Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Блокирал лост на раздатка на Пинин

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Блокирал лост на раздатка на Пинин

Здравейте.Вчера заваля снега и ме завари в планината.Бях спрял на един склон със задницата на горе.Като си изчистих колата реших да включа блокажа за по сигурно.Излязох си на заден като пич, но не съм забелязал кога ми е угаснала жълтата лампа за блокажа.Реших да го изключа,че вече няма да ми трябва ама греда.Лоста не мърда- ни към бавни,ни към 4Н.Пробвах всякакви варианти но неби лоста не мърда.Реших,че така ще се прибирам и се прибрах.Имах опасения, че ако съм с блокож на асвалта ще имам проблеми но не.Колата си вървеше,като на 4Н, нямаше и някакви странни шумове.Сега е на паркинга и пак пробвах но лста си стои като за блокаж.Чудя се да не е блокирал лостовият механизъм от долу и на какъв режим съм всъщност?Светят само зелените лампи за двойното.Ако някой знае да помага.Благодаря.

0

От: Блокирал лост на раздатка на Пинин

Както го описваш си на х4 без блокаж
    0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Колега, описал съм че лоста е в положение като за 4L, а и не се движи.

Коментар

Разглобяваш и наместваш лоста.
        Мисленето е труден и бавен процес и не се отдава на всеки.....
        Grand 3.1TD
        0898 620 306 Стоян

Коментар

Първоначално публикуван от ssspeed Преглед на мнение
          Разглобяваш и наместваш лоста.
          Предполагам това се прави от купето? Но ме притеснява какъв е в момента режима 4х4, и дали да го карам, че довечера съм на работа, а времето не е за градския транспорт!

Коментар

Като в повечето случаи е достатъчно само да разхлабиш болтовете на планката на РК.Ако не тръгне лоста ще трябва да се отвори РК и да се оправи вилката...
            0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Първоначално публикуван от venci68 Преглед на мнение
              ? Но ме притеснява какъв е в момента режима 4х4, и дали да го карам, че довечера съм на работа, а времето не е за градския транспорт!
              Казах ти, х4 фул тайм,за въпроси - звънни.
              0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Благодаря на всички отзовали се колеги.На дядо Владо ще му звънна утре да кажа какво съм направил, че сега тръгвам на бачкане.

Коментар

Така, както казах днес се заех да изпълнявам указанията на колегите.Разкачих джунджуриите и се захванах с лоста.Ама греда- как ли него суках, бутах, дърпах и т.н. ма неби. Бутах напред назад джипа, на скорост, изключен, карах го, но тая пръчка не ще да излиза! Не се предаде тая гад и се предадох аз.Айде телефона и при дядо Владо и Димата.10-15км. изглежда беше "омекнала" и се извади от раз.Баси сигурно съм я жалил, ма нали е моя.После беше лесно- наместване на вилките, обратно лоста и работата стана. А щях да забравя- дядо Владо си имал полигон за тест, е тествахме я. Всичко е окей. Така, че благодарности и на двамата.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X