Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Сваляне на долни носачи-помощ!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Сваляне на долни носачи-помощ!

Здравейте колеги,

Някои може би знаят вече,че влязох в "уникален" филм,да сменям шаси и т.н ...без много подробности.
    Днес стигнахме до задънена улица с торсионите...

Торсионите са свалени,но на предния носач останаха болтовете с шлиците (поне си мисля че е болт),който няма избиване.

Опитахме с по-груба сила,но не помръдва ,тоест не мога да сваля долните носачи-освен ако няма чалъм.

Та това ми е въпроса,как да извадя болтовете на долния носач без да ги разваля ?

От: Сваляне на долни носачи-помощ!

Тео, виж прикачения файл! Може да ти е от полза.

33.pdf

Коментар

Благодаря то Ради,но това с нищо не ми помогна.
      Схемата е ясна,а чалъм явно няма...остава да се реже и това е.

Учудвам се ,че никой друг не пише по въпроса....

Коментар

А за кой точно елемент от схемата става въпрос, да помисля дали няма някаква гяволия, че не можах точно да разбера ?

П.П. Мисля, че го видях - на стр. 33А-11, болта, който е означен с 11. Предполагам, че елемента (не му знам правилното наименование), който е означен с 12 и се захваща с два болта за носача (в който влизат шлиците на торсиона) сте го свалили? Ако и тогава не ще да излезе болта, режи шасито и на преса! Може да опитате да го накиснете с WD-40 или нафта, преди да режете.
        Последно редактирано от radikyokushin; 24-02-13, 08:41.

Коментар

пробвайте с греене с горелка или резак
          Техниката дава толкова колкото можеш да вземеш от нея!!!!

Коментар

Ако става въпрос за запекли реглажни болтове - рязане само оправя работата
            Зима иде

Коментар

Здравей
              Това е чест проблем на Паджератата и е кофти много, тъй като за един реглаж на предница/задница трябва да направиш сериозен ремонт.......ако са клеасали регл. болтове във втулките на носачите,няма как да ги демонтираш освен рязане......аз ги режа с оксижена, тъй като с флекс или пневматичен /ел. ножовка е доста по трудно..........имам си на склад всички втулки на носачите( независимо за кое Паджеро и кой носач) и ремонта става сравнително бързо.......

Коментар

Ако някой ден ви се наложи подобно нещо,и ако боловете ви НЕ излизат лесно,решението при мен беше :10тонна преса и пак излязоха-трудно!

Коментар

При тая ръжда нормално поне знаем вече как излиза.Успех
                  Pajero 2.8 tdi GLS къса база

Коментар

Разминал си се лесно, освен това ако ги натискаш на преса повечко, ще скъсаш гумата на тампона и кофти.........

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X