Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Съвет относно гуми :)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Съвет относно гуми :)

Здравейте! Имам Паджеро Пинин къса база и се нуждая от съвет. В момента съм с Yokohama Geolander A/T 215/65/16. Заради амортизация ми е нужна смяна на гумите. Спрях се на BF Goodrich All-TErrain T/A KO 215/70/16. Тук обаче попаднах на проблем. Във фирма Д*ана ми казаха, че производителя не
    препоръчва замяната на 215/60/16 с 215/70/16 и , че не носят отговорност за последващи повреди по окачването на машината.
    Джипа го ползвам малко за градско и повече да се катеря до вилата, която е в планината и има труден терен. НЕ е много тежък, но все пак са нужни добри гуми, особено зимата.
    Понеже съм патил с по-високи гуми, който закачат искам да попитам, кой вариант е по-удачен:
    Да взема BF Goodrich-a 215/70/16 въпреки съмненията за закачане в "чашката на амортисьора" или да сменя
    джантите "16 с "15 от витара примерно. ( Естествено с фалнци, ясно ми е , че размера и между болтовото разстояние са различни).
    Кое е по-удачно според вас. Благодаря!

От: Съвет относно гуми

Да си сложиш гуми на размер, които препоръчва производителя на возилото!
    МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

Коментар

Добър вариант, но не намирам BF Goodrich или някоя подобна шарка с този размер

Коментар

Първоначално публикуван от ktborisov Преглед на мнение
        Здравейте! Имам Паджеро Пинин къса база и се нуждая от съвет. В момента съм с Yokohama Geolander A/T 215/65/16. Заради амортизация ми е нужна смяна на гумите. Спрях се на BF Goodrich All-TErrain T/A KO 215/70/16. Тук обаче попаднах на проблем. Във фирма Д*ана ми казаха, че производителя не
        препоръчва замяната на 215/60/16 с 215/70/16 и , че не носят отговорност за последващи повреди по окачването на машината.
        Джипа го ползвам малко за градско и повече да се катеря до вилата, която е в планината и има труден терен. НЕ е много тежък, но все пак са нужни добри гуми, особено зимата.
        Понеже съм патил с по-високи гуми, който закачат искам да попитам, кой вариант е по-удачен:
        Да взема BF Goodrich-a 215/70/16 въпреки съмненията за закачане в "чашката на амортисьора" или да сменя
        джантите "16 с "15 от витара примерно. ( Естествено с фалнци, ясно ми е , че размера и между болтовото разстояние са различни).
        Кое е по-удачно според вас. Благодаря!
        То и в градовете е, като на офф роуд, тогава носят ли отговорност за повреди по окачването,да бе!
        Няма страшно,слагай и карай.

Коментар

По-скоро помисли дали и с какво да сменяш марката гуми, че да не останеш разочарован от резултата.
          www.occ.bg - Преносими газови бойлери и Мобилна баня за къмпингуване
          0898777327

Коментар

Дори и в темата с вицове рядко се смея толкова.
            Как може да отидеш с парите при някой, и той да не ти ги вземе , щото не дават гаранция за друго (което хич не им влиза в работата).
            Много чудна работа.Аз си купих 33-ки от една друга фирма, без да ме питат дали са ми за Виетнамка или за др., само ми казаха цената, от там си е мой проблема.
            MITSUBISHI MONTERO 3.0 V6
            (А1+)
            О877ООО98О

Коментар

"не препоръчва замяната на 215/60/16 с 215/70/16"
              Колега, при гумите правилата са елементарна математическа сметка.
              Ако не искаш да вдигаш много гумата, нека да е на 70, но тогава търсиш например 205(вместо 215)

Mitsubishi Pajero 3.2 DID automat

Коментар

Моят скромен съвет е да не се сменя размера на гумата. Имах "Пинин", на който най-малкото разстояние м/у горния ръб на гумата отпред и "чашата" на амортисьора беше около 20мм. Сложи ли се гума с по-голям диаметър, може да започне да опира там.

Само да добавя, че същата тази "чаша" на амортисьора при мен припокриваше около 50мм от гумата, т.е. трябват примерно 55мм фланци (или изнесени джанти) на страна, за да се избегне "чашата".
                Последно редактирано от Чавдар (V93); 09-12-13, 07:38.

Коментар

Благодаря Ви колеги за бързите и точни отговори!

Коментар

Първоначално публикуван от ktborisov Преглед на мнение
                    Здравейте! ...
                    Прави са хората, че после тях ще ги псуваш. Ето ти един калкулатор:
                    http://www.calculator.bg/1/avtomobili_gumi.html
                    Разликата излиза +43мм., което при теб ми се струва повечко.
                    Ето ти и интересно четиво за гумите:
                    http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=50007
                    Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

Първоначално публикуван от ТониМонтеро Преглед на мнение
                      Дори и в темата с вицове рядко се смея толкова.
                      Как може да отидеш с парите при някой, и той да не ти ги вземе , щото не дават гаранция за друго (което хич не им влиза в работата). ...
                      Даже много им влиза, щото някой тЕрикат, който им се е смял, ако стане някоя инфекция, после ще дойде да им хленчи за гаранция.
                      Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                        Даже много им влиза, щото някой тЕрикат, който им се е смял, ако стане някоя инфекция, после ще дойде да им хленчи за гаранция.
                        Така правят добрите фирми с компетентни продавачи-консултанти които не мислят да правят бизнес един сезон!
                        И не опира толкова до гаранцията колкото до повторяемост и постоянство на услугата.
                        МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                          За каква гаранция може да "хленчи" , че ми е интересно?
                          MITSUBISHI MONTERO 3.0 V6
                          (А1+)
                          О877ООО98О

Коментар

Те хората от фирмата са му казали че тези гуми не са за неговия автомобил ако толкоз е навит да ги слага но ние обичаме друг да поеме отговорност и след това хленчим, че нещата не се получават.Поздравления за фирмата че в тези години малко са като тях всеки гледа да ти вземе парите след това чао.
                            Pajero 2.8 tdi GLS къса база

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X