Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Загуба на мощност и черен дим

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Загуба на мощност и черен дим

Привет на всички , Чисто нов съм във форума но имам странен проблем и реших да се посъветвам с вас. Проблемът е следния имам Паджеро 2,5 къса база , закарах го в сервиз да му направят обслужване: масло , горивен , маслен и въздушен филтър.. всичко беше ОК след смяната за първите 100/200 метра.. после Паджерото изгуби мощност и почна да изкарва черен дим , от двигателя се чува странно щракане , но не винаги всеки път щракането е в различни обороти. Когато му подавам постепенна газ няма щракане и димене , но като настъпя рязко педала почва да дими и щрака... направо пълен ужас , смених и маркучите на горивния филтър но никаква разлика...

Може би има такава тема, но аз не можах да я открия ,
    Благодаря предварително

От: Загуба на мощност и черен дим

Турбината не работи. Отивай в сервиз и да се види от нея ли е "щтракането".

Коментар

Първоначално публикуван от Аndro 160 Преглед на мнение
      Турбината не работи. Отивай в сервиз и да се види от нея ли е "щтракането".
      между другото при свалянето на маркучите на интеркулера има масло масло в тях , надявах се да не е тя , но ще я проверим... Благодаря за отговора.

Коментар

Огледай хубаво и виж да не са откачили някое вакумче. С тях се управлява и клапата на всмукателния колектор.
        Mitsubishi Pajero 3.2 DID automat

Коментар

Да, клапата на ЕГР-а направо я затапете, възможно е да е тя.
          В дебелите маркучи до кулера винаги има по малко масло.

Коментар

Колеги благодаря за отговорите. В момента съм малко далеч от Паджерото , но при първа възможност ще огледам за вакумчето и ще дам отговор какво е станало и дали се е оправил за което силно се надявам , че преди вървеше като звяр а сега ... Отново специални Благодарности

Коментар

Колеги , сутринта баща ми е взел автомобила и първите 5 километра докато е бил студен е нямало нито димене нито щракане след загряване пак е почнал да дими и щрака. Благодаря за отзивите като ми върнат колата ще проверя за вакумчето и клапата и ще дам отговор какво е станало

Коментар

Благодаря Колеги за бързите отговори , Проблемът се оказа точно ЕГР клапата , запуших и я и всичко се оправи. Благодаря!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X