Обява

Свий
Няма добавени обяви.

L200 масло във водата

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• L200 масло във водата

здравеите колеги имам л200 преди около 6 месеца смених глава и комплект гарнитури както се е редът в4ера отворих капа4ката на радиатора огоре има6е 4ерно масло пикапа е 2005 година 2,5 дизел ако някои има представа от каде може да доиде това масло да напи6е някоя дума

От: l200 масло в водата

Ми да беше си направил труда да потърсиш малко .. е те това с лупата е търсачката. Та както и ти може да предположиш - отивай там дето са ти сменили гарни-тУрите, и главата и им ги удрИ у главата. Е там е проблема.

Коментар

Паджеро , привет! Отвори капачката и сипи топла вода , докато черното масло излезе. Покарай така няколко дена.Дано не се появи повече. Възможно е колегите нещо да не са почистили добре при ремонта. Ако пак се появи-последвай съвета на Слик. Успех!
      Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.

Коментар

Първоначално публикуван от pagero Преглед на мнение
        ... ако някои има представа от каде може да доиде това масло да напи6е някоя дума
        Това масло може да дойде от много места - глава, блок, топлообменник, радиатор, гарнитура глава, турбо. Проблема е един път че всичко трябва да се разглоби и изпита и втори път, че при изпитанията на съответните стендове и имитиране на работни условия, резултатите може да покажат, че въпросните възли са здрави, а те да не са, защото никой стенд не може да имитира реалните термо-динамични натоварвания на двигателя. С две думи - много гаден проблем, най гадния, къса клечка. Съвсем наскоро отказах такъв ремонт на ГЧ, точно по същите съображения. Да се пробва първо с байпас на топлообменника (ако има такъв) и дано имаш късмет да е от него.

Коментар

пикапа няма топлообменик но турбината има водно охлаждане пратих я на ремонт казаха ми че не може да е от нея другия начин е пак да свалям глава

Коментар

Първоначално публикуван от pagero Преглед на мнение
            ... другия начин е пак да свалям глава ...
            Сваляй, така или наче без сваляне няма да се мине. Ако излезе спукана добре, ако излезе здрава лошо. Баси парадокса.

Коментар

Проверете и челото на блока.Един приятел имаше L200 и след 2 гарнитури се оказа,че и блока е крив.

Коментар

днес взех главата надуха я вси4ко е ок сложих и косъм линия на блока не се вижданяква кривина освен да пробвам с нови гарнитури и да видим какво 6те става

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X