Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Имам нужда от помощ за двигател 4Д56

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Имам нужда от помощ за двигател 4Д56

Прецака се главата и ходих да я заваряват на pajeroto двигател 4Д56.
    Сложихме ремонтираната както е по сервизна документация и направихме белязките на ремъка -клапани и Гнп но на коляновия вал на пластмасата видях че има следната белязка atdc timing mark.
    та въпроса ми е това ли е белязката за коляновия вал или е нещо друго и на какво да го сложа защото има три чертички и пише 0 и 10.
    Моля за помощ , дайте съвет как да монтирам ремъка.

Благодаря предварително.

От: Имам нужда от помощ за двигател 4Д56

гледай на самото зъбно колело където лягат ремацитеНатиснете снимката за да я уголемите

Име:4d56t_timing_marks.jpg
Прегледи:1
Размер:110.0 КБ
ID:5601292
    Mitsubishi Pajero 2.5TD 1996 къса база
    0883 39 72 04

Коментар

Проблема е че не мога да махна на коляновия вал пластмасовия капак , превърта и не се развива шайбата на коляновия и затова питам след като не сме бутали малкия 2 ремък може ли да настройм големия по белязката на пластмасата ATDC или задължително трябва да махнем шайбата да отворим и от вътр да гледаме.

Коментар

Правил съм процедурата, но не помня означенията по пластмасата. Мога само да ти кажа,че ATDC означава "след горна мъртва точка" и означенията са надясно по посока на въртенето на вала. На теб ти трябва 0 градуса от шайбата на коляновия вал и тогава се съвпадат белезите на разпределителния и помпата.

Коментар

Ако не си сменял скоро ремъците и ролките залагаш нов проблем. Отвий го тоя болт!
          Само да не завъртиш на стартер преди да си зацепил агренажа!
          Последно редактирано от Аndro 160; 26-07-14, 19:26.

Коментар

Не се отвива централният болт който е на шайбата или накои от болтовете на капака около нея?
            Yamaha T max 500i/ABS/2007/50hp
            Zander 3.80m,Johnson 2T/8hp
            Vw passat 6/2.0TDI-CR/DSG6/140hp/2009
            Toyota Hilux/2KD-FTV/102hp/Double Cab/2005

Коментар

Първоначално публикуван от svjokera Преглед на мнение
              Не се отвива централният болт който е на шайбата или накои от болтовете на капака около нея?
              Развъртях всички болтове по пластмасата и пак не излиза по дяволите.
              Ако някои има идея как се маха и какво точно се развива да сподели че вече косата ми побеля
              Дали се сваля и водната помпа ???

Коментар

За да махнеш пластмасата здрава, трябва да развиеш големия болт и да свалиш демпферната шайба на коляновия вал.
                Големият болт е осигурен с фиксатор и се развива много трудно. Трябва ти специален инструмент, за да хванеш контра на демпферната шайба и да го развиеш иначе вала превърта и не става.
                Аз си правих такъв инструмент и имам, и ако искаш мога да ти го изпратя с Еконт, да си свършиш работа и после ще ми го върнеш.
                Лошото е, че после този болт, ако не се стегне с определен момент след това и не се осигури отново с фиксатор се развива и създава редовно проблем след смяна на ремъците. Доколкото разбирам ти си успял да вкараш ремъците без да сваляш капака и шайбата и проблема ти е само центровката по белезите.
                Мисля, че може да се направи и по външните белези на капака, които са за центровка на ГНП-то, но трябва да проверя и ще пиша.

Коментар

Вариантите са три:
                  както ти е казал Ради - специнструмента.
                  мощен гайковерт - тук трябва да се свалят всички радиатори.
                  със стартера - тук трябва да зацепиш агренажа. Правилно и след това да развиваш. Мисля, че може да стане, тъй като обтяжната ролка е под горния капак.

Коментар

Да, Андро е прав - обтегача на ангренажа е достъпен, а зацепването му можеш да направиш и по външните белези - поставяш белега на демпфера на отметката означена с "Т" на капака.
                    Проблема е че не съм сигурен дали можеш да зацепиш правилно балансиращия ремък, тъй като единият от балансиращите валове е долу ниско, зад долния капак и не знам там ще можеш ли да видиш и да центроваш белезите. Иначе и там до обтегача има достъп през едно малко ревизионно капаче на големия капак.
                    Пробвай така, ако не стане и не успееш да свалиш шайбата ми пиши или ми звънни (0885284389 - Ради), ако искаш да ти изпратя инструмента за законтряне. Изпращането и връщането му с Еконт ще ти излезе 7-8 лева.

П.П. Ето два документа, ако нямаш, да се ориентираш -

4D56 Manual 91-93.pdf
                    Engine.pdf
                    Последно редактирано от radikyokushin; 27-07-14, 08:38.

Коментар

Щом имате някъкви ваши белези,закачете ремъка по тях.След това внимателно превъртете на ръка коляновия вал, (може и през задна гума) 2-4 оборота и докарайте белга на шайбата срещу отметката,( схемата я имате) проверете белезите на помпата и разпределителния вал дали са си на мястото . Ако са "избягали" ги презацепете.( Ако усетите затягане при въртенето спирате защото са ви избягали повече от два зъба)

Коментар

Изключително съм благодарен на всички които писаха.БЛАГОДАРЯ !!!
                        Ще пробвам по външни белези.
                        Големия ремък не съм го вадил от коляновия вал а само го издърпах на страни и го закачих в опънато състояние и мисля че не съм прехвърлял нищо.
                        След като сложих главата го върнахме по обратния ред към --> ГНП , клапани но се притеснявам за белезите на коляновия вал. Но след като може и по външни ще се пробва по тях.
                        Иначе ремъка го сменях скоро както и ролките.

Както се казва и БОГ да е с нас, смело .Слагам го и ще пиша какво е станало.

Благодаря на всички от форума отново.

Коментар

Тази кола с каква кутия е?За отвиването и завиването на централния болт аз си направих една 8мм дупка в корпуса на кутията срещу маховика и там си държа контра,мога да покажа снимка?Кутията ми е ръчна.
                          Yamaha T max 500i/ABS/2007/50hp
                          Zander 3.80m,Johnson 2T/8hp
                          Vw passat 6/2.0TDI-CR/DSG6/140hp/2009
                          Toyota Hilux/2KD-FTV/102hp/Double Cab/2005

Коментар

Kolatа отново тръгна благодарение на всички ТУК който дадоха акъл и мнения за което ОГРОМНО БЛАГОДАРЯ !!

Зацепих го по външни белези и хоп - стана

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X