Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с Паджеро 2.8 ТДИ автоматик

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем с Паджеро 2.8 ТДИ автоматик

Здравейте колеги,
    за съжаление първия ми пост трябва да е свързан с проблем. Имам Паджеро 2 - 2000 година дълга база, 2.8 ТДИ автоматик. англичанин. Скоростната кутия е Супер Селект. Проблема е следния - тресе когато мине в ниските обороти или като съм спрял на светофар.Повярвайте ми прочетох доста от темите във форума преди да отворя темата, но не ми се изяснява много проблема. Джипа е обслужен, сменено е всичко, не пуши, има доста сила. Когато обаче да речем чукна леко газта, след като се повишат оборотите, когато тръгнат да падат , падат до 350-500 , аха аха да угасне и след 3-4 отскока между 350 и 800 работата се нормализира. Това го прави и когато съм спрял и превключа на задна. Интересно е че когато позагрее като че ли проблема леко намалява. Моля дайте предложения, щото за мен няма признаци нито за ГНП, нито дюзи, а и проблема не го прави постоянно, такаче бих отхвърлил и въздуха.

От: Проблем с Паджеро 2.8 ТДИ автоматик

СПАМ: Скоростната кутия е автомат ,раздатката–супер селект.

Коментар

Мерси за поправката И въпреки всичко, ако някой може да даде предположения ще е добре. Странното е че не го прави постоянно това, което мен ме клони към някакъв ел.проблем...

Коментар

Не разбрах, това докато си на D и спирачка ли се случва, или на N?
        Последно редактирано от Паджеровод; 25-04-14, 19:53. Причина: буквичка

Коментар

Когато съм на D или на R. На неутрална не го прави..а и като потрепери 10тина 15 сек и изравнява оборотите и спира.

Коментар

Тогава проблемът е по-скоро в скоростите, а не в двигателя. Преди смяната на маслото им правеше ли така?

Коментар

Да, но 3ма души вече ми казват че скоростите са си ок. Тва беше първото което ме усъмни.

Коментар

Tогава лош контакт в селектора на скоростите или в TPS сензора на ГНП-то. Според мен е лошо съгласуване в работата на педала за газта и скоростите. На по-старите това се настройва с жило, но при теб сигурно е електронно ГНП.

Коментар

Първоначално публикуван от paradoxcho Преглед на мнение
                  Мерси за поправката И въпреки всичко, ако някой може да даде предположения ще е добре. Странното е че не го прави постоянно това, което мен ме клони към някакъв ел.проблем...
                  Жертвай малко нафта и докарай шогуна да му се пулим докато лочим кафе.
                  На японци не им разбира, на дизели пък съвсем, но и диагностика от комп не става.
                  0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
                    Жертвай малко нафта и докарай шогуна да му се пулим докато лочим кафе.
                    На японци не им разбира, на дизели пък съвсем, но и диагностика от комп не става.
                    Snow Athlete е... не е шогун :Д Предполагам на телефона от подписа да те търся ?

Коментар

Предполагам на телефона от подписа да те търся ?
                      Намери ме.... въпрос към по-запознатите, има ли в този двигател нещо подобно на моторчето за празен ход при бензиновите?
                      0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
                        Намери ме.... въпрос към по-запознатите, има ли в този двигател нещо подобно на моторчето за празен ход при бензиновите?
                        Дедо, при този двигател, в зависимост с каква помпа е, има разни варианти.
                        https://htftp.offroad-bulgaria.com/p...000_diesel.pdf
                        В този пидиеф от 368 стр. са описани особеностите на електронното ГНП, а някъде по-напред има и за механичното

Коментар

Ако е след 99 година мотора, имаш проблем с обогатителя на ГНП-то .........но не е казано че е той, защото то пък се управлява от клапана за количеството гориво, което като вкл. на Д или еР, то трябва да дозира количеството .......това се хваща на тестера ,който много малко сервизи го имат......

Коментар

Ами ще съм благодарен ако ми кажете сервиз в който имат такъв тестер Владо, аз пробвах това което ми каза, без палчето не се изключва.

Коментар

Ами ще съм благодарен ако ми кажете сервиз в който имат такъв тестер .
                              Ами диджеят има, ти не разбираш ли от намеци?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X