Въпроса ми е от какви автомобили стават амовете и пружините искам да го лифтна поне 10см за торсионите знам че са се натягали,но се надявам да ме открехнете в тайните. Паджерото е къса база 93г
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Въпрос за повдигане на Pajero
Свий
X
-
От: Въпрос за повдигане на Pajero
10 см. са ненужно много колега. Повече ще загубиш, отколкото ще спечелиш от такъв лифт. Да не говорим, че отпред, ако повдигнеш с толкова, целият ход на носачите надолу ще отиде "на кино"и каретата ще работят под такъв ъгъл, че ще станат консуматив. Отзад пък ще се измести моста встрани при такова повдигане и трябва да преправяш панхарда.
Най-голям смисъл от лифт има, за да вкараш по-големи гуми. Моето съм го повдигнал с 5 см. и безпроблемно влизат 33-ки (ето тук можеш да видиш как изглежда - http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=156986 ), а по-големи гуми от тези само 3,5 бензин може да върти, така че ако не си с такъв мотор, просто забрави!
За 5 см. лифт ти трябват две подложки от тук - http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=65345 и си готов. Няма да сменяш пружини, няма да сменяш амове. Единственото, което аз направих е да махна гумените тампони (ограничителите) на горните носачи отпред, за да си запазя достатъчен ход надолу на окачването и да преместя горният шарнир от долната страна на носача. Всичко това е половин ден работа, заедно с поставянето на подложките.
-
Първоначално публикуван от steliqnnn Преглед на мнениеВъпроса ми е от какви автомобили стават амовете и пружините искам да го лифтна поне 10см за торсионите знам че са се натягали,но се надявам да ме открехнете в тайните. Паджерото е къса база 93гMITSUBISHI MONTERO 3.0 V6
(А1+)
О877ООО98О
Коментар
-
Първоначално публикуван от radikyokushin Преглед на мнение10 см. са ненужно много колега. Повече ще загубиш, отколкото ще спечелиш от такъв лифт. Да не говорим, че отпред, ако повдигнеш с толкова, целият ход на носачите надолу ще отиде "на кино"и каретата ще работят под такъв ъгъл, че ще станат консуматив. Отзад пък ще се измести моста встрани при такова повдигане и трябва да преправяш панхарда.
Най-голям смисъл от лифт има, за да вкараш по-големи гуми. Моето съм го повдигнал с 5 см. и безпроблемно влизат 33-ки (ето тук можеш да видиш как изглежда - http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=156986 ), а по-големи гуми от тези само 3,5 бензин може да върти, така че ако не си с такъв мотор, просто забрави!
За 5 см. лифт ти трябват две подложки от тук - http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=65345 и си готов. Няма да сменяш пружини, няма да сменяш амове. Единственото, което аз направих е да махна гумените тампони (ограничителите) на горните носачи отпред, за да си запазя достатъчен ход надолу на окачването и да преместя горният шарнир от долната страна на носача. Всичко това е половин ден работа, заедно с поставянето на подложките.
Коментар
-
Първоначално публикуван от ТониМонтеро Преглед на мнениеАз отзад сложих, предни пружини от Пежо Боксер ( Ситроен Джъмпер). Вдигна се с 10 см., амовете са от УАЗ газови (пасна им хода), само им правих едни преходи със шпилка, защото Уазовите са с две ушета, а не с шпилка отгоре. Просто не ми се преправяше захвата на шасито.Не знам дали ми се е изместил моста, както казва Ради (май не е), но ми се струват малко твърди, вози като къса база ако не е сериозно натоварен.
Коментар
-
Първоначално публикуван от DJIGATA86 Преглед на мнениеКолега, а с тези амортисьори увеличи ли ти хода и с колко?
п.п. ВЕСЕЛА КОЛЕДА!!!!MITSUBISHI MONTERO 3.0 V6
(А1+)
О877ООО98О
Коментар
-
8-м см. не са си малко. Аз за избягване на този проблем с късане на ушите, мисля да монтирам ограничителни колани, в комбинация с по - сериозен шок тампон или някакъв "бъмп стоп" което не е трудно дето се вика. Весели празници и на Вас!Последно редактирано от DJIGATA86; 26-12-13, 17:32.
Коментар
-
Първоначално публикуван от albimi Преглед на мнениеКолега какъв е диаметъра на шнорхелаЖивотът е това, което се случва, докато ние кроим планове....
тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар