Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Доста висок разход на Паджеро 3.2 DID Помощ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Доста висок разход на Паджеро 3.2 DID Помощ

Офф: За такива разстояния защо ги мъчите тези коли. Нормален разход за такова градско. Даже е нисък.
    "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Потвърждавам - 16/100 градско Pajero II 2.8 автоматик '94 - засечено тази зима.
      Има ли файда, ако направя една диагностика? В смисъл, някакви показатели, които биха косвено показали наличието на проблем, имащ нещо общо със случая?
      Бахти, как се изказах...

Коментар

Ма аз не се оплаквам бе! Само споделям. И на мен ми се види нормален разхода. Еле па за автоматик.
        Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

На мен ми е любопитно от гледна точка на това, е 4М41 е един от най-големите обеми на 4 цилиндъра - 3,2 l. И дали може да има връзка с големия разход на къси разстояния. Защото на много места се среща този въпрос.

Коментар

Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнение
            ... Защото на много места се среща този въпрос.
            Тоя въпрос се среща в повечето раздели. Мисля, че се задава от хора, които не знаят какво карат, къде и как карат. Нито казват автоматик ли е, климатик ли е, с колко големи гуми е, какви дистанции, технически изправно ли е МПС-ето и др. такива, дето трябва с ченгел да им теглим думите.

Коментар

не е въпрос само на кубатура, а и на "коне" - многото коне пасат много сено... Тази от аватара ми е 60 коня и както и да я карам - къси разстояния, "мръсна" газ... Разхода е все 6/100... С бавно извънградско казват, че падал на 4/100, но аз нямам търпение за такива експерименти...
              Щом харчи 10-11 извънградско, значи си е в ред колата.
              помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Аз имам същия автомобил от почти година, дори е дългата база и с АТ гуми. Карам го предимно извън градско и с скорост около 100 км/ч. Редовно ходя на вилата си в севлиевския балкан и разстоянието от Шумен до там и обратно е 450 км включително 3-4 км стръмен планински път където карам на бавни и ми отнема около 20 мин. (всъщност заради тази отсечка си купих джипката). Изгаря ми 40 литра. Но в града стрелката на резервоара пада като обезумяла. Така, че си мисля, че всичко при теб е нормално. Друг е въпроса, ако ти се струва мудна и бавна при ускорение. Не знам за критериите на колегите, но аз не бих казал, че е мудна при ускорение. Поне на мен ми допада динамиката и. За това прегледай и тази клапа щом са ти казали, че има проблем. Тя се управлява с едни вакуумчета които седят под нея и акумулатора.
                Успех!
                Mitsubishi Pajero 3.2 DID automat

Коментар

А за карането споменава ли се с кой номер обувка се натиска газта-не...някой като тръгнат от светофара трети или четвърти и газ до другия светофар да са Първи .. е колко ми върви колата,после нормално ли е ? Ами нормално ще е ако се кара така,не казвам,че g3nata така кара но и това е голям фактор за високия разход.

Коментар

И аз имам такава джипка, дълга база и като че ли разхода е малко голям. То всичко зависи от стила на карането. При нормално каране до 100 на извън градско ми дава 9, че и по-малко, на градско 13-14. Ама аз съм дъртак, та си карам пенсионерски. Забелязал съм няколко фактора които много качват разхода при тази джипка. Първо, продължителния престой на място на спирачка при автомата. Даже в упътването се казва, че при по-продължителен престой може да се включи на неутрал. Аз лично като видя че имам една минута престой на светофар го правя. За извънградското при по-тежък крак не се включва пакетирането на хидро трансформатора. Това имаше някакво название, но не мога да си спомня как се казва системата. При скорост над 80 се усеща като си отдръпнеш крака от газта и започнеш да го крепиш на малко газ, оборотите падат с около 200 а скоростта си остава същата. Например при 120 при включена система оборотите са около 2000. Ама ако настъпиш дори малко газта веднага се изключва. Виждал съм Паджерота, на които тази система е разкачена и не работи, може би защото като се износят малко съединителите(или каквото са сложили) колата започва да придърпва при включване и изключване.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X