Какво значи "изпуснал амортисьор" и доколко е за смяна? Закарах колата за техническо обслужване и ми казаха, че предният амортисьор бил изпуснал и бил леко обаслен. Щяло да ми струва по 500-600 на амортисьор, а трябвало да се сменят и двата предни. Да ги сменям ли или в сервиза си търсят работа?
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Изпуснал амортисьор
Свий
X
-
От: Изпуснал амортисьор
Амортисьорите "леко се омасляват" при нормалната си работа. Процесът се самоускорява и в един момент маслото свършва. Познава се по това че колата става склонна да се люлее.
Ако ти харесва как вози - не го мисли.
-
Това за каква кола е?
Иначе - да, по-добре е да се сменят и двата, ама тия 5-6стотин лева на парче са много, дори и за регулируемите (пък и не е голяма загуба да се сменят с обикновени, ако са такива).Стадо оФци води ожесточен спор дали вълците или чакалите го обичат повече...
Коментар
-
Първоначално публикуван от Владимир Йончев Преглед на мнениеПаджеро 4 DID 3.2 ot 2009 г. е колата. Не съм забелязал промяна в поведението й на пътя. Ако трябва да ги сменям, във фирмения сервиз или на друго място?Стадо оФци води ожесточен спор дали вълците или чакалите го обичат повече...
Коментар
-
Първоначално публикуван от Владимир Йончев Преглед на мнениеПаджеро 4 DID 3.2 ot 2009 г. е колата. Не съм забелязал промяна в поведението й на пътя. Ако трябва да ги сменям, във фирмения сервиз или на друго място?
Има стендове за амове, някъде 20-30лв е клатенето и всичко ще си кажат.
Коментар
-
Амортисьорите имат ли леко омасляване значи изпускат и се нуждаят от смяна. Читавия изобщо и няма помен от омасляване под каквато и да е форма. Има ли нарушена херметизация той не работи коректно и се нуждае от ремонт или замяна. Тресачки в София има в автосервиз до Кино Арена 15лв. вземаха до преди седмица и вади пълна характеристика на 4-те и в какви граници работят. От това по достоверно няма. Клатене на колата на ръце и гъзорчене под калниците и мнения с спецове за бош лаф...Който оцелее ще закусва!
Коментар
-
Оригиналните амортисьори, ако са регулируеми хич не е толкова завишена цената. Нормално са от около 250 $ до към 300,00 €. Това всичкото, като за моето, ама не ми се вярва разликата да е фрапираща. И са на KAYABA де.Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....
тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...
Коментар
-
Първоначално публикуван от Владимир Йончев Преглед на мнениеВ сервиза на Митсубиши в Балканстар
Коментар
-
Ами смени си двата предни и си 6.Имаш няколко варианта монро адв. за около 130-140 на брой,по евтини някви уж японски за около 110-115 на брой и/или оригинални които не знам каква каква манифактурка са...........Yamaha T max 500i/ABS/2007/50hp
Zander 3.80m,Johnson 2T/8hp
Vw passat 6/2.0TDI-CR/DSG6/140hp/2009
Toyota Hilux/2KD-FTV/102hp/Double Cab/2005
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар