Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Търся помощ при покупка на Паджеро в София.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Търся помощ при покупка на Паджеро в София.

Около средата на януари един приятел регистрира кола в КАТ София и плати 70 лв екотакса.Това с признаването на фирми звучи малко съмнително...Прехвърлянето с нотариус е задължително,ГО се прехвърля като отидеш в офис на ЗК и ти издадът т.нар. добавък към полицата,че е вече на твое име.За тази работа имаше някакъв срок,та я свърши по-скоро след нотариуса.
    Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

Коментар

За Екотаксата - сега питах мой приятел. Миналата седмица е регистрирал Пежо. Взели са му 230 лв за кола 5-10 години. Над 10 години, цената била още по-висока.
      Nissan Terrano 2,7 TDI

Коментар

Нещо май в момента има проблем с "минаването по тънката лайсна" при екотаксите,трябва в конкретният КАТ да се провери какво признават!!!!.........А колега Вектор, внимавай с автоджамбазите при с.Труд че отзивите за тях не не са много добри!!!

Коментар

Първоначално публикуван от pepihm Преглед на мнение
          Нещо май в момента има проблем с "минаването по тънката лайсна" при екотаксите,трябва в конкретният КАТ да се провери какво признават!!!!.........А колега Вектор, внимавай с автоджамбазите при с.Труд че отзивите за тях не не са много добри!!!
          Джамбази като всички останали. Трябва да си отваряш очите на четири. Аз от там си взех сегашната Лагуна преди 5 години. Излезе читава. И други сме взимали на познати - няма проблем.

Поне салоните там са доста на брой и има шанс да се намери каквото търсиш.
          Nissan Terrano 2,7 TDI

Коментар

По въпроса за еко таксите - всеки ден пращат при мен - сега е 230-240 лева , има 2 фирми при които е 130 валидна /има срок или количество не съм сигурен/, но ако те интересува ще питам.
            За кията - какъв цвят и къде в плевен е ?
            Поздрави
            НЯМА НЕВЪЗМОЖНИ НЕЩА -ИМА САМО ПО ТРУДНИ И ПО СКЪПИ
            Всички искат да се върнат към природата, но никой пеша...

Коментар

По въпроса за еко таксите - всеки ден пращат при мен - сега е 230-240 лева , има 2 фирми при които е 130 валидна /има срок или количество не съм сигурен/, но ако те интересува ще питам.
              Интересува ме щото съм поръчал кола от чужбина,а според моя човек, в КАТ София-окръг евтиният вариант не минавал,но може и да ме пързаля,затова питам??? Да извинява колегата ВЕКТОР,че му ползвам темата,повече няма да се обаждам!!!!!

Коментар

Малко късно виждам темата, прочетох я набързо.. Видях няколко невярни неща, та да кажа..
                От нова година ЕКО таксата за коли над 10 години е 250лв. Няма по-евтин вариант!
                При покупка на кола нов внос не се ходи при нотариус!
                Застраховка гражданска отговорност се сключва за минимум три месеца!
                Транзитните номера важат един месец, като се вадят само с документите на колата (без тя да ходи в КАТ), от няколко месеца срока на транзитните номера може да се удължи, но колата трябва да отиде до КАТ. (както се спомена всеки КАТ в страната си е като тделна институция и на места може това да не е нужно)
                При покупка задължително с фактура от фирмата вносител! Знам за поне 3 - 4 случая от нова година до сега на изревали хора купили кола без фактура. (на т.нар. директен договор, дето е фалшив)
                ЕКО таксата може да е платена още при вноса на колата, за което от автокъщата вносител ти дават съответния документи, че е платена.
                '98г. Mitsubishi Pajero II 2.8tdi Super Select къса база фейслифт
                '95г. Mitsubishi Pajero II Super Select къса база - за "лек" offroad - coming soon :)
                И разни BMW-та...

Коментар

Не разбирам много, ама тази фактура може ли да се издаде на мен като физическо лице? После да не би да дължа и ДДС или някакви допълнителни такси ..?

До колкото разбирам, джамбазина трябва да я купи с неговата фирма и после да ми я продаде на мен от името на неговата фирма.

А това с нотариуса мисля, че при мен е частен случай, защото онзи я е докарал на собствен ход със словенски транзитни номера. Като при това я е регистрирал на негово име като физическо лице. И сега трябва да се прехвърли от него на мен. Може и да греша.

Извинявам се за лаишките въпроси, но мисля че ще са полезни на много хора. Аз до сега все съм взимал коли с директен договор, но явно е рисковано.

П.П. Мисля, че Андро е много прав.
                  Nissan Terrano 2,7 TDI

Коментар

А бре маладьожи! Къде верно къде НЕ. За Продуктовата такса (Екотаксата по народно му). В КАТ-София официално от Петък 15.02.2013г. около 13ч. след обяд, НЕ СЕ ПРИЗНАВА НИЩО ДРУГО ОТ ТОВА ДЕТО СЪМ ПИСА В ПРЕДИШНИЯ МОЙ ПОСТ. Това по една или друга причина. Какво се случва по регионите аз нямам никаква представа, а и определено не ме интересува. Та в тази посока!! Плащайте съответната такса на мястото, на което ще регистрирате автомобила САМО и СЛЕД като проверите в службата по регистрация (да не реве после някой, че Космоса е крив).
                    За транзитните номера и документите за закупуване.
                    1.Ако автомобилът е внесен от фирма съм писал ПАК в предишният си пост.
                    2.Ако автомобилът е внесен от частно лице и транзитните номера са издадени на частно лице, договорът за покупко-продажба (тук фактура НЕ се издава (по обясними причини)) ЗАДЪЛЖИТЕЛНО трябва да е с нотариална заверка на подписите. Декларацията обр.2 към наредба I-45 е задължителна (пише се от вносителя). Продуктовата такса и декларация обр.8 от наредба I-45, са на името и от името на вносителя.
                    Точка.
                    п.п.Стига ЕЖК!
                    Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

Първоначално публикуван от bullet_pk Преглед на мнение
                      Не разбирам много, ама тази фактура може ли да се издаде на мен като физическо лице? После да не би да дължа и ДДС или някакви допълнителни такси ..?

До колкото разбирам, джамбазина трябва да я купи с неговата фирма и после да ми я продаде на мен от името на неговата фирма.
                      Фактура се издава от юридическите лица. (фирмата вносител)
                      Тя ти издава фактура + касов бон. Ако е регистрирана по ДДС тя си плаща ДДС върху печалбата дето има. (това теб като купувач принципно не те вълнува)
                      Ти нямаш никакви допълнителни такси за плащане при регистрацията. Единствено ЕКО такса. (ако вече не е платена или при самата продажба не сте се разбрали в цената на колата продавачите да ти я платят)
                      "Джамбазина" купува колата като физическо лице, тук я продава през фирма. В Германия, Италия, Австрия.. от където са масово колите нов внос при покупка на кола не се изисква да се ходи при нотариус. Договора се пише между купувача и продавача на място. (в Италия се казва "Диачера", в Германия/Австрия - "Кауфентраг")
                      '95г. Mitsubishi Pajero II Super Select къса база - за "лек" offroad - coming soon :)
                      И разни BMW-та...

Коментар

Даже някой джамбази прелагат "Диачера" и "Кауфентраг" попълнени тук на място,е малко са менте,но от кат признават и ксерокопия,така че не става много ясно къде са попълнени! Това спестява некой лев от нотариални такси,щото излиза че лично си купил колата от ТАМ,но е трудно доказуемо, и номера минава в КАТ????

Коментар

Даже някой джамбази прелагат "Диачера" и "Кауфентраг" попълнени тук на място,е малко са менте,но от кат признават и ксерокопия,така че не става много ясно къде са попълнени! Това спестява некой лев от нотариални такси,щото излиза че лично си купил колата от ТАМ,но е трудно доказуемо, и номера минава в КАТ????
                          Така купувача не спестява нищо. Няма нотариални такси никакви.
                          Няма менте Кауфентраг и менте Диачера, тях можеш да си ги дръпнеш от интернет и да ги изкараш през домашния принтер. Тук истинския договор между продавача чужденец и купувача които е купил колата от него се къса и се пише нов фалшив договор между продавача чужденец и купувача тук, по този начин излиза че купувача тук сам е отишъл и закупил колата. Това е незаконно. По този начин прекупвача (джамбазина) не фигурира никъде. Така прекупвача (джамбазина) си спестява разходи, не купувача.
                          Този вариант къде минава, къде не. В някой КАТ-ове на 100% не минава. В КАТ София все още може да минеш между капките, но не е сигурно.
                          И разни BMW-та...

Коментар

Договор на твое име значи номера или ЧМР на твое име. Ако в КАТ са решили да я резнат тая далавера на джамбазите, не им е проблем.

ПП Точно за КАТ София, човек на когото може да се вярва, написа, че не става вече.
                            Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
                            Вальо. О888 557Ч7Ч
                            Silverado 1.3 i

Коментар

Много е лесно доказуемо. ВЕРВАЙ ми! Ма на никой не му се занимава. Поне за момента де.
                              И се казва Кауфвертраг.

п.п.Между другото вижте какво пише на декларацията прил.2 към нар. I-45. КАТ си връзва нещата.
                              Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

Полезна информация.
                                Относно конкретния автомобил в с.Труд... не че съм се разколебал, но не знам дали не подхождам малко емоционално спрямо тази покупка. Може би наистина е по-разумно да изчакам някой и друг месец, да се види какво друго ще излезе на пазара.
                                Георги Тонев

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X