Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Помощ за проблем с управление паджеро 2.8

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Помощ за проблем с управление паджеро 2.8

Здравейте, имам паджеро 2 къса база 2.8 и ми се случи много интересно и опасно нещо . В движение отказа управлението! Волана се върти, но джипа не завива. Голям късмет извадих, че в този момент нямаше други автомобили или хора на пътя. Направо не ми се мисли какво можеше да се случи. Та проблема е следния - от карето на кормилния прът до кормилната кутия има кардан, който е съединен на 2 места със шлици, едните са след кормилния прът другите са след тях към кормилната кутия. При мен по незнайно каква причина се бяха извадили шлиците, които са до кормилния прът. Интересното е, че след като ги нахлузих обратно на мястото им след две завивания ляво - дясно пак се изваждат. Свалих въпросният "кардан", но не мога да си обясня какво точно е държало тези шлици да не се разглобяват за да отстраня проблема. Моля ако някой се е сблъсквал с този проблем да даде информация.

От: Помощ за проблем с управление паджеро 2.8

Надигал ли си купето от рамата,демек лифт правил ли си?
    Yamaha T max 500i/ABS/2007/50hp
    Zander 3.80m,Johnson 2T/8hp
    Vw passat 6/2.0TDI-CR/DSG6/140hp/2009
    Toyota Hilux/2KD-FTV/102hp/Double Cab/2005

Коментар

За този кардан ли става дума? Наистина само променени разстояния на монтаж могат да го разглобят

Коментар

Точно това е кардана и не съм правил лифт. Джипа беше в сервиз за ремонт на ГНП - смяна на семеринг и когато го взех и тръгнах от там се извадиха шлиците.

Коментар

И аз имах такова преживяване добре че бях на място останах без управление има тема по този въпрос с качени снимки.При мен се беше скъсал горния вал от волана до показания от Паджеровод кардан.Гадна история.
          Pajero 2.8 tdi GLS къса база

Коментар

Първоначално публикуван от joro_bd Преглед на мнение
            Точно това е кардана и не съм правил лифт. Джипа беше в сервиз за ремонт на ГНП - смяна на семеринг и когато го взех и тръгнах от там се извадиха шлиците.
            Сигурен съм, че има връзка между двете неща, макар че на пръв поглед няма как. Тези шлици са да обират движението в тампоните между купето и рамата. Ако в сервиза са разхлабили някой болт на тези тампони и купето е мръднало спрямо рамата... Няма защо да го правят, но знае ли се?
            Или пък да са натиснали кардана при ремонта и нещо да не е издържало.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
            X