Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Помощ за температурата на маслото А/Т

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Помощ за температурата на маслото А/Т

Здравейте нов съм в форума и се извинявам ако има подобна тема. Имам един проблем с митсубиши паджеро смених му маслото на скоростите на раздатката на деферинциала и ми свети температурата на маслото А/Т на скоростите. Като позагрее и мига постоянно

От: Помощ за температурата на маслото А/Т

Айде сега да фърлим боб:
    Мицубиши паджеро кой двигател, от коя година, с каква скоростна кутия, с коя раздатъчна кутия и какво точно масло сипа на всеки от тези три агрегата?

Коментар

Първоначално публикуван от Galin Belchov Преглед на мнение
      свети температурата на маслото А/Т на скоростите. Като позагрее и мига постоянно
      Преди да смениш маслото мигаше ли?
      Мигането означава повреда в автомата.

Коментар

Ако проблема се е появил внезапно след смяната, вероятно маслото не е вярното. Не съм сигурен дали на всички модели е така, но моето при смяна (отвиване на пробката )излиза само половината масло и се долива новото. Демек сменя се половината - около 4 литра. Препоръчва се през смяна на маслото да се направи промиване и пълна замяна на маслото.
        Към горното - виж дали не може да си намериш/поръчаш и те това - (или само като добавка - към 0.5 л + масло или цялостна замяна на маслото с това) намери кой от видовете е за твоята кутия че са няколко.

Коментар

Или маслото ти е гъсто или имаш лоша връзка на контактите на датчика за нивото на маслото в картера. А/Т - за лампата на таблото ли иде реч защото ако е тя вече е друга бирата? Също така не виждам и смяна на филтър в картера ... та причини колкото щеш
          >>MI SUBI HI >< ShoguN<< 3.0 V6 24, автоматик , къса база
          Защото така ми харесва...
          Телефон: НЯМАМ
          Когато немогат да стигнат нивото ти,хората започват да те плюят

Коментар

Спокойно, нека човекът да каже първо каква е колата, па тогаз му предлагайте добавки и залъгалки.

Звучи ми като да са сипали EP масло в скоростите.

Коментар

Мдамм в боба ти за фъргане има гъгрици и затова сега ще чакаме колегата да си признае
              >>MI SUBI HI >< ShoguN<< 3.0 V6 24, автоматик , къса база
              Защото така ми харесва...
              Телефон: НЯМАМ
              Когато немогат да стигнат нивото ти,хората започват да те плюят

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                Спокойно, нека човекът да каже първо каква е колата, па тогаз му предлагайте добавки и залъгалки.

Звучи ми като да са сипали EP масло в скоростите.
                Здравейте.Да споделя един проблем по повод АСК- ПАДЖЕРО 98г.2.8 дизел. Маслото и филтъра ги смених преди 30 000км. с ДЕКСТРОН 2, при студено време паля, работи известно време и тръгвам,но при първото спиране било то на сфетофар или други обстоятелства автомата изключва,слагам на N ,форсирам 2,3-пъти до 2000 об. след което включвам на D и тръгва вече без проблеми.Каква може да е причината......... Благодаря. П.П.И какво масло да ползвам.

Коментар

Първоначално публикуван от sasho5704 Преглед на мнение
                  Здравейте.Да споделя един проблем по повод АСК- ПАДЖЕРО 98г.2.8 дизел. Маслото и филтъра ги смених преди 30 000км. с ДЕКСТРОН 2, при студено време паля, работи известно време и тръгвам,но при първото спиране било то на сфетофар или други обстоятелства автомата изключва,слагам на N ,форсирам 2,3-пъти до 2000 об. след което включвам на D и тръгва вече без проблеми.Каква може да е причината......... Благодаря. П.П.И какво масло да ползвам.
                  Не би трябвало да прави така с това масло,явно е некъв ташак чорба. Смени маслото със SP2 или SP3 спецификация и виж дали прави мизерии. Аз съм налял на Valvoline MaxLife ATF, покрива доста стандарти, но е малко скъпичко.
                  Последно редактирано от killyou; 02-03-14, 12:52.

Коментар

Първоначално публикуван от Ne_Razbral_4o Преглед на мнение
                    ... Също така не виждам и смяна на филтър в картера ... та причини колкото щеш
                    Добре е, че не виждаш, щото ако беше видял ... лошо..
                    Филтъра е несменяем - метална мрежа, която се промива при смяна - със същата течност, с която се мият и другите части от АСК..

Коментар

Първоначално публикуван от killyou Преглед на мнение
                      Не би трябвало да прави така с това масло,явно е некъв ташак чорба. Смени маслото със SP2 или SP3 спецификация и виж дали прави мизерии. Аз съм налял на Valvoline MaxLife ATF, покрива доста стандарти, но е малко скъпичко.
                      Понеже при смяната не може да се смени цялото масло,има ли проблем при доливането с ВАЛВУЛИНА,и ако продължава да го прави може ли да има някаква друга причина.

Коментар

Нивото.
                        Мисленето е труден и бавен процес и не се отдава на всеки.....
                        Grand 3.1TD
                        0898 620 306 Стоян

Коментар

Първоначално публикуван от sasho5704 Преглед на мнение
                          Понеже при смяната не може да се смени цялото масло,има ли проблем при доливането с ВАЛВУЛИНА,и ако продължава да го прави може ли да има някаква друга причина.
                          Според мен, няма да има проблем, понеже Валволина покрива Dex2/3 спецификациите.

Коментар

Маслото се сменя почти цялото, как така ще смените половината. Сменяйте си и половината на двигателя - първоначално излиза по-евтино.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:change-automatic-transmission-fluid.jpg
Прегледи:1
Размер:95.7 КБ
ID:5568308
                            Biagini Passo Powered By VW Syncro

Коментар

Първоначално публикуван от bat_vanko Преглед на мнение
                              Маслото се сменя почти цялото, как така ще смените половината. Сменяйте си и половината на двигателя - първоначално излиза по-евтино.

[ATTACH=CONFIG]688318[/ATTACH]
                              OK. От къде се източва, първо от маркуча или от картера.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X