Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Mitsubishi Pajero Pinin, как работи 4х4?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Mitsubishi Pajero Pinin, как работи 4х4?

Здравейте, имам малък проблем с Паджерото, не съм много запознат с 4х4 и дали някой ще може да ми обясни как се включва (междудругото Пинина е автоматик), на коя скорост трябва да се включва и каквото е необходимо. Искам също да попитам за лампичките на таблото, дали трябва да светят въобще даже да си е на нормалното 4х2, защото преди светеха за предната предавка, а беше включено на 2Н, а сега свети и диференциала.
    Нов съм с 4х4 и съм леко объркан, опитах се да го включа за наснежена настилка, но не се получи съвсем.
    Ще съм благодарен, ако помогнете.
    Последно редактирано от Чавдар (V93); 01-02-14, 20:56.

От: Mitsubishi Pajero Pinin, как работи 4х4?

Здравей колега.Има доста писано по темата, но сигурно не ти се чете.Мога да бъда полезен със следното: 2Н-светят колелетата на задния мост;4Н-светят всички колелета;4L-свети и диференциала;4Lc-бавни.Не съм автомат но от 2Н на 4Н може и в движение до 100км, както си на скорост само не натискаш газта и колелетата да са изправени.За блокажа и бавни само на място, и лоста на неутрална или натискаш съединител(но не съм сигурен).С бавни или блокаж на на сух асвалт не може! И ВНИМАВАЙ как боравиш с лоста, че наскоро имах приключение, писах и тема.Натискаш лоста на долу само за бавни!,другите режими по рисунката.Успех.

Коментар

Извинявам се май го пуснах два пъти.

Коментар

Първоначално публикуван от venci68 Преглед на мнение
        Здравей колега.Има доста писано по темата, но сигурно не ти се чете.Мога да бъда полезен със следното: 2Н-светят колелетата на задния мост;4Н-светят всички колелета;4L-свети и диференциала;4Lc-бавни.Не съм автомат но от 2Н на 4Н може и в движение до 100км, както си на скорост само не натискаш газта и колелетата да са изправени.За блокажа и бавни само на място, и лоста на неутрална или натискаш съединител(но не съм сигурен).С бавни или блокаж на на сух асвалт не може! И ВНИМАВАЙ как боравиш с лоста, че наскоро имах приключение, писах и тема.Натискаш лоста на долу само за бавни!,другите режими по рисунката.Успех.
        Ако е със супер селект (че не знам Пинина има ли изи селект), може да се включва и блокажа на раздатката в движение до 100 км/ч. Само за бавните трябва да си спрял на място и автомобила да не е на скорост.

Коментар

Първоначално публикуван от mikis68 Преглед на мнение
          Нов съм с 4х4 и съм леко объркан.....
          ......от къде си?
          Последно редактирано от дядо владо; 02-02-14, 10:22.
          0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

а нужно ли е да светят въобще, знам, че Пинина е с предна предавка, а лоста за 4х4 е на 2Н. Разбрах от блоговете, които четох, че това е за задно, мисълта ми е там, дали тези лампички трябва да светят като не е влючено 4х4? Защото сега само премигват, а преди светеха непрекъснато предните лампички

Има едно копченце на автоматичния скоростен лост, когато го пуснеш изписва на таблото offroad, да не би то да играе някаква роля във включването на 4х4?
            Последно редактирано от CarTest™; 02-02-14, 14:20.

Коментар

http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=150764
              Мисленето е труден и бавен процес и не се отдава на всеки.....
              Grand 3.1TD
              0898 620 306 Стоян

Коментар

, знам, че Пинина е с предна предавка,......
                Не съм убеден.....
                ,.....Има едно копченце на автоматичния скоростен лост, когато го пуснеш изписва на таблото offroad,
                И в това не съм убеден
                .......и от къде си не разбрах?
                0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X