Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Помощ при оглед на Паджеро

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Помощ при оглед на Паджеро

Здравейте колеги
    Очаквам да ми докарат едно Паджеро другата седмица от Германия. Бях поръчал на човека да е 98г, но след оглед на 3, така и не успя да вземе такова. Взел е 96г, коетоа уж било в "много добро състояние"?!? Дано е така - човека е препоръчан.
    Въпроса ми е - бихте ли ми препоръчали дизелджия, който да прегледа двигателя преди да взема колата? За ходова част, окачване, рама и т.н. сигурно ще ида при Митко Фулдата. А и ако някой от вас (от София) е готов да я погледне, ще бъда много благодарен. Бирите отделно
    Да се ядосваш, значи да наказваш себе си за грешките на другите.

До: Помощ при оглед на Паджеро

Може би трябваше да кажеш 2.5 или 2.8 е мотора, за да те насочат хората по-лесно..?

Коментар

Колега, бих ти препоръчал дизелджията при който ходя аз, но трябва преварително да се обадиш, за да се разберете. Освен това, за да се получи по-точна оценката на състоянието трябва да се диагностицира студен, т.е. сутрин, без да е пален. Това значи, че трябва да нощува там ...Ако искаш само замерване на компресията, можеш да отидеш където и да е, но на топъл двигател не е много показателно.
      "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
      Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнение
        Може би трябваше да кажеш 2.5 или 2.8 е мотора, за да те насочат хората по-лесно..?
        Мотора е 2,5 доколкото знам

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
          Колега, бих ти препоръчал дизелджията при който ходя аз, но трябва преварително да се обадиш, за да се разберете. Освен това, за да се получи по-точна оценката на състоянието трябва да се диагностицира студен, т.е. сутрин, без да е пален. Това значи, че трябва да нощува там ...Ако искаш само замерване на компресията, можеш да отидеш където и да е, но на топъл двигател не е много показателно.
          Добре де, а ако отида при него с топъл двигател и почакам 30-45мин? Няма ли да е достоверно измерването? И колко време предварително трябва да му се обадя?

Коментар

Не става. Първо, за 30-40 минути няма да изстине, и второ-номера е да се е пооттекло маслото. При дизела най-верния показател за състоянието е "студения старт". Ако при студен двигател имаш компресия над 27-28 атм. е добре. Ако е 25 и надолу, можеш да очакваш изненади. После се търси причината-износени сегменти и цил. втулки или клапани и водачи, а може и двете. Но това става само "на студено". Ако искаш да се свържеш с него, ще ти пратя телефона му или ще те упътя как да го намериш на ЛС. Колко време по-рано, не знам...Той ще ти каже кога е свободен.
            Неизвестен мъдрец

Коментар

Лелее колеги какво дърво щях да гризна днеска!
              Значи вчера пристигна автоджамбазинът, на който бях поръчал Паджерото. Ходих да го видя - абе хубаво изглежда, ама нещо позакърпено тук - таме ми се видя. Освен това шасито пръскано с това черното, дето е като гума. Викам си нещо съм много мнителен - човека е препоръчан.
              Както и да е. Днеска ходихме на дизелджия (благодаря на колегата kuzdov), който коза, че двигателя е ОК. Хубаво, после звъннах на Митко Фулдата (голямо БЛАГОДАРЯ и на него за помощта) да я видим отдолу. Джамбазина нещо почна да ми вика, че забравил документите и го е шубе да кара из София. Но не го беше страх да я прекоси да идем до дизелджията. Ама на мен не ми светва червената лампичка. Водим си светски разговори в колата. Леле като я дигна Митко на подемника - то отдолу беше ЛЕШ. Задната част на шасито си беше отишла. Барабар с всички тръбички на спирачките, които водят до задните колела. Същото беше и зад предните колела (пак шасито). Та си казахме довиждане с продавача и изгърмях с 300евро капаро. Но съм доволен, че с това се отървах!
              Днес ходих до Пловдив и капарирах една Гранд Витара....

Коментар

Е, 300 Е не са за пренебрегване, ама тая работа с "препоръчаните" търговци е така. Аз отдавна вече предпочитам да си взема кола, която не е толкова "нов внос", но е карана от съвестен стопанин. Успех с Витарата...
                Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
                  Е, 300 Е не са за пренебрегване, ама тая работа с "препоръчаните" търговци е така. Аз отдавна вече предпочитам да си взема кола, която не е толкова "нов внос", но е карана от съвестен стопанин. Успех с Витарата...
                  Благодаря,
                  Дано и там не излезе някоя смрадлива работа Като я взема ще ти звънна да пием по бира

Коментар

Неизвестен мъдрец

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X