Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Относно автомата - Паджеро II

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Относно автомата - Паджеро II

Става въпрос за Паджеро II 3.0 '93 - дълга база автоматик. Прави ми впечатление, че с педал до долу сменя скоростите на първа до 3000 оборота, а оттам нататък - на 2500. Това нормално ли е? Също така няма kick down - без значение по баир нагоре, на равно...

Преди 1 седмица автомата е обслужен като е имало 2л. по-малко масло отколкото е трябвало да има. Но до тогава сякаш всичко беше наред, въпреки че пак изглеждаше муден автомата.

От: Относно автомата - Паджеро II

Първоначално публикуван от lllusion Преглед на мнение
    Става въпрос за Паджеро II 3.0 '93 - дълга база автоматик. Прави ми впечатление, че с педал до долу сменя скоростите на първа до 3000 оборота, а оттам нататък - на 2500. Това нормално ли е? Също така няма kick down - без значение по баир нагоре, на равно...

Преди 1 седмица автомата е обслужен като е имало 2л. по-малко масло отколкото е трябвало да има. Но до тогава сякаш всичко беше наред, въпреки че пак изглеждаше муден автомата.
    Най-вероятно това идва от липсата на кик даун-а. При мен с педал до долу ги сменя някъде малко преди червеното на оборотомера.
    Хипопотамът е интересно животно- колкото по-затъва в калта, толкова по-голяма уста отваря.
    0878226696; 0876927507

Коментар

За да не отварям нова тема ще попитам тук.

Имам Паджеро 2 от подписа, автомат Super Select. Падна доста сняг и си газих, като пич докато ....преди два дена се появи следният проблем на автомата. Запалвам, дърпам на директна и джипката се движи бавно без значение колко газ и подавам. Форсира се, а пък се влачи бавноВключвам задна, тя тръгва напред ?!? На която и степен да я сложа тръгва само напред и се движи бавно, все едно е сложена на бавни скорости ( L ). Вторият лост си работи норамлно, включва 4х4, блокаж и т.н.

Въпрос - какво може да се е прецакало и къде да търся проблема. Механичен или електрически ??? Help!

Поздрави
      Toyota RAV4 III 2.2 D-4D 136 Hp
      Nissan Terrano II R20 2.7 TDi 125 Hp

Коментар

Не мисля, че проблема е станал от големия сняг, но нека по знаещите да се изкажат. За голяма радост има такива хора тук.
        GSM 0877 08 99 19
        Jeep Grand Cherokee 5.2 V8

Коментар

Първоначално публикуван от barzashki Преглед на мнение
          Не мисля, че проблема е станал от големия сняг, но нека по знаещите да се изкажат. За голяма радост има такива хора тук.

Съгласен съм с теб. Нещо с автомата предполагам, не вярвам да е от лоста ... но все пак моля колегите да помагат.

Поздрави

Коментар

Първоначално публикуван от Паджеровод
            Щом руският не е проблем - http://manual.pajero4x4.ru/
            Ако знаеш руски и модела на скоростната кутия тук има доста подробна информация която може да ти е от полза
            >>MI SUBI HI >< ShoguN<< 3.0 V6 24, автоматик , къса база
            Защото така ми харесва...
            Телефон: НЯМАМ
            Когато немогат да стигнат нивото ти,хората започват да те плюят

Коментар

Много полезно инфо, мерси!

Открих в папките един файл - 011_автоматическая_коробка_передач.

Сега се опитвам да го преведа и евентуално да разбера от къде да започна с търсенето на проблема.

Но все пак нека колегите да кажат дали им се случвало някога да поставят лоста на R (задна), а джипката да тръгва напред ??? От всичко това ми най-странно.
              Прикачени файлове

Коментар

Като начало ти препоръчвам да провериш целоста на механиката от скоростния лост до дроселната заслонкаили както я знам аз - хидравлически разпределител( това е нещото за което е закачен другия край на жилото)и дали при преместване на лоста и тя се завърта

Коментар

На колко хил км се сменя маслото на скоростите на автоматика паджеро2 2500 тди 94г и има ли филтри за смяна и къде се намират те А също така и ако можете да кажете за актуалните им цените на маслото и филтрите Искам сам да си ги купя и сменя Благодаря ви

Коментар

Мерси за съвета. Ще започна от лоста и ще погледна в другия край на жилото.

Поздрави

Коментар

Първоначално публикуван от BRO Преглед на мнение
                      На колко хил км се сменя маслото на скоростите на автоматика паджеро2 2500 тди 94г и има ли филтри за смяна и къде се намират те А също така и ако можете да кажете за актуалните им цените на маслото и филтрите Искам сам да си ги купя и сменя Благодаря ви
                      Добър въпрос, нека колегите да кажат на колко км се сменя и какъв вид масло се слага.

Коментар

Първоначално публикуван от ge2e Преглед на мнение
                        Добър въпрос, нека колегите да кажат на колко км се сменя и какъв вид масло се слага.

Смяна на 45000. Има филтър в картера, който може и да се промие, но не е лошо да се смени първоначално.По памет беше около 40 лв. Масло- спецификация Dextron 2, доколкото си спомням. Лично аз си взех от Ebay немско масло, на което изрично пише, че става и за автомата на Мицубиши. Карал съм и с мобил ATF 220 ако не ме лъже паметта.
                        Хипопотамът е интересно животно- колкото по-затъва в калта, толкова по-голяма уста отваря.
                        0878226696; 0876927507

Коментар

Първоначално публикуван от ahead70 Преглед на мнение
                          Смяна на 45000. Има филтър в картера, който може и да се промие, но не е лошо да се смени първоначално.По памет беше около 40 лв. Масло- спецификация Dextron 2, доколкото си спомням. Лично аз си взех от Ebay немско масло, на което изрично пише, че става и за автомата на Мицубиши. Карал съм и с мобил ATF 220 ако не ме лъже паметта.
                          Мерси за информацията. Ще я полезна на всички. Ето затова съм фен на форумите

Поздрави

Коментар

ATF DEXRON или ATF DOXRON II - това е по сервизните книжки и се бях притеснил ,че като отида в някои сервиз за смяна и като бръкнат в някои варел с надпис на световно известна фирма ще трябва да им повярвам ,че точно това е моето масло.
                            Сега с това Mобил ATF 220 вече малко ме поуспокои ,че и аз ще мога да си го закупя сам от магазините и няма да се налага да се доверявам на чичковците с варелите.

И ще помоля знаещите ако може да направят една тема с къде, колко литра и какво масло се сипва защото всеки ден се ражда поне по една калинка като мен дето не знае чуждоземски езици и се опитва от тук-таме да посъбере по нещичко, а смяната на маслата е едно от нещата които трябва да се направи веднага.Мисля ,че ще е от полза за всички.

Коментар

Първоначално публикуван от ahead70 Преглед на мнение
                              ..... Има филтър в картера, който може и да се промие, но не е лошо да се смени първоначално.По памет беше около 40 лв. .....
                              Филтъра в скоростите не е нищо друго, а една метална цедка (като тези на фуния за сипване на горива).Не мисля че е удачно да се сваля картера при всяка смяна на масло за да се промива(за смяна да не говорим).
                              Ако смятате че ще е от полза, ще снимам сваления картер и какво има под него и каде е въпросната цедка и как изглежда.Имам едни скорости в мазето, няма да свалям от тези на джипа,така че само кажете.
                              MITSUBISHI MONTERO 3.0 V6
                              (А1+)
                              О877ООО98О

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X