавай" го закарах в Рубин там ми взеха 65 лв ,за диагностика и някакъв датчик от тогава до сега понеже след като я продадох я виждам всеки ден не е давала ядове около 3-4 години време е това.
                            Yamaha T max 500i/ABS/2007/50hp
                            Zander 3.80m,Johnson 2T/8hp
                            Vw passat 6/2.0TDI-CR/DSG6/140hp/2009
                            Toyota Hilux/2KD-FTV/102hp/Double Cab/2005

Коментар

Баш. Написах ти по-горе. Чакай Стоян да се събуди или му звънни по телефона да ти каже къде е датчика и какъв е. Беше некъв температурен.
                              Вальо. О888 557Ч7Ч
                              Silverado 1.3 i

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X