Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Паджеро 2 3.5 бензин + турбо?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Паджеро 2 3.5 бензин + турбо?

Чета си днес мнения за тунинг на Паджеро и не намерих информация дали някой се е опитвал да слага турбо на V6 3500. Мощността от 208 к.с. не е малка, но не може някой да не е пробвал Та пропуснал ли съм темите затова, може ли да се присажда турбо, какви модели, какво управление, цени, до колко атмосфери са безопасни за двигателя без да се пипа вътре?

От: Паджеро 2 3.5 бензин + турбо?

Що не пробваш така:
    https://www.google.bg/#q=6g74+engine+turbo
    Защото тук не съм чел някой да го е правил

Коментар

Ясно, няма лесни схеми за турбо, не си струва ядовете освен ако не си механик с много свободно време.

Коментар

Доколкото знам, при Паджеро Ево същият двигател е надут до над 260 коня и без турбо. Само променливо време на отваряне на клапаните и резонансен колектор.
        Със същите две хватки, имам кола която е 200 коня от двигател 2.5. Но на книга, същите 200 коня на двигател с турбо се усещат по различен начин, чисто субективно, с гърба.

Коментар

Лятото четох как за един пич как набухал 3 литровия матор от 3000гт вр4 с двете турбинки. Проблем бил картера, турбините ги е местил следователно и туробо пътищата, захвата на двигателя и такива ми ти дреболий. Хмммм след кратка справка се намери в Австралия въпросния дивак за 4000 au$. Понеже не мога да сложа линк, ето инфо за тунинга: 2003 6G74 ENGINE 104,000KM. MAJOR SERVICE WITH TIMING BELT COMPLETED @ 93,000KM
          MODIFIED INLET PLENUM, HIFLOWED STOCK THROTTLE BODY, RPW TURBO EXHAUST MANIFOLDS, GENUINE GARRETT GT28R TURBOS, 440CC INJECTORS WITH MODIFIED FUEL RAIL, GREEDY EMANAGE PIGGYBACK ECU, RISING RATE FUEL PRESSURE REGULATOR, COMES WITH INTERCOOLER PIPING, AND FRONT MOUNT (SOME DAMAGE), 3" EXHAUST SYSTEM WITH HIFLOW CAT (SUIT SEDAN), K&N MITSUBISHI POD FILTER, 200 KW AT THE WHEELS @ 8PSI BOOST. Збравих да спомена, че двигателя е монтиран на Митсу Магна.

Коментар

Я да питам аз ... горе долу по темата - въздушен филтър. Търся нещо което хем да е по-малко рестриктивно, хем да е без-маслено ама ако може и да лови прашуляка. (ако има такова жувотно въобще)
            Някой има ли опит с Мицубиши 6G74/75? И има ли някой преки впечатления от по-добър филтър.
            K&N ... мислех да взема, но нещо много пискат, че при прекалено омасляване омазва MAF сензора. Рядко твърдят, че има подобрение във вървежа и ... още по-рядко и в разхода. (Слагал съм на Диско 3 такъв и не забелязах да харчи по-малко, само готин звук вади .. айде и вървеж малко по-добър, но нищо особено)

Питането ми е по-скоро в търсене на смъкване на разхода на гориво.

Коментар

хмммм има модели на Митсу със циклонни филтри. Забравих на кои обаче, можеш да вземеш цялата въздушна кутия(тя е един цилиндър) и да пробваш.

Коментар

Първоначално публикуван от Slick Преглед на мнение

Питането ми е по-скоро в търсене на смъкване на разхода на гориво.
                Именно MAF сензорът ти обезсмисля начинанието с филтъра. Колкото и да пропуска филтърът, MAF-a го измерва и спрямо него ти пуска гориво.
                Въпросът с разхода по нашите земи го решаваме напълно с газови уредби, а частично с изтърбушване на катализаторите, ако са задръстени. Но при теб сигурно и двата варианта са неприложими.

Коментар

Благодарско Паджероводе! Има логика това.
                  Газ .. нье мерси Катализаторите ще ги търбуша ако и кат им дойде времето.
                  А за разхода - не се оплаквам - в норма съм - нито нагоре нито надолу (15,6/100 градско и 10.5 извън). Ама тук малко работата е като при Печо Мух - колкот повече - толкоз повече (ама в случая обратно).

Коментар

Малко късно,но да се включа и аз: имах п2 ево. 260-280коня няма значение толкова. Питах в София за евентуално турбо , казаха ми " приготви си едни 10 000лева и можем да почваме". Младежите за известни,и грамотни. Е,отказах се

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X