Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Pajero 3.0 V6 93'

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Pajero 3.0 V6 93'

Здравейте,

Искам малко хелп за проблем при палене на Паджерото. Джипката е автомат, с газ. На бензин работи добре, на газ също.

При палене имам следният проблем: Джипката е стояла 1 месец без да я карам. Качвам се, въртя - не пали (3-4 пъти), въртя припалва и угасва ( 3-4 пъти) и чак след това запалва и си работи ок. Всичкото това на бензин, ключа е автоматичен (винаги пали на бензин).

Ако джипката е карана през предишния ден, качвам се и пали от раз.
    Акумулатора е ок.
    Прилича ми на недостиг на гориво, по-скоро на регулатор на налягане, който изпуска след известно време.

Въпроса ми е някой знае ли къде се намира регулатора за налягане при тези модели двигатели.

Поздрави
    Toyota RAV4 III 2.2 D-4D 136 Hp
    Nissan Terrano II R20 2.7 TDi 125 Hp

От: Pajero 3.0 V6 93'

Ако разбираш малко руски чети Тук.
    Последно редактирано от Стоян Боюков-Sariones; 11-12-12, 07:34. Причина: Грешен линк.
    Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

Точно регулатор е наи вероятно изпуска, имах същият проблем сложих клапан за обратна нафта и всичко се оправи
      Cherokee XJ 99''
      Ignis Sport 04''
      A3 1.8T 99"

Коментар

Мерси много за инфото. Проблема още си е налице...оглеждам връзки и датчици.

Поздрави

Коментар

Аз подозирам температурен датчик и регулатор на налягане. Първо ще ги търся къде се намират и после ще мисля как да ги тествам. Ако имате идеи моля споделете...
          fanfast, при мен е бензинов двигател.

Коментар

Няма логика да е температурния датчик защото и колкото опита да си направил за палене температурата си е все една и съща ,ното пък ако е карана предния ден си пази малко градуси за следващият ден. Мисля ,че проблема е механичен и е свързан с подаването на гориво.Следващият път когато не запали от раз, подкачи 2-3 пъти гориво и чак тогава пробвай да запали отново.Ако и тогава неще може да е комутация свързана с вакумите и да не забравиш да пишеш къде се крие птичето като го откриеш. Успех
            >>MI SUBI HI >< ShoguN<< 3.0 V6 24, автоматик , къса база
            Защото така ми харесва...
            Телефон: НЯМАМ
            Когато немогат да стигнат нивото ти,хората започват да те плюят

Коментар

Първоначално публикуван от Ne_Razbral_4o Преглед на мнение
              Няма логика да е температурния датчик защото и колкото опита да си направил за палене температурата си е все една и съща ,ното пък ако е карана предния ден си пази малко градуси за следващият ден. Мисля ,че проблема е механичен и е свързан с подаването на гориво.Следващият път когато не запали от раз, подкачи 2-3 пъти гориво и чак тогава пробвай да запали отново.Ако и тогава неще може да е комутация свързана с вакумите и да не забравиш да пишеш къде се крие птичето като го откриеш. Успех
              Прав си, че няма логика да е температурен датчик. Но ще ме светнеш ли как и откъде да подкача гориво преди палене ръчно? Като направя опита ще пиша задължително за резултата!

Поздрави

Коментар

Нищо му няма на джипа,карай го почесто на бензин.Моя прави същите чалъми.
                Последно редактирано от Венци В; 25-12-12, 13:03.
                Помогни си сам,за да могат и другите да ти помогнат.
                АСК Ален Мак

Коментар

Като дадеш на контакт и ти светнат лампите по таблото без да въртиш стартера помпата подкачва гориво за 4-5 секунди и спира. Когато завъртиш да запалиш се получава вакум във всмукателния колектор които командва вакумно реле което подава ток на помпата (и не само на нея ) за да подържа налягането необходимо на дюзите. Идеята ми е ако горивото от тръбопроводите за периода 3-4 дни се е върнало в резервоара поради някаква причина и при няколкото ти опита да запалиш може да няма впръскване на бензин При дизелите му казват - засмукване на въздух
                  Прав е Венци ... при по-често каране се получават и по-малко главоболия

ПП: Венци помогни на човека за скоростната кутия ,че не се чувствам много в свои води с тия автомати пък би трябвало после да почерпи

Коментар

Като дойде на разходка в гората ще му обесним всичко.Ти вече си от клуба доколкото разбрах си се сдоби с червено Паджеро.
                    Помогни си сам,за да могат и другите да ти помогнат.
                    АСК Ален Мак

Коментар

Прехвърляй го на бензин и да поработи 1-2 минути преди да го изгасиш
                      Лудак

Коментар

Първоначално публикуван от Венци В Преглед на мнение
                        Като дойде на разходка в гората ще му обесним всичко.Ти вече си от клуба доколкото разбрах си се сдоби с червено Паджеро.
                        Мдам ... до ден-два ще започне да се търкаля из Варна и ще трябва да се черпи

Коментар

Първоначално публикуван от Венци В Преглед на мнение
                          Обещавам да се включа. Стига само да оправя кутията, че сега се замислям къде да спирам, защото посоката е само една - напред.
                          Вчера на един му викам да се премести, че не мога да дам назад, а той ми се прави на пич. Като го подпрях с бронята отпред, изражението на лицето му доби коледен цвят ))

Сега сериозно, дайте сервиз за Паджеро във Варна, където могат да погледнат автомата.

Поздрави

Коментар

Първоначално публикуван от Ne_Razbral_4o Преглед на мнение
                            Като дадеш на контакт и ти светнат лампите по таблото без да въртиш стартера помпата подкачва гориво за 4-5 секунди и спира. Когато завъртиш да запалиш се получава вакум във всмукателния колектор които командва вакумно реле което подава ток на помпата (и не само на нея ) за да подържа налягането необходимо на дюзите. Идеята ми е ако горивото от тръбопроводите за периода 3-4 дни се е върнало в резервоара поради някаква причина и при няколкото ти опита да запалиш може да няма впръскване на бензин При дизелите му казват - засмукване на въздух
                            Прав е Венци ... при по-често каране се получават и по-малко главоболия

ПП: Венци помогни на човека за скоростната кутия ,че не се чувствам много в свои води с тия автомати пък би трябвало после да почерпи

Мерси, ще завъртам ключа няколко пъти преди палене.
                            Почерпката е сигурна ))

Поздрави

Коментар

С даване на контакт нищо не би трябвало да се получи, ако инсталацията не е побългарявана. При Паджеро II V6 3.0, помпата сработва единствено и само след завъртане на двигателя. Релето, което я пуска се намира отдясно под таблото до вентилатора за отоплението. До кафявия конектор за вкарване в сервизен режим, (намиращ се в двигателния отсек отдясно) има още един черен сервизен конектор, който пуска помпата при подаване на +12V.
                              Най-вероятно имаш повреден възвратен клапан на самата помпа. Пусни я принудително с парче проводник и пробвай да запалиш.
                              Също така, за лесен старт е важна центровката на запалването. Прави се при кафяв конектор на маса (базов ъгъл) и 5 градуса предварение. На тези коли (12 клапнните) в прекъсвач-разпределителя е и датчика за положение на коляновия вал.
                              Не си написал с кой двигател си, щото при 12 и 24 клапанния нещата са различни.
                              "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X