Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос за Хидравличен обтегач на Ангренажния ремък Мицубиши 3.8 6G75

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Въпрос за Хидравличен обтегач на Ангренажния ремък Мицубиши 3.8 6G75

Има ли някой опит със смяна на хидравличен обтегач на 6G75 или 6G72/3.

От известно време (не винаги) сутрин ... за около минута ми се обажда нещо (звука наподобява притропване .. като камъче в тенекиена кутия ). Не съм стигнал още до визуална инспекция, но из нета има теми, а и на мен ми звучи да е като такова.

Въпроси:
    За да се махне пластмасомвия капак на ремъка - нужно ли е да се демонтира нещо друго
    Нужно ли е да се разхлабва (или изважда от ролката) ремъка за да се смени обтегача?

Става дума за Ендевър 3.8 където мотора е напречно разположен като на Еклипс или Галант.
    Последно редактирано от Slick; 22-04-13, 21:00.

От: Въпрос за Хидравличен обтегач на Ангренажния ремък Мицубиши 3.8 6G75

Endeavor2.pdf
    Endeavor1.pdf
    Endeavor3.pdf
    Разгледай тези файлове дали са ти от полза.

Коментар

Благодаря за файлчетата.
      Ще го мисля това дали ми е по силите. Надявах се да не ми се налага да махам и външната ролка, ремък, както и да регулирам обтягащата ролка ... ама че работа ... всичко съм сменил (дадох частите и сервиза се кълнат че е сменено, когато сменях ангренажа) преди няма и 7 000 км.

Коментар

Малко нова информация, предполагам ще е интересна за знаещите :
        такааа... след като тропането/тракането беше чуто и от сервизен техник (същия дето ми сменя ремъка и имам съмнение, че не ми е поставил както трябва обтегача) ... и неговата диагноза потвърди - хидравличния обтегач ...
        Интересното е че ... от известно време преди да почне да се обажда карах колата с обикновен бензин + добавка.
        След като установих, че смяната на обтегача не ми е по силите в домашни условия .. с си се вкиселих на 3те часа работа в сервиз + нов обтегач, се почесах по празното пространсто между ушите и реших да пробвам да си карам колата пак с премиум бензин - както си му пише в книжката. (Питах въпросния спец, маже ли да е от горивото - отговора беше твърдо НЕ! )
        Ами ... не , ама откак му напълних търбуха със високо октановия бензин - онова се умълча и дори и да то има замалко едва се чува (сигурен съм че само аз го чувам). Понеже на вид няма връзка, но го установявам с личен опит - затова реших да го споделя с тези на които би се сторило интересно.
        Аз си го обяснявам с разликата във времето на детонация при студен мотор, което съответна кара разпределителните валове да оказват по-ранен натиск (завъртане) при работа и съответно да обират евентуална същестуваща хлабина на ремъка, което елиминира луфта между механичния обтегач и хидравличния цилиндър, от където се чува (чуваше ) тракането сутрин.
        Друга възможна причина е че времето се позатопли (надявам се да не е от това) и сутрин мотора не е толкова студен при първия старт.

Коментар

Първоначално публикуван от Slick Преглед на мнение
          Аз си го обяснявам с разликата във времето на детонация при студен мотор, което съответна кара разпределителните валове да оказват по-ранен натиск (завъртане) при работа и съответно да обират евентуална същестуваща хлабина на ремъка, което елиминира луфта между механичния обтегач и хидравличния цилиндър, от където се чува (чуваше ) тракането сутрин. .
          Това обяснение е ... хм, абе направо тропа Да търсиш обяснение в маслото - иди дойди, но в горивото... Сменявай го този обтегач, за да ти е мирна главата.

Коментар

Паджероводе .. знаех си че обяснението ми ще предизвика интерес във Вашата ерудирана персона - поста ми беше за теб.
            А за обтегача .. то хубаво да го сменям - ма сега като си трае ? мълчи кат комунист на разпит .. или БГ политик след избори!
            Ще му дам втори шанс за жУвот .. пак като на избори .. и ако не изпълнва предизборните обещания и поетите ангажименти - на протест в сервиза - до промяната !

А по въпроса за обяснението .. ми малко нескопосано съм го обЯснил .. ма то толкоз ми е акъла.

Маслото ми е на ниво и е сравнително прясно. Минерално е, но за следващата съм планирал да го синтетизирам малко, че това минералното ... го яде помалко. Течове няма грам (пу - пу! ). Доливането между смените на 5 к км беше към един литър общо. За кола на 97 000 не ми се види да е много нормално това. Двете смени досега са правени в сервиз на Мицубиши и всеки път ми препълват над максимума на клечката към 1.5 см!! и слагат наливен Кастрол 5W20.

Коментар

Първоначално публикуван от Slick Преглед на мнение

Маслото ми е на ниво и е сравнително прясно. Минерално е, но за следващата съм планирал да го синтетизирам малко, че това минералното ... го яде помалко. Течове няма грам (пу - пу! ). Доливането между смените на 5 к км беше към един литър общо. За кола на 97 000 не ми се види да е много нормално това. Двете смени досега са правени в сервиз на Мицубиши и всеки път ми препълват над максимума на клечката към 1.5 см!! и слагат наливен Кастрол 5W20.
              Не ми се вярва 5W20 да е минерално. И понеже маслото е много важно за двигатели с хидравлични повдигачи и обтегачи изрових някакви данни за вашите там стандарти за твоя модел.

https://htftp.offroad-bulgaria.com/p...fied%20O_5.jpg
              https://htftp.offroad-bulgaria.com/p...ation%20_2.jpg
              https://htftp.offroad-bulgaria.com/p...20Certif_3.jpg
              https://htftp.offroad-bulgaria.com/p...20Servic_4.jpg

Коментар

Благодаря за бързия отговор - маслото ми в момента е минерално и е 5W20.
                Няма грешка, питах три пъти - това сипват в оторизирания сервиз. Даже поседната смяна там им казах да сложат синтетика, но .. толкоз са ме чули. Теглих им една. И за другата смяна ще си купя от магазина

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X