Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Pajero IV 3.2 DiD auto верига

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Pajero IV 3.2 DiD auto верига

Здравейте колеги и за много години! Не намерих отговор във форума на следния въпрос: На колко км е желателно да се сменя верига на въпросното Pajero? От производителя няма официална препоръка, но от тук и там чувам противоречиви мнения. Някой казват задължително смяна на 100х. км защото се били късали. Моля ако има компетентни по този въпрос да дадат съвет и ако наистина се препоръчва смяна на 100 х. дайте обосновка! За мен това че на 'някой' му се била скъсала веригата не ми звучи сериозно. Може да има хиляди причини една верига да се скъса дори и преди 100х. км. Друг въпрос е ако колата се поддържа правилно и се налива качествено гориво и т.н. и пак се скъса. Благодаря!

От: Pajero IV 3.2 DiD auto верига

С една дума - къса се, щото е едноредова. Същия като механика 2,8тд е с двуредова верига и няма такива проблеми. В Руските форуми съм чел за препоръчителен итервал 160 хил. км. Иначе, вярно в сервизното ръководство мълчат като комунисти на разпит. Аз съм ремонтирал такъв 3,2 ДВГ вследствие скъсана верига и знам за какво става въпрос, така че сменяй.

Коментар

От: Pajero IV 3.2 DiD auto верига

И с други думи - къса се ,но никой не може еднозначно да отговори на ? кога се къса.....аз съм правил късани вериги и на 110 к км. и на 180к км. , така че не предизвиквай дявола ,а когато имаш възможност - сменяй преди да е станало късно......

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
      X