Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос за разлика в ширината на гумите при супер селект

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Въпрос за разлика в ширината на гумите при супер селект

Здравейте имам 3 гуми кобра 245/70/16 и намерих 4-та гума 235/70/16 и може ли някой да ми обясни проблем ли е при 4х4 и ако е проблем то може ли да се компенсира с атмосферите в гумите пример 3те еднакви 2 атмосфери а различната 2.1 или 2.2
    Предполагам има такива теми които аз не намерих за това се извинявам

От: Въпрос за разлика в ширината на гумите при супер селект

Разликата в диаметрите при двата размера е около 15 мм. Мислиш ли, че можеш да го компенсираш с надуване?

Коментар

Незнам за това питам но ако гумите са ти различно напомпани то не ли е същата работа едната да ти е 1.5 а другата 2.3 не ли е пак голяма разлика. Ако сложа различната какво ще стане

Коментар

НЕ.
        https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Първоначално публикуван от belea Преглед на мнение
          Незнам за това питам но ако гумите са ти различно напомпани то не ли е същата работа едната да ти е 1.5 а другата 2.3 не ли е пак голяма разлика. Ако сложа различната какво ще стане
          Пробвай да ходиш с една маратонка с две стелки и една дамска обувка (макар и с отрязано токче)...нещо такова...
          Виден столичен ихтиолог

Коментар

Първоначално публикуван от belea Преглед на мнение
            Здравейте имам 3 гуми кобра 245/70/16 и намерих 4-та гума 235/70/16 и може ли някой да ми обясни проблем ли е при 4х4 и ако е проблем то може ли да се компенсира с атмосферите в гумите пример 3те еднакви 2 атмосфери а различната 2.1 или 2.2
            Предполагам има такива теми които аз не намерих за това се извинявам
            Проблем е и при 4x4, и при 4x2 и с блокажи и без. Колата ще има собствено мнение на къде да върви, като натиснеш спирачки ще има второ собствено мнение на къде да дърпа, отделно дето ако имаш и LSD-та (а паджерото отзад май имаше вариант LSD + твърд блокаж) на LSD-то ще му се такова таковата бавно но сигурно, ако пък пуснеш централния блокаж на раздатката ще и се такова таковата.

В идеалния случай гумите не само трябва да са еднакви, но и от една партида. Ако не, поне двете предни да са от еднаква партида и двете задни да са от еднаква партида. Или в краен случай задните може и да са от различни партиди,понеже ако отпред - започва да дърпа пди движение и при спиране.

Та, купил си си балтон - купи му и копчета, каквито трябва. Разбирай - купи 2 гуми от размера, който ти трябва и ги сложи например отпред. Така ще имаш 2 нови предни, 2 не до там нови задни, и една резервна от еднакъв размер. После като се поизносят задните, местиш предните отзад и пак си купваш нови предни. Като правиш това упражнение да речем на 3-4 години, няма и да го усетиш кой-знае колко финансово. Гумите, каквито и да са, ако са на повече от 5-6 години не стават за нищо и без друго, а от втората-третата година натам като характеристики нямат нищо общо с нови. При регенератите хавата е още по-зле. В гората и да спукаш гума обикновено не е велика драма, ама извън нея си се пребиваш като пич, а може и други да го отнесат покрай теб.
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Това исках да знам има ли смисъл да купя тая гума или не. От един човек който има същото паджеро 2 като моето знам че не е фатално защото диференциала компенсирал натоварването и тн ... но аз съм начинаещ и съм много далеч от тези неща. Благодаря ви за отговорите

Коментар

Диференциала компенсира ако е отворен (без LSD и без блокаж) и ако караш само във full time режим, или само на заден мост. Във всички останали случаи на нещо му се ебава мамата.

Останалото със собственото мнение накъде иска да ходи джипката докато я караш и докато спираш си важи с пълна сила постоянно.
                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Диференциала компенсира, но не е предвиден за такова продължително натоварване (той винаги ще превърта касетата при различен размер гуми)...
                  Все едно да е изчислен за постоянен ляв завой...
                  На Кашкая пише например да се размянят предни/задни гуми на всеки 5х.км за избягване на риск за раздатката поради различно износване на гумите (при него е раздатка със заключваема муфа към на задния мост)...
                  Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
                  Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Ако кашкая е с виско муфа в средата, няма нищо общо със супер селект.

А дифовете винаги превъртат, поне с малко. 2 абсолютно еднакви гуми няма. На отворен диф това е му пречи особено, дори да е в повече. На LSD-та, виско муфи и прочие полюции обаче си им влияе съвсем съществено.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X