Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Окотих автомата 3.2 did

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Окотих автомата 3.2 did

Първоначално публикуван от Edo Преглед на мнение
    Само да споделя моят опит с Фронтерата: За съжаление късно открих мнения по руските форуми, че в нашия край на света автоматиците не подлежат на ремонт - правят ги, работят една година и пак в сервиз, както точно се случи и при мен.
    Напротив, правят се и то успешно за много повече от 1 година каране... Ти сам каза, че не са проверили тръбата в радиатора, която била запушена. И чисто нов автоматик да беше сложил без охлаждане и той ще спече...

bourbonman най-вероятно ти е заминал торка. Грешка си направил като си загасил колата да изстине. Автомата изстива като работи на място или пускаш колата по нанадолнище ако имаш такова докато не загасне сама лампата...
    LZ1RED

Коментар

..........в сервиза ми колега......някои торкове не можем да правим,тогава се опираме до услугите на Джемини......

Коментар

Някой може ли да каже как се казва този "торк" in English?
        Mitsubishi Pajero 3.2 DID automat

Коментар

Torque converter
          First Man, then Machine!
          Lada Niva
          Honda XR 400

Коментар

Здравейте колеги! Ето, че мина повече от месец от както публикувах темата, но за съжаление чак сега мога да пресъздам развръзката на този казус :-) Така, започвам с това, че вече си карам джипа и все едно никога нищо не му се е случвало, но това е благодарение на "новата" кутия втора употреба, а до там се стигна след като в сервиза разглобиха моята и се оказа, че буквално е смляна в предната си част. Какво точно се е случило, така и не разбрах със сигурност, но ще разкажа за тези, които им е интересно до какви изводи стигнахме, след беседата ми с техника който се нае да направи ремонта. По негови думи, при над 90% от авариите при автоматите, причината е износването на "торк конвертера" което се случвало на максимум 250-300 000 км. Моята машина е на 260 000 и затова извадихме този извод. Съединителя който се намира в торка и отговаря да "заключи" торка при определена скорост с цел изравняване на оборотите на двигателя и оста на скоростната кутия, се износва и започва да преплъзва. (сега, аз си признавам, че такова пиеплъзване не съм усетил, но това може да е заради малкия ми опит с автоматиците). Започва да отделя фини стружки които се връщат заедно с маслото в кутията. Там се задръства до някаква степен филтъра, дебита на масло от и към помпата намаля и вероятно става причина хидро-блока и съединителите които зацепват и отцепват различните скорости да не работят коректно. Вероятно поради тази причина е започнало приплъзване при тях и нещата са започнали да се влошават лавинообразно. Изразило се е с повишаване на температурата на маслото, за което бях споменал, отлепили са се феродови частици които за задръстили охладителния радиатор, до момента в които явно са зацепели 2 или повече предавки едновреено (това вече е мой извод) и се е счупил редуктора. Прилагам и няколко снимки за да придобиете представа за "мелето" което се е състояло :-)
            Така, че моя съвет на "патилото" към всички колеги които карат автоматици независимо какви марки и модели карат е да следят за минимални метални стружки по магнитната пробка и, ако забележат, съобразно пробега на автомобила си, да предприемат мерки за рециклиране на торка, Сменяйте филтъра и следете за чист охладител. Иначе пътеката по която минах е доста стръмна и най-вече бодлива :-) но пък си платих за обучението :-)
            Поздрави на всички и много безаварийни километри!Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20141001_143936.jpg
Прегледи:1
Размер:176.3 КБ
ID:5613676Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20141001_143944.jpg
Размер:142.3 КБ
ID:5613677Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20141001_144000.jpg
Размер:203.6 КБ
ID:5613678Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20141001_144015.jpg
Размер:149.6 КБ
ID:5613679Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20141001_144022.jpg
Размер:87.1 КБ
ID:5613680Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20141001_144142.jpg
Размер:182.4 КБ
ID:5613681Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20141001_144236.jpg
Размер:239.1 КБ
ID:5613682
            Mitsubishi Pajero 3.2 DID automat

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
            X