Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем със ск. кутия на Паджеро 3 3.2 Д-ИД

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем със ск. кутия на Паджеро 3 3.2 Д-ИД

Здравейте колеги, става на въпрос за Паджеро 3 3.2 Д-ИД 2001г. Изключват ми 1-ва и 2-ра скорост при по леко каране или ако разклатя джипа напред назад с газта по време на движение. Разглобих кутията и беше износена вилката дето включва 1-ва и 2-ра. Наварих я и я шлайфах. Сглобих кутията и я монтирах, след пробното каране проблема си го имаше още. Явно има и друг проблем, сега отново съм разглобил кутията мерих вилиците на включвателя, но няма износване и луфт. Моля за помощ, ако някой се е сблъсквал с проблем от такъв вид.

Предварително благодаря.
    Audi A6 Avant 4G S-line 313 k.c.
    Ford Ranger Wildtrak 3.0 TDCI 2008

От: Проблем със ск. кутия на Паджеро 3 3.2 Д-ИД

Износена муфа.
    Garage 31 Ltd - Classic Land Cruisers restoration

Коментар

Разглобил съм 2 такива кутии и ми прави впечатление повсеместното износване на всички колела и муфи, при все че маслото е сменяно редовно и с качествено. Пробегът е около 260000 км и на двете коли. Автоматиците на тази модификация живеят по-дълго.
      За жалост Паджеро 3 и 4 не са работните говеда каквито са 2 и 1, но светът се изпедерастява с всеки ден, така че трябва да се свиква.
      Конкретно за ръчната кутия - временно се оправя с нови муфи, които са също толкова кашкавалени. Изкарват около 50 000. Износването на вилката, реално не създава проблем. Просто ходът на лоста е по-дълъг.
      Особено извратено е че раздатката се превключва с маскирано като лост ЦК-ключе.
      Неслучайно почти всяко П3, което се продава на части е с вече продадена ръчна скоростна кутия.
      "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Първоначално публикуван от rusev Преглед на мнение
        Износена муфа.
        Имаш предвид канала ли.
        Audi A6 Avant 4G S-line 313 k.c.
        Ford Ranger Wildtrak 3.0 TDCI 2008

Коментар

Първоначално публикуван от rusev Преглед на мнение
          Износена муфа.
          Не,има в предвид наклона на зъбите с които муфата "заключва" към колелото. Само смяна оправя,и на двете.
          Калин Владов,09РСПБЗН

Коментар

Имам бегли спомени как от няколко стари кутии вадихме муфи със зъбчатки и ги влагахме в по модерна. Малко променихме предавателните числа, но стана.

Коментар

........подкрепям за муфата, но с това ще трябва и хъба да смениш или поне да го огледаш ........

Коментар

Първоначално публикуван от DJ Tymbi Преглед на мнение
                ....... но с това ще трябва и хъба да смениш или поне да го огледаш ........
                Може ли малко по подробни разяснения по въпроса?

Коментар

Първоначално публикуван от bocho64 Преглед на мнение
                  Може ли малко по подробни разяснения по въпроса?
                  Ти сериозно ли?Ако да-да поясни точно кой.
                  Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.

Коментар

Има в предвид колелото с което се скопчава муфата. Как ли е на технически език?
                    Много съм прехвърлил,но така и не разбрах как да му викам.
                    Калин Владов,09РСПБЗН

Коментар

[QUOTE=kalin09;2561964.................. така и не разбрах как да му викам.[/QUOTE]

Synchronizer Sleeve така му казват по мануалите ако говорим за едно и също де!!

Коментар

Synchronizer Sleeve-гугъл вади изображения на муфата. За колелото в което зацепва тя питам,обикновено е набито на шлици супер стегнато към колелото на съответната скорост,даже много "майстори" мислят че са едно цяло.
                        Калин Владов,09РСПБЗН

Коментар

Първоначално публикуван от kalin09 Преглед на мнение
                          Synchronizer Sleeve-гугъл вади изображения на муфата. За колелото в което зацепва тя питам,обикновено е набито на шлици супер стегнато към колелото на съответната скорост,даже много "майстори" мислят че са едно цяло.
                          ....точно за него говоря, ако има луфт м/у тях ,предавката ще изключва......за това споменах "хъба" ,а не целия вал, защото той се избива от вала.....

Коментар

Аз разбрах че на това викаш хъб,интересно ми е техническото наименование.
                            Калин Владов,09РСПБЗН

Коментар

.....HUB........т.е. хъб....поне аз така съм го виждал и знам от оригиналния софтуер , когато тръгна да го поръчвам от Германия .....

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X