Обява

Свий
Няма добавени обяви.

седалка паджеро 2 проблем

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• седалка паджеро 2 проблем

здравейте на всички от Варна. искам да попитам за един проблем. по принцип не използвам джипове за оф роуд , но съм карал доста неща. от скоро живея на северен склон , 100 м. баир с дупки и ми се наложи да слизам по него и в града с паджеро 2 - '00 г. , късо.

от всичките коли които съм шофирал, само тая и една 190 ка бенц успяват да ми заболят кръстта след 11 минути.
    особено тоя джип!
    тъпа седалка, тъпа стойка, тъпа настройка на волан седалка /стоялка/облегалка и изобщо урудлива схема.

сравнявам с ифа , лт фауве, 124 ка , бмв 750, 520, 318 и лада нива.

ако някой се е сблъсквал с такъв проблем или иска да ми продаде седалка от трактор/икарус/боинг , за която със сигурност е убеден , че става да се постави и използва в джипа, приемам предложения.
    или идеи. другия вариант е просто да го продам . трети не виждам
    благодаря предварително

От: седалка паджеро 2 проблем

Продавай! Щом с тоя джип те боли кръста, пробвай с Патрол или Самурай ( шегувам се).
    Аз съм зле с кръста, но никога не ме заболява от карането на джипа, ако ме болеше бих го продал.
    Щом имаш нужда от по-проходим автомобил, само за тези 100м. баир, по-добре някоя кола 4х4 ще ти върши по-добра работа.
    Поздрави!
    MITSUBISHI MONTERO 3.0 V6
    (А1+)
    О877ООО98О

Коментар

их , като кажеш "тоя" джип и мед ти капе от устата

всъщност , преди 10 тина години карах пак един десет годишен същия. дори бях ходил с него до ямбол и до каварна. никакъв проблем нямах тогава. просто проблемът е в седалката , не в джипа. особено като имаш предвид, че другата "болна" беше тая на 190 ка. а все пак е мерцедес. но тя е тип диванче с волан колкото колело на каруца. а тука не мога да открия проблема в стоежа, но за има няма 5-10 мин. и ме заболява кръстта. вместо да държа нива на двора за 3 дни сняг в годината , ше държа 2 пъти по скъп джип. който иначе може и да се кара на нормален път. а за кола 4х4 не върши много работа . няма клиренс, няма бавни , няма и трето задвижващо колело както джипа, а само две.. което не ме спасява особено.

не ми пречи да ходя пеша до магазина 3 дни, но имам и малко бебе. а за него се налага да имам проходимост. нещо като предизборна ситуация- бойко или доган и сергей

Коментар

Потърси си седалка с регулируемо окачване - настройваш си килата, и се возиш мекичко.
        За бенца - потърси си седалка с анатомично помпене - в 4 зони може да си регулираш дължината на седалищната част, лумбална опора горе, долу, и широчина на облегалката. Това става с компресорче, и инсталацийка.
        Ако си намериш повече такива седалки, може да си навреш една и в паджерото

ето такъв е пулта за управление

Коментар

така е , мерси за информацията. за бенца само да спомена , че не използвам такъв, а просто той е другата единствена до сега кола, на чиято седалка ме заболява кръстта. след 10 мин управление.
          не тазът или гъзът , а кръстът. което не може да се преодолее с мека седалка точно.
          а паджерото го карам сега и проблемът е в момента . но пак не с друсане или твърдост , а със стойката на седалка/волан/педали.
          просто недомислица от страна на конструкторите. воланът идва ниско пред тялото и под наклон тип рено /икарус.
          не е хоризонтален или вертикален , както е в скъп джип от типа х5/туарег и не се кара удобно, което изморява нещо някъде в гръбнака ми и ме убива .

Коментар

Добре де като е П2 няма ли отстрани на седалката една врътка,всъщност те са две в едно.С вътрешната седалката се свива и разпуска,за по добра опора в завой. А с външната точно в областта на кръста се появява една издатина,мисля,че беше на три или четири степени.Пробвали ли сте с тях? На мен ми е много удобно като си наглася седалката по мен.Не съм и 100% сигурен ама на П2 със седалки който имат облегалка за ръката врътките може и да ги няма.Но за това има морги и много варианти.

Коментар

МИ ИМА врътки колелца. въртиш и ти издува напред корема чрез кръста. ама не виждам по- добър ефект , дори напротив. според мен проблемът е по скоро в седалото . задната му част не е под наклон спрямо предната , както да речем в най -тъпото бмв . и отделно тоя шибан волан , който е като откраднат от рено сценик - 45 градуса наклон. и на ниво пъпа на водача. и цялата тази комбинация обезмисля всякакви настройки за мекота и удобство на самата седалка. това , че подскача и е мека , не решава проблема с болка от неудобно положение в седеж.

но в крайна сметка нямам обяснение ЗАЩО се получава така, а само шибаното усещане , че се вбесявам още преди да се кача в колата , когато се наложи да отида някъде по далеч от 2 км.

затова и търся нещо с което да я заменя и пробвам дали ще ми се случи разлика .

Коментар

Бая километри съм навъртял с такова паджеро и не съм имал такъв проблем, а принципно имам големи проблеми с кръста, понеже имам стари травми там. Във волана няма нищо необичайно, освен ако евентуално не си с къси ръчички, като Ицо Стоичков. На Диското дето го карам сега също му е наклонен волана. Паджерската седалка има доста дълга седалищна плоскост, сравнено с повечето коли дето съм имал и си има наклон. Ако няма, значи просто е избушена.
                Стадо оФци води ожесточен спор дали вълците или чакалите го обичат повече...

Коментар

Първоначално публикуван от stargazer Преглед на мнение
                  ... ако евентуално не си с къси ръчички, като Ицо Стоичков.
                  Това майтап ли е или е истина? Нито го познавам, нито се интересувам от футбол, де...

А наклона на седалката ( хоризонталната част - седалищната ) при мене се регулира в достатъчни граници.
                  Наклона на волана - също.

Не е електрически - на ръка е, ама не ми е това автомобила с глезотиите

Коментар

Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение
                    Това майтап ли е или е истина? Нито го познавам, нито се интересувам от футбол, де...
                    Ми, като се нареждаше на "стена" трябваше да се привежда, за да си сложи ръцете пред чатала...
                    Стадо оФци води ожесточен спор дали вълците или чакалите го обичат повече...

Коментар

А как се развиваше проблемът в годините?
                      А тези простотии се правят от името на всички ни.
                      Даника
                      Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Ми, като се нареждаше на "стена" трябваше да се привежда, за да си сложи ръцете пред чатала...

Определено ми оправи настроението за деня.

Не съм гледал повече от два-три мача през живота си...

Коментар

ицо е дефектен. с разперени ръце от палец до палец е с 11 см. по къс от височината си теме / табан. ама , той и затова бяга все едно е карл луйс.
                          иначе наклона на волана е като на скания тир. тъпо. на бугати по ми допада как е

това за хоризонталната част на седалката , къде и е ръчката за регулиране на наклона? ако изобщо има де..

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X