Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с Турбо на Паджеро 2, 2.5, 4D56, молба за съдействие от по-опитни ;)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем с Турбо на Паджеро 2, 2.5, 4D56, молба за съдействие от по-опитни ;)

Здравейте колеги,

Май, последното нещо дето не бях сменил по Паджерото беше Турбото, та го поръчах отвън и ... като доде се оказа не това дето трябва. Захващането към Колектора на старата турбина е с 5 болта, а новата с 3
    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:turbo.jpg
Прегледи:1
Размер:247.7 КБ
ID:6065755
    Новата турбина е със същия парт номер като тази която ми излиза по ASA, разликата е в колектора...

Въпросът е как да се ориентирам за модела на колектора с захващане с три точки, като същата ASA ми дава и двата колектора с един и същи номер?

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:ASAfpi turbo_page1_image1.jpg
Прегледи:1
Размер:111.6 КБ
ID:6065754

Демек какво Паджеро трябва да търся по моргите, та да има вероятност да намеря колектор с 3 болта?
    MMC Pajero, 2.5, 4D56

От: Проблем с Турбо на Паджер 2, 2.5, 4D56, молба за съдействие от по-опитни

Това което аз знам е,че турбините са няколко модела от 93 до 97,и от 97 нагоре,като не сам сигурен но може и трети вид да има.......Ти за коя година си поръчвал,че никъде не видях коя година е твоята кола.........
    Yamaha T max 500i/ABS/2007/50hp
    Zander 3.80m,Johnson 2T/8hp
    Vw passat 6/2.0TDI-CR/DSG6/140hp/2009
    Toyota Hilux/2KD-FTV/102hp/Double Cab/2005

Коментар

От: Проблем с Турбо на Паджер 2, 2.5, 4D56, молба за съдействие от по-опитни

Първоначално публикуван от ezekiel Преглед на мнение
      Въпросът е как да се ориентирам за модела на колектора с захващане с три точки, като същата ASA ми дава и двата колектора с един и същи номер?

[ATTACH=CONFIG]734043[/ATTACH]

Демек какво Паджеро трябва да търся по моргите, та да има вероятност да намеря колектор с 3 болта?
      Ами то си е написано черно на бяло на илюстрацията от АSA, която си дал. Под позиция 12533 в скоби има пояснение. Ама сега че било на японски... и не го четем...
      С трите болта е за двигатели без интеркулер, а с петте - ясно, със.

Коментар

От: Проблем с Турбо на Паджеро 2, 2.5, 4D56, молба за съдействие от по-опитни

Изрежи си фланци и си направи гадното парче тръба.
        Калин Владов,09РСПБЗН

Коментар

Ето това си е! Казваше ми, майка ми: "Учи, сине, японски!"
          Пък аз играех на топчета на двора в пепеляка.

Благодаря за инфото. Значи търсим без интеркулер.

kalin09
          За фланците: Беше първото дето ми доде на акъла. Ама ми се стори сложно имайки превид и запушването на дупката в колектора.
          MMC Pajero, 2.5, 4D56

Коментар

Първоначално публикуван от ezekiel Преглед на мнение
            Ето това си е! Казваше ми, майка ми: "Учи, сине, японски!"
            Пък аз играех на топчета на двора в пепеляка.

Благодаря за инфото. Значи търсим без интеркулер.

Ще падне търсене...............
            Yamaha T max 500i/ABS/2007/50hp
            Zander 3.80m,Johnson 2T/8hp
            Vw passat 6/2.0TDI-CR/DSG6/140hp/2009
            Toyota Hilux/2KD-FTV/102hp/Double Cab/2005

Коментар

А защо не си купиш и един интеркулер - и готово! ;-)
              ;-)
              Grand Cherokee I - 5.2 - супер беше!
              нула 999 нула 3 нула 9 нула 3

Коментар

Първоначално публикуван от ikristiqn Преглед на мнение
                А защо не си купиш и един интеркулер - и готово! ;-)
                Той си има.

Относно това как може да го използваш това турбо с твоя колектор, може да резнеш един фланец с формата на гарнитурата на лазер, но без втората дупка на байпаса и ако има място и болтове стигат да се решиш проблема за 20-30 лв. 6мм черна стомана ще са идеални за случая.
                Subaru Forester 2.0 S Turbo + Autohome Columbus = 4x4 Light Fast Camper
                Drag Grand Canyon Daily
                Faction Prodigy + Secura Fix + G3 Alpinist
                LZ1JYM

Коментар

Изобщо нищо общо с колектора,на това му викат down pipe и назад са само грънците. Твоя "колектор" няма да ползваш,направи си нов.
                  Калин Владов,09РСПБЗН

Коментар

Да сега вденах. Ми казвайте ги тея работи хахаха.
                    Това че вместо чугунен колектор ша върви назад джелезна тръба предполагам не е проблем?
                    MMC Pajero, 2.5, 4D56

Коментар

Никакъв
                      Калин Владов,09РСПБЗН

Коментар

Благодаря за отговорите на всички колеги.

Ще бъда много благодарен ако подскажете къде мога да направя такава тръба в София. В смисъл някой който се е занимавал с подобни неща...
                        Не ми се губи време... За дълги обяснения
                        MMC Pajero, 2.5, 4D56

Коментар

Не става ли да размениш топлата част?

Коментар

Pardon?
                            MMC Pajero, 2.5, 4D56

Коментар

Колегата явно има предвид да използваш от старото турбо корпуса на 'топлата' част - тази през която излизат изгорелите газове / изпускателния колектор...
                              Тя си е чугунен корпус, докато от новото турбо да използваш останалите чаркове - турбина, студена част (към всмукателния колектор) и т.н.
                              Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
                              Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X