Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Странно Паджеро 2

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Странно Паджеро 2

Здравейте.Става въпрос за Пажеро2, 98г.,мотор2,5,фейс лифта с раздувките.След монтаж на фланци забелязвам че задна дясна гума остава по навътре спрямо калника ,отколкото се подава лявата.Фланците са еднакви, не са правени.Преди разтоянието до ламарините беше по голямо и явно не се е забелязвало толкова.Автомобила съм го купил втора употреба, но няма следи от удари,кърпене,преправяне или някаква смяна.Моля знаещи да дадът някакво мнение,препоръки или обяснение.

От: Странно Паджеро 2

Може да изместване на купето спрямо рамата, сменен калник, различна джанта или гума.... Така че окото може да лъже. Само измерване на геометрия може да покаже обективното положение.

Коментар

Хубаво щеше да е и няколко снимки да има,че така ще е като при ония от телевизията само дето няма да е през импулсен телефон.

Коментар

Това че не личи да е имала удар колата не е гаранция че всичко е право. Огледай пак щангите на задния мост,най вече напречната и конзолите за изместване.
        ОФА ДБ 2.4 92 ML 270 CDI ETZ 250

Коментар

Виж дали панхарда не е крив(щангата която ти държи моста да не се разхожда на ляво и дясно), ако е крива ще седи по-изнесен на дясно. Другото е ако е вдиган джипа допълнително с подложки или по дълги пружини пак се получава същото, но трябва някой да е попрекалил с повдигането за да се забелязва. И трети вариянт някой преди теб да е заварявал тази щанга както му е дошло по ред причини!
          0886685545-Влади- ОФ-РОУД КЛУБ"НОВИ ИСКЪР 4Х4 ЕКСТРИЙМ"

Коментар

Първоначално публикуван от auto_marin Преглед на мнение
            Огледай пак щангите на задния мост,най вече напречната и конзолите за изместване.
            И ако пак не можеш да откриеш нищо видимо, намери друго такова Паджеро и с рулетката мериш и сравняваш с твоето.

Коментар

Първоначално публикуван от Владимир Раденков(vladyas) Преглед на мнение
              Виж дали панхарда не е крив(щангата която ти държи моста да не се разхожда на ляво и дясно), ако е крива ще седи по-изнесен на дясно. Другото е ако е вдиган джипа допълнително с подложки или по дълги пружини пак се получава същото, но трябва някой да е попрекалил с повдигането за да се забелязва. И трети вариянт някой преди теб да е заварявал тази щанга както му е дошло по ред причини!
              Подкрепям мнението.

Коментар

Чуденето продължава.Гуми и джанти ,отпадат еднакви са ,няма проблем.Панхарда е прав няма следи от удари или заварки.Втулките му не помръдват при опит с ръка.Не се е чувало и в движение нещо странно.На пружините няма подложки ,според мен са си оригиналните поне видимо джипа не е надигнат с по дълги такива.По преценка на око около 1см.дясното колело е по навътре.Снимки не съм правил защото мисля че няма да се види,зависи от ъгъла пък и телефона ми не е от най-добрите. Някакво боядисване по колата е правено личи си че едната врата е боядисвана.Не виждам (поне аз) да са сменяни задни калници или някаква друга промяна м/у ляво и дясно.

Коментар

Ами хващай рулетката, ръб на калника - рама отляво и отдясно, след това ръб на гума - рама пак от двете страни и ще разбереш. Щом на око се вижда, с рулетката ще го хванеш задължително.

Коментар

Явно е малко, ако конзолата подаде с 5мм. видимия ефект ще е изместване на моста с 10 мм.Един вид 5 мм. излиза навън а от другата страна прибира с 5 мм.
                    ОФА ДБ 2.4 92 ML 270 CDI ETZ 250

Коментар

Е сега си е.. майката.Първо искам да благодаря на всички колеги който така бързо се отзовават на питанията ми.Варианта с ламарини отпада.Разликата е найстина около 1см. но е между ръб на гума и рама.От ляво рама--външен ръб на 31/10,5х15 мерено с рулетка е 36,5см. ,от дясно това същото е 35,5см.Джантите са си оригинални на паджеро ,гумите видимо си стоят еднакво на 4те джанти.Направи ми впечатление, че шпилките на задните колела са по къси от тези на предните(за захващане на джантите)принципно няма значение.Дали оригинално Паджерото е така и може ли да има нещо сменяно (например главина от друг модел) и да се появява разлика.Още веднъж благодаря за отзивчивостта.
                      Последно редактирано от CarTest™; 24-01-14, 12:46.

Коментар

А възможно ли е шасито да е криво, изгнило ? Има спънка(тръба) пред резервоара, ако е поддала от корозия,но не се вижда....дай снимки брат!

Коментар

Първоначално публикуван от alex1972 Преглед на мнение
                          Чуденето продължава.Гуми и джанти ,отпадат еднакви са ,няма проблем.Панхарда е прав няма следи от удари или заварки.Втулките му не помръдват при опит с ръка.Не се е чувало и в движение нещо странно.На пружините няма подложки ,според мен са си оригиналните поне видимо джипа не е надигнат с по дълги такива.По преценка на око около 1см.дясното колело е по навътре.Снимки не съм правил защото мисля че няма да се види,зависи от ъгъла пък и телефона ми не е от най-добрите. Някакво боядисване по колата е правено личи си че едната врата е боядисвана.Не виждам (поне аз) да са сменяни задни калници или някаква друга промяна м/у ляво и дясно.
                          при опит с ръка...панхарда да помръдне? Малко трудно ми се вижда. И не на последно място-кажи какво казва ролетката.

Коментар

Виж тампоните дето държат гредите към шасито!
                            Ако не са еднакви ще има усукване на моста и съответно изнасяне на едната страна.
                            LZ5ZI qth HASKOVO
                            Pajero II GLS 3000 V6

Коментар

Какво ще се случи ако вземеш и малко я натовариш тази кола. Да седнат 4 или 5 човека в задната част. Поздрави.
                              MITSUBISI PADJERO 2,5 TDI. 1994 Г. Кандидат ретро.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X