Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Mitsubishi Pajero I попипва ми маслото

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Mitsubishi Pajero I попипва ми маслото

Колеги става дума за следната ситуация. От капака на главата има маркуч (очертания с червено) който отива в маркуча за въздушния филтър, този от въздушния влиза в турбината и по тази верига го посмуква и попушва. Попипва го когато искаш да се дръпнеш на светофар или го натиснеш ряско. Някой знае ли каква роля играе този маркуч и ако го махна и запуша дупките ще бъде ли някакъв фатален проблем?
    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:7233692o.jpg
Прегледи:1
Размер:86.8 КБ
ID:6006735
    Тази снимка я свалих от нета, че не ми се слизаше да снимам.
    Mitsubishi Lancer Station Wagon 1.6 GLXI 16V 4WD

От: Mitsubishi Pajero I попипва ми маслото

Попушва от богата смес, а не от този маркуч.

Това ти е вентилацията на картерните газове. Не можеш просто да я запушиш. Пък и след като проблема ти няма как да е от нея - по-добре не я пипай.

Коментар

Това ти е отдушника на мотора и ако го запушиш ще повишиш картерното налягане.Ще последва избиване на семеринг и локва масло под джипа.Щом е почнал да пипа масълцето от там му е време за ремонтче .Преди таксиджийте слагаха въпросния мъркуч в туба за да събират маслото и после си го наливаха отново в мотора .Ако нямаш финансова възможност за ремонт с такива размери можеш да отведеш с по-дълаг маркуч картерните газове някъде ниско под мотора и по-назад към купето за да не ти мирише в купето от него но ще ти прави маслени петна под джипа .Все пак в случая или хвърляш едни пари за основен ремонт или правих компромис и го караш така до момента в , който зимата в студовете няма да запали
      Uaz 469 2.4 D MB
      KTM 600 ROTAX
      Hyundai Terracan 2.9 CRDI- 2 бр.
      Иво 0 9 8 осем 9 4 4 2 седем 9

Коментар

Преди 3/4 месеца сменявахме гарнитура на главата и казаха че си е много добре мотора не е за ремонт, но знае ли човек кога какво може да му се случи . Иво82 казваш, че ако го отведа с по дълъг маркуч някъде по купето защо няма да пали зимата в студа, каква ще е причината?

Коментар

Първоначално публикуван от _mitaka_ Преглед на мнение
          Преди 3/4 месеца сменявахме гарнитура на главата и казаха че си е много добре мотора не е за ремонт, но знае ли човек кога какво може да му се случи . Иво82 казваш, че ако го отведа с по дълъг маркуч някъде по купето защо няма да пали зимата в студа, каква ще е причината?
          - не от маркуча няма да пали зимата, а от ниска компресия. Съвета за мъркуча е просто,за да не ти смърди в купето

Поздрави !
          п.п. Сигурен ли си, че наистина от там ти се гуми маслото ? Колко е "изял" за колко км ?

Коментар

Ми към 50гр на 100км градско, ама като се замисля и от някъде покапва, но не знам от къде е, от както му сменихме гарнитурата почна да покапва. Но като свалиш маркуча който както казахте е отдушник на мотора покапва и от него май трябва да се види как е сложена гарнитурата да не би от там някъде да изчезва.

Коментар

Ами свали маркуча и го отведи до някакъв съд наистина. Засечи километража и карай. На всеки 100км примерно поглеждай колко масло се е събрало в съда. Така ще знаеш точно какво става там и вече нататък може да решаваш дали да се вкарваш в дълбоки ремонти на база точна информация а не предположения.

Коментар

Ясно благодаря, ще го направя това със съда.

Коментар

Като сменяхте гарнитура ако му бяхте пуснали поне едни хубави сегменти ,щом майсторите не са видели голям ръб на цилиндъра , сега щеше да караш и да си свиркаш .Това с 50 гр на 100 км са 5литра на 10 000 км така как ти излиза сметката .Ако е теч от някъде ок ама иначе трябва да си кади като циганска печка
                  Uaz 469 2.4 D MB
                  KTM 600 ROTAX

Коментар

Първоначално публикуван от Иво82 Преглед на мнение
                    Като сменяхте гарнитура ако му бяхте пуснали поне едни хубави сегменти ,щом майсторите не са видели голям ръб на цилиндъра , сега щеше да караш и да си свиркаш .Това с 50 гр на 100 км са 5литра на 10 000 км така как ти излиза сметката .Ако е теч от някъде ок ама иначе трябва да си кади като циганска печка
                    И не само, като щяло ще се осеща липса на мощност, трудно палене когато е студен и разни други. А огледай пак да нямаш теч някъде, направи и експеримента със съда. Меренето на компресия е също варянт

+1 за сегментите !

Коментар

Няма да кади като циганска печка, в студеното изчакваш да подгреят свещите като изгаснат че са подгряли пали с докосването на ключа, мощност си има, значи ще да е някъде покрай гарнитурата ако не са я сложили как трябва или нещо от тоя сорт.

Коментар

Няма да кади като циганска печка, в студеното изчакваш да подгреят свещите като изгаснат че са подгряли пали с докосването на ключа, мощност си има, значи ще да е някъде покрай гарнитурата ако не са я сложили как трябва или нещо от тоя сорт.
                        А в антифриз губи ли - масло в антифриза ?

Поздрави !

Коментар

Стягането на главата по книга ли го направихте?Каква гарнитура сложи и шлайф на главата?
                          Pajero 2.8 tdi GLS къса база

Коментар

Предполагам сте сваляли главата заради проблем предполагам с прегряване.В този случай повечето колеги знаят , че има вероятност да последват проблеми с сегменти в случая маслоубиращи.За незнаещите на всяко бутало има компресионни и маслоубиращи сегменти.При теб пали от раз защото компресионните са добре но маслоубиращите имат навика да се спичат в буталния канал и да не функционират коректно.Но като цяло за да овеличи картерното налягане до такова , че да увлича маслени капки през отдушника са си отишли вкупом.
                            Другия вариант за сегашния проблем е майсторите да са си вързали гащите с най-тънката гарнитура за да няма загуба на компресия и да са я повишили , което води до невъзможността сегментите да остискат и пускат налягане към картера и т.н.
                            В общи линий мотора не е първа младост и тези последици са нещо обичайно а и повечето клиенти искат да минат по най-тънката лайсна(което е разбираемо) и като чуят за отваряне на картер и смяна на сегменти при положение , че те самите не са обедени в това, понякога води до неприятни скандали или плюене в посока на майстора.Те затва майстора си е спестил обясненията или е сложил по-тънка гарнитура МОЖЕ БИ
                            Uaz 469 2.4 D MB
                            KTM 600 ROTAX

Коментар

Първоначално публикуван от I.Stoyanov Преглед на мнение
                              А в антифриз губи ли - масло в антифриза ?

Поздрави !
                              Не няма да губи антифриз и няма да ги меша.
                              Карахме го на майстор за смяна на гарнитурата. Прибрахме се с баща ми една вечер, но се усещаше че баш не щеше да се движи, на сутринта изобщо не искаше да запали. като го откарахме и измериха компресията на 1-н от тях нямаше изобщо а другите не си спомням и казаха че за сега е прогуряла гарнитура. На следващия ден се обадиха и казаха че трябва да се шлайфа и главата баща ми им каза да правят всичко каквото е необходими. Като си го взехме казаха че само са шлайфали главата и са сменили гарнитурата, друго нямало какво да се прави бил в много добро състояние мотора, с баща ми останахме малко изненадани но какво да кажем все пак от майсторите така казват а и ние какво друго да кажем освен ОК.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X