Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въздух 2.5 тди моля за помощ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Въздух 2.5 тди моля за помощ

Здравейте, имам паджеро 2.5 тди къса база 94 год.От известно време се появи следния проблем-щом запаля колата започва едно бълбукане откъм парното в средата сякаш има въздух в системата и незная откъде се появява това нещо.Моля дайте някакъв съвет какво може да е това гадно бълбукане.

От: Въздух 2.5 тди моля за помощ

Как ти е парното Духа ли топло или е слабо

Коментар

Глава. В най-лекия вариант е само гарнитурата, както беше при мен. По-добре не си губете времето (и парите) с други догадки.
      Стадо оФци води ожесточен спор дали вълците или чакалите го обичат повече...

Коментар

Първоначално публикуван от stargazer Преглед на мнение
        Глава. В най-лекия вариант е само гарнитурата, както беше при мен. По-добре не си губете времето (и парите) с други догадки.
        Има и други възможности, които е задължително да се проверят преди да се сваля главата - капачка на радиатора, теч на антифриз и други (имал съм случай, в който ми беше паднала тръбичката от капачката на разширителния съд и при изстиване на двигателя, от там вместо течност връщаше в радиатора въздух).
        Неприятното е, че почти винаги се оказва най-лошото...

Коментар

Дано не е най лошото Но винаги се тръгва от малко към голямо Ако се окаже че е тръбичката а той свали глава Голем смех ще падне за нас А човека ще се набута Давайте всички възможни съвети Пък той да проверява и ще излезе проблемната гад Успех колега

Коментар

С толкова сведения, толкова и съвети! Ако има проблем, то не само звук ще се чува. Та нека се опише малко по-подробно. Разбира се може и глава да е, ама все някъде отива водата. Та нека по-подробно да се опише.
            Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

Тест за наличие на изгорели газове в охладителната система.
              Мисленето е труден и бавен процес и не се отдава на всеки.....
              Grand 3.1TD
              0898 620 306 Стоян

Коментар

парното духа хубаво топло а капачката на радиатора съм я сменял скоро а антифриза незнам къде отива няма течове и ауспуха е черен отвътре

Коментар

Ако губиш антифриз! Все някъде отива! Търси къде и как става загубата. Главата се сваля и се тества за пропуск! Няма как да усетиш кариесa

Коментар

Първоначално публикуван от rado87 Преглед на мнение
                    ...щом запаля колата започва едно бълбукане откъм парното в средата сякаш има въздух в системата ...
                    Колега не е "сякаш има" ами си е направо има.Щом бълбукането е при палене значи става дума за малкия кръг на охл. система.Провери докато загрява двигателя дали от някоя връзка не просълзява течност, а при истиването да засмуква въздух.Това да просмуче въздух от радиатора е възможно единствено ако имаш един радиатор въздух защото движението на течноста е от горе на долу.И последен опит които води до отговора от пост #3: проверка на твърдоста на маркучите преди и малко след палене и един първобитен начин за откриване на антифриз в изгорелите газове е като си сложиш ръката на аспуха след запалването и се получи конденз да се опита на вкус дали е леко сладникав
                    >>MI SUBI HI >< ShoguN<< 3.0 V6 24, автоматик , къса база
                    Защото така ми харесва...
                    Телефон: НЯМАМ
                    Когато немогат да стигнат нивото ти,хората започват да те плюят

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X