Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Паджеро 2.8 тди пуши когато загрее

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Паджеро 2.8 тди пуши когато загрее

Здравейте колеги,след като направих ремонт на главата,регулиране на гнп на стенд(помпата е най обикновена с жило),проверка на дюзи и джипа заработи перфектно-до момента в който загрее тогава започва да притреперва двигателя и да пуши бяло от ауспуха вече нямам идея какво може да е нека ако някой е имал подобен проблем ме насочи

От: Паджеро 2.8 тди пуши когато загрее

Зацепването на помпата по белези? По памет на нейното колело имаше два белега - за двигател с и без турбо?

Коментар

да колега,първия път обърках белезите ипод 1500 оборота пушеше на пожар презацепих яна точния белег и заспа,но както сиработи перфекно и няма пушък изведнъж катозагрее почва да притриса и да пуши.Има ли варянт распръсквачите нещо да са калпави или да не са за тоя двигател споредтеб

Коментар

Това си губи аванса.Ама не знам дали имаш авансатор за студен мотор! Ако има,това ще е.Не сте зацепили помпата където трябва!
        088пет722пет99
        http://www.hydropompi.com/

Коментар

ами помпата си е най обикновена с жило и много прилича на бош

Коментар

Колеги,дали има варянт да съм объркал нещо по жиците например температурен датчик или нещо като автоматичен обогатител?

Коментар

Я да уточним пушека какъв е.Бял,като пара от тенджера,или сив,като от малък аванс? Щото ако е първото,това си е антифриз през ауспуха.Възможно е като загрее,и да отваря някаква пукнатина или нещо друго по главата.
              088пет722пет99
              http://www.hydropompi.com/

Коментар

Както каза Регулатор , даже и ще намирисва различно.
                Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.

Коментар

Няма автоматичен обогатител, но почти сигурно има такъв авансатор. И като загрее и си върне аванса, започва да пуши. Но това пак води към неправилно зацепване.

Коментар

Пуши на неизгоряло гориво,ще пробвам с местене на аванса пък ще видиме какво ще стане

Коментар

Бе я пак погледнете тук: http://www.pajeroclub.org/files/manu...-1998/13_1.pdf на стр. 13-155-1. Ако ли не, то виж каква ти е помпата (щот може и да не е BOSCH, а ZEXEL примерно)и все ще намериме нещо.
                      Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

Първоначално публикуван от danko_1984 Преглед на мнение
                        Здравейте колеги,след като направих ремонт на главата,регулиране на гнп на стенд(помпата е най обикновена с жило),проверка на дюзи и джипа заработи перфектно-до момента в който загрее тогава започва да притреперва двигателя и да пуши бяло от ауспуха вече нямам идея какво може да е нека ако някой е имал подобен проблем ме насочи
                        Това "притреперване" говори за неустойчива работа на някой от цилиндрите, или редуване на цилиндрите. Може да се дължи на компресия, впръскване, въздух, вода. За белия пушек се каза по горе. В синхронизацията и аванса също трябва да си сигурен. Почвай да илиминираш една по една причините.

Коментар

Колеги,след като регулирах аванса на помпата джипа започна да работи като нов и направо не може да се кара дет се вика (много хубаво започна да върви),пушек няма вече и потреперването се оправи!Най накрая мога да го подкарам след ремонтите които правих и нямам търпение да го пробвам на различен от асфалта терен
                          Благодаря на всички които ме насочиха към версии за отстраняване на проблема!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X