Обява

Свий
Няма добавени обяви.

проблем с раздатка? не включва последните 2 позиции 4ллс и 4нлс

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• проблем с раздатка? не включва последните 2 позиции 4ллс и 4нлс

здравейте колеги,
    паджеро 3.2 автомат
    реших да се поразходя софт около София и след опит да включа от 2Н на 4ЛЛс лампата на дифа започна да премигва, а зелените светлинки изгаснаха - авариен режим.
    рестартирах като предварително върнах листа в положение 2Н и нещата се оправиха, в позиция 4Н също работи - с него се добрах до асвалт.
    на паркинга пред блока пробвах пак да включа 4ЛЛс и/или 4Нс - отново мигаща оранжева лампа, но забелязах, че воланът се "вдърви" след около 10на секунди и почти не може да се направи завой. автомобилът влезе, може би в режим "пълен блокаж" без индикации за това.
    смених всички масла при проведен човек преди около 2 седмици. преди това ми се е налагало да изтеля закъсал колега с 4-рънър и бавните работеха в позиция 4нц, а и ги пробвах 4ллс /50:50/ по еднин макадамов баир, отново работеха с индикация на таблото.
    поздрави!

От: проблем с раздатка? не включва последните 2 позиции 4ллс и 4нлс

Колега, когато включваш бавните 4LLC, минаваш ли в позиция N на място, при спрял автомобил?

Коментар

Първоначално публикуван от chasovnik Преглед на мнение
      здравейте колеги,.....паджеро 3.2 автомат
      Не им разбирам на "пахеросите", ама звънни пък ела, може да измъдрим нещо......
      0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Просто трябва да се проверят връзките, маркучите и клапаните за зацепването на предния мост. Също така и лоста и конекторите на раздатката. при тези боклуци, лостът на раздатката е маскирано електрическо ключе. Раздатката се превлкючва с нещо като машинка за централно заключване. По самата раздатка най-вероятно няма проблем.
        Това с волана ми е странно. Няма връзка с останалото.
        "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

при превключването от 4Н към другите бях спрял на място и скоростите на Н-еутрал.
          за волана - просто всичко се натегна и стана трудно за въртене на място??? както се казва не искаше да завива, а само направо. /предполагам, това е т.нар. "пълен блокаж"/, но индикации нямаше само мигаща оранжева лампа централен диф.

Коментар

......щом мига лампата на раздатката, значи е влезнала в авариен режим и е дала някаква грешка ,която трябва да се прочете.......но според мен имаш проблем или с ел. ключето на лоста за промяна на различните режими ( с времето ,контактите нагарят и дори и пистичката изгаря )или имаш проблем с някой от датчиците по раздатката, следящи в кое положение е в момента тя........

Коментар

DJ не съм гледал под колата, че много натоварено през тази седмица и не съм се качвал на колата, по-нататък ще видя за какво става въпрос и ще напиша как и за колко-$$$$ се е решил проблема.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X