Здравейте колеги имам желание да се сдобия с такъв звяр едно приятелче ми намери такъв от Ангия, но каза, че е с проблем в двигателя по точно като работи изкарва бял дим отзад и загрява, следователно вкарва вода в цилиндрите. Явно е обичайният проблем гарнитура на главата в наи добрия случай. Но се двуумя, дали да го взимам. Дайте съвет и вие. Зная , че ще ми кажете, че 2.8 е по добрия мотор,но твърдо съм се спрял на 2.5. Колко би ми излезнал ремонта без труда имам впредвид, като сложим гарнитури, проверка на главата, шлайфане , заварка евентуално. Има ли някакви признаци, по които може да се разбере дали главата е спукана с просто око смисъл такъв при които двигателя работи. Продавача казъл, че не е прегряван пали и върви ама до колко може да му се разчита нали все пак е за продажба.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Препоръки за Паджеро 2.5ТД 97г.
Свий
X
-
От: Препоръки за Паджеро 2.5ТД 97г.
Както и да го въртиш по добре си вземи от тук работещо за 3500 - 4000лв ще е по-добре, ако си направим сметка да го купиш за 1000 лв + транспорт 1000лв + ремонт 1000 лв + регистрация застраховка 400лв = 3400 лв незнам къде е му далаверата от Англия ти си знаеш...Дидо
Без Паджеро 2
Коментар
-
Първоначално публикуван от Ne_Razbral_4o Преглед на мнениебелият дим може да е и сурова нафта ,сдедователно центровка ,но трябва да се изследва по обстойно
За съжаление ако се окаже, че там е проблема, няма никакъв начин, без да се свали и провери главата, да се каже със сигурност спукана ли е или проблема е само от гарнитурата.
Пак за съжаление, сигурно в 90% от подобни случаи проблема не е само в гарнитурата, а и в главата.
НО едно да знаеш от мене - двигателя като цяло никак не е лош - не е случайно, че японците го произвеждат повече от 30 години. Всичките проблеми с този двигател идват от НЕМЪРЛИВА подръжка на мазителната, хранителната и охладителната система от знайни и незнайни "специалисти", а не от конструктивни недостатъци на самия мотор. Със сигурност не е от най-идиотоустойчивите двигатели, които човешкия инженерен гений е измислил, но е повече от добър за целите, за които е създаден, а именно - "работно добиче".
Ако не ти трябва джип за състезания и някакви супер екстреми си мисля, че 2,5 (особено на къса база) си е много добър.
Първоначално публикуван от dido6i Преглед на мнениеКакто и да го въртиш по добре си вземи от тук работещо за 3500 - 4000лв ще е по-добре, ако си направим сметка да го купиш за 1000 лв + транспорт 1000лв + ремонт 1000 лв + регистрация застраховка 400лв = 3400 лв незнам къде е му далаверата от Англия ти си знаеш...
Не знам колко ще му излезе на колегата сметката да го докара от Англия, но със сигурност е по-добре да знае, че го взима с проблем (на съответната цена!!!) и после той да си му направи един кадърен ремонт, за около 1000 лв., отколкото тук някой джамбазин да го излъже, че всичко е ОК, да му вземе една капа с пари и след един месец пак да започне същия ремонт!
Коментар
-
Минах по този път с докарване на паджеро от Англия,не си заслужава.Докарването на ход/което в твоя случай е невъзможно/ излиза със застраховка ферибот,патерини,винетки и гориво около 600-700 евро с автовоз 560 паунда.Ако все пак решиш да го правиш там звънни ми,имам братовчет в Лондон който има собствен сервиз.Колкото до покупката от България трети месец обикалям и попадам само на морги.То това е и нормално ,ако отвориш някой германски или швейцарски сайт цените на читаво паджеро са над 4000 евро0878535960-Боби
YAMAHA WR 400
MITSUBISHI PAJERO 3,0 V6
SUZUKI GRAND VITARA 1,6 16V 04
Коментар
-
Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнениеНе е на добре, щом станаха две темите за купуване на паджера с неработещи двигатели. Май краят на кризата се не види.
Аз лично не бих взел такова, рискът е прекалено голям..
Помогни си сам,за да могат и другите да ти помогнат.
АСК Ален Мак
Коментар
-
Първоначално публикуван от borkir Преглед на мнениеМинах по този път с докарване на паджеро от Англия,не си заслужава.Докарването на ход/което в твоя случай е невъзможно/ излиза със застраховка ферибот,патерини,винетки и гориво около 600-700 евро с автовоз 560 паунда.Ако все пак решиш да го правиш там звънни ми,имам братовчет в Лондон който има собствен сервиз.Колкото до покупката от България трети месец обикалям и попадам само на морги.То това е и нормално ,ако отвориш някой германски или швейцарски сайт цените на читаво паджеро са над 4000 евро
Коментар
-
Няма такъв филм приятел англичаните се усетиха че се търсят и цените за тези стари боклуци са страшно високи. Дори дъртанян 91г. няма по евтин от 2000лв, а този които ми предлагат е за 2800, но плаче за ремонт.
Коментар
-
Първоначално публикуван от потс Преглед на мнениеМного му са тия пари аз преди 2 год щях да взимам същото за 3 хил. лева до бг всичко ,право здраво и читаво само дето беше 95год. а и ако питаш мен 2.5 е по добрия мотор от 2.8.
С две думи не си заслужава!
Коментар
-
Първоначално публикуван от pantata Преглед на мнениеПрав си колега за докарването ми искат 700 лири автовоз,а самата джипка 1200лири. Не зная защо, но не мога да намеря нищо хубаво в БГ. А относно до правене мисля аз да си я ремонтирам.Не зная и аз какво да правя.[SIGPIC][/SIGPIC]0877368068 Зарие Дестанофф
Всеки ден гледам "Отечествен фронт"...макар,че не го дават всеки ден...хъ-хъ.:|
Коментар
-
Първоначално публикуван от потс Преглед на мнениеМного му са тия пари аз преди 2 год щях да взимам същото за 3 хил. лева до бг всичко ,право здраво и читаво само дето беше 95год. а и ако питаш мен 2.5 е по добрия мотор от 2.8.
С две думи не си заслужава!>>MI SUBI HI >< ShoguN<< 3.0 V6 24, автоматик , къса база
Защото така ми харесва...
Телефон: НЯМАМ
Когато немогат да стигнат нивото ти,хората започват да те плюят
Коментар
-
Първоначално публикуван от pantata Преглед на мнение......... Колко би ми излезнал ремонта .......
http://www.offroad-bulgaria.com/show...E4%E6%E5%F0%EE
http://www.offroad-bulgaria.com/show...E4%E6%E5%F0%EE
http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=154884Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....
тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...
Коментар
-
Глава нова с наилон необурудвана - 720 и нещо лева с отстъпка.
Това е само стартовата сума..
Преди нова година възродихме едно Л200 2.5 със спукана кратуна..
- глава нова необурудвана
- карантията от главата я ползвахме от старата, имаме само припасване на клапаните, нови гумички, водачи и т.н. / дюзите бяха добре, останаха старите
- нови болтове за главата
- подгревни свещи нови
- гарнитура на главата
- гарнитура капак клапани
- масло/маслен филтър
- антифриз
- използвахме разглобяването и за нови ремъци/нови филтри
Сигурно изпускам някой работи, можеш да си направиш сметка със и без пари за труд.'98г. Mitsubishi Pajero II 2.8tdi Super Select къса база фейслифт
'95г. Mitsubishi Pajero II Super Select къса база - за "лек" offroad - coming soon :)
И разни BMW-та...
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар