Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем - Защо не превключва от задно на 4x4 на студено?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем - Защо не превключва от задно на 4x4 на студено?

Здравейте, имам Pajero 97 2.5 дизел с ръчна скоростна кутия, забелязах че сутрин не може да превключи от задно предаване на 4x4, дали проблема е в масло и ако е то на кой диференциал или скоростна кутия трябва да се смени, като се покара 2-3 км и се оправя... благодаря предварително за отговора

От: Проблем - Защо не превключва от задно на 4x4 на студено?

Ако е масло според мен то трябва да имаш вода в него и да замръзва при минусовите температури, което ме съмнява честно казано, но не е невъзможно. По - скоро да не е във включватела...моторче.. Има доста запознати и патили колеги с тези джипки и те ще кажат. ...Имам впредвид маслото в предния диф. разбирасе.
    А е хубаво да си смениш всички масла по трансмисията ако не си го правил, защото е по - евтиния вариант ако ме разбираш...!

Коментар

Клеясяли хъбове? Поглеждал ли си ги скоро?
      Животът е харизан кон според мен...

Теди

Коментар

Първоначално публикуван от avzdrav Преглед на мнение
        Клеясяли хъбове? Поглеждал ли си ги скоро?
        Хъбове, най-вероятно няма тука!

Коментар

Първоначално публикуван от Vladilen Преглед на мнение
          Здравейте, имам Pajero 97 2.5 дизел с ръчна скоростна кутия, забелязах че сутрин не може да превключи от задно предаване на 4x4, дали проблема е в масло и ако е то на кой диференциал или скоростна кутия трябва да се смени, като се покара 2-3 км и се оправя... благодаря предварително за отговора
          За да нямаме свободни съчинения по темата, не е зле да уточниш, какво означава "не се включва 4Х4" - не ще да мръдне лоста на раздатката или няма предаване на въртящ момент към предния мост след преместване на лоста???

Коментар

Няма предаване на въртящ момент, лоста си е ок, лампичката започва да мига но не превключва, като позагрее започва ту да свети ту да мига а като се покара малко се оправя и е ок, номера го прави само при -2 градуса надолу...

Коментар

Може да се базикат вакумите от студа...
              GSM: 0898 554713
              Уебсайт: BULEXTREME.com

Коментар

Най-вероятно зацапана муфа. Ама и преглед на вакуумите не е лошо да се направи, както казва Пепи.
                Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

И така докъде го докарах със Джипката, първо смених маслото на предния диференциал, направих го защото колата беше леко спъната по енерция когато я включвах на 4x4, раклика по енерция вече има и то доста голяма, като се има в предвид че от диференциала изтече "подобие на масло" и с количество само 1л. сипахме около 1,3 при положение че по книжка го дават 1,8 проста повече на влезна, сутринта пробвах пак ама НЕ, отново същия проблем отидох и викам на майстора хайде и на раздатката, от там изтече под 1л ! по книга го дават 2,7 усяхме да вкараме около 2,2 л! както си е по спецификация GL4 SAE 75W-90, сега го покарах и е супер, довечера ще го пробвам да видя дали имам късмет). Странно че по книга дават с по половин литър на диф отгоре?!? Ако не се оправи пристъпвам към вашите предложения, за които Благодарности! Дано обаче се оправи... след като видях обаче какво е положението с маслата дотук мисля да сменя и на задния и на скоростната кутия!

Коментар

Не съм поглеждал хъбове, наскоро докарах джипката в София иначе стоеше от 3-4 години на балкана и малко се караше, но реших да я карам зимата по софия - витоша (скиор съм) и съм се хванал да я стягам по малко). Дотук смених масло, маслен филтър, горивен, въздушен, опарих цедката на ГНП то беше трагедия вървеше с мъка до 100 km max. И така оправям го по малко но с мерак)...

Коментар

Явно не е от масла, ще пробвам с муфа и после вакуми.

Коментар

Провери първо маркучета, тръбички, клапанчетата, че е по-лесно!

Коментар

И като си почнал, смени и маслото на задния диф, явно предишния собственик е бил нехаен.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X