Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Смяна на крушки - Паджеро 2 - 2,5ТДИ 1996 г.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Смяна на крушки - Паджеро 2 - 2,5ТДИ 1996 г.

Досега не знам защо, нито една крушка не ми е горяла, освен една на левия фар.
    Тя се сменя лесно, като се издърпа и извади разширителния съд на радиатора. Обаче днес се оказа, че не светят левия габарит отпред и светлината за мъгла вляво отзад. Та въпросите са: как се вади мигачът с габарита за смяна на крушката- кората под левия калник ли се сваля или има някаква тънкост откъм купето? Каква е крушката за габарита, някаква стандартна ли е или е нещо по-мицубишеско, за да я купя предварително? Освен това, къде и кои са предпазителите на тези две светлини, защото тази за мъглата е читава, но до нея не отиват 12 в?
    Благодаря предварително на отзовалите се.
    Най-страшното в България е, че хората, които пращат SMS-и във ВИП-Брадър,
    имат право да гласуват на избори.

От: Смяна на крушки - Паджеро 2 - 2,5ТДИ 1996 г.

Първоначално публикуван от Hala Преглед на мнение
    Досега не знам защо, нито една крушка не ми е горяла, освен една на левия фар.
    Тя се сменя лесно, като се издърпа и извади разширителния съд на радиатора. Обаче днес се оказа, че не светят левия габарит отпред и светлината за мъгла вляво отзад. Та въпросите са: как се вади мигачът с габарита за смяна на крушката- кората под левия калник ли се сваля или има някаква тънкост откъм купето? Каква е крушката за габарита, някаква стандартна ли е или е нещо по-мицубишеско, за да я купя предварително? Освен това, къде и кои са предпазителите на тези две светлини, защото тази за мъглата е читава, но до нея не отиват 12 в?
    Благодаря предварително на отзовалите се.
    Предния мигач и габарит се свалят много лесно, без никакви кори и подкалници. За левия, в горния десен край на фара (като си пред него) има едно винтче,отвиваш го и след това под разширителното казанче има една тел завита в кръг и закачена за купето(дано ме разбра), откачаш я и изтегляш цялото тяло.
    Ако не ме разбираш, ще снимам.
    А крушките са най-обикновени, 5в. за габарита и 21в. за мигача.
    MITSUBISHI MONTERO 3.0 V6
    (А1+)
    О877ООО98О

Коментар

Благодаря, Тони. Утре ще се пробвам. А нещо за лампата за мъгла?

Коментар

Така и така е отворена темата за светлините Каво ще кажете за допълнително монтиране на ксенони

Коментар

Категорично против.
          Помогни си сам,за да могат и другите да ти помогнат.
          АСК Ален Мак

Коментар

Първоначално публикуван от Hala Преглед на мнение
            ....... А нещо за лампата за мъгла?
            В горните стопове ли? Ако да, като отвориш задната врата и погледнеш стопа се виждат винтчетата, от вътрешната страна на всеки.
            Крушките по принцип са всички в отделна секция с по една светлина.Има и изключения като при мен.На едното място е само стоп а на друго и габарит с крушка с две светлини.А усиления габарит си е в отделна секция с крушка 21в.
            MITSUBISHI MONTERO 3.0 V6
            (А1+)
            О877ООО98О

Коментар

Обосновете се моля Защо ДА и защо НЕ допълнително поставяне на ксенон

Коментар

Защото оптиката на фара е проектирана за Н4 и с ксеноните няма да стане нищо смислено, освен че тези с които се разминаваш ще споменават роднините ти. Друг е въпросът, че болшинството от продаваните ксенони са със странни параметри. На всичко отгоре Паджерото има разкошни фарове.
                "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Всеки сам решава сам за себе си какво да постави. Аз разчитам на 100W крушки с жълта светлина- достатъчно силно светят и при мъгла видимоста ми е що годе нормална
                  Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
                  Защото оптиката на фара е проектирана за Н4 и с ксеноните няма да стане нищо смислено, освен че тези с които се разминаваш ще споменават роднините ти. Друг е въпросът, че болшинството от продаваните ксенони са със странни параметри. На всичко отгоре Паджерото има разкошни фарове.
                  Твърдо и непоколебимо заставам зад това мнение
                  >>MI SUBI HI >< ShoguN<< 3.0 V6 24, автоматик , къса база
                  Защото така ми харесва...
                  Телефон: НЯМАМ
                  Когато немогат да стигнат нивото ти,хората започват да те плюят

Коментар

При поставянето та ксенони има винаги много незивестни - дали ще е добър доставчика и крушките ще са малко от малко качествени. Дали ще паснат добре на рефлектора и няма да разсейват не накъдето трябва. Дали баластите няма да ти донесат допълнително главоболия - шумове и влошен радиосигнал. Фактът че ще загубите възможността за присветване .. както и бързия старт на крушката.

Аз не съм против ксеноните - на предната каляска си карах с такива до последно преди да я махна. Но поставянето си беше експеримент в началото ! - При мен само фактът че монтажът позволява въртенето на крушката във фара по оста си спаси положението - огромна разлика само в четвърт оброт в концентрацията и насочването на лъчите. НИкога не са ми присветвали насрещните, и не съм заслепявал. Нямаше да ги пусна в обръщение ако беше така и бах готов да поема риска при покупката.
                    Определено беше по-добре, добри и от предните халогени - Силвания Ултра Силвър Стар - най-силния халоген на пазара.

Дано съм бил полезен.

Коментар

Първоначално публикуван от ТониМонтеро Преглед на мнение
                      В горните стопове ли? Ако да, като отвориш задната врата и погледнеш стопа се виждат винтчетата, от вътрешната страна на всеки.
                      Крушките по принцип са всички в отделна секция с по една светлина.Има и изключения като при мен.На едното място е само стоп а на друго и габарит с крушка с две светлини.А усиления габарит си е в отделна секция с крушка 21в.
                      Да, задния ляв стоп. При мен най-горе няма нищо, в средната част е крушката за заден ход/работеща/ и най-долу е крушката за мъгла - същата като за мигач - 21 вата. Тя не свети, въпреки че е здрава и до нея не щат да дойдат 12 волта.

Коментар

А на копчето има ли чакащи 12 волта.Провери си буксите и прозвъни кабела от копчето до буксата която влиза в стопа
                        >>MI SUBI HI >< ShoguN<< 3.0 V6 24, автоматик , къса база
                        Защото така ми харесва...
                        Телефон: НЯМАМ
                        Когато немогат да стигнат нивото ти,хората започват да те плюят

Коментар

Първоначално публикуван от BRO Преглед на мнение
                          Обосновете се моля Защо ДА и защо НЕ допълнително поставяне на ксенон
                          Взимаш без да се колебаеш ,но взимаш от тези дет се вграждат лупи в фара 5000к ,ако силите ти са за повече вземи 55вата .Около 200лв . Ще ти пусна линка на лично ,че да не стане че правя реклама!
                          Теч?! Какъв теч? Това под колата е просто потта на всички коне под капака!

Коментар

За ксенон във щатния фар или за допълнителни дълги светлини иде реч?

Коментар

Колеги аз също съм доволен от фаровете на Паджерото си! Пуснах въпросът за да се коментира и да е от полза на други колеги Знам колко заслепяват допълнително поставените ксенони останалите водачи в движението И аз доста съм поздравявал роднините им За келвините съм на ясно Не съм пускал отделна тема за това защото може да е дискотирана вече, а и колегата понеже пише за светлини Пуснете я като тема ако си заслужава

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X