Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Паджерото загрява

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Паджерото загрява

Хора четете бе! Не случайно питах дали духа в разширителния съд. Какъв радиатор, к'ва помпа, к'ви пет лева? Главата е за сваляне! С баене няма да стане.
    Първоначално публикуван от gloriq Преглед на мнение
    ...Да,духа в разширителния съд,оттам май изхвърля водата.....
    Ми ще изхвърля, я. Като остане без вода, от къде да има парно и с какво да се охлажда двигателя?
    Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

Благодаря сърдечно на всички колеги за съветите!
      До Andro160-съжалявам,но нямам нищо общо с фолк певицата Глория,нито но визия нито на фигура,на 48 год. съм,158 см.,82 кг.,баба съм на две прекрасни внучета.
      До Peterbg1-добър съвет с капачката на радиатора,сменихме я,наистина прави проблем и изхвърля водата оттам.
      Днес наляхме оцет в радиатора да го чисти,не ми се смейте,далече сме от населено место и прилагаме последна мярка. За сега не загрява,не изхвърля водата,парното работи.
      Стискайте палци,тръгваме към Пловдив,на 45 км. е от нас,да купим антифриз и дано всичко да е наред!Дано не се наложи отваряне на главата,щото миналата година заради същия проблем майстор я отваря и прави ремонт и ни излезе 850 лв.
      Моля още за един съвет-ако някой от вас знае какъв номер са ремъците от динамото към перката да ми ги напише.
      Останал е само единия и пак караме на магия!!!
      Джипа ни е-Паджеро2,2800,Exceed,1995г.,автоматик,десен волан.

Коментар

Хората са правили основен ремонт преди 1 година.Не ги набутвайте с пари ..да отварят глави и т.н.Нормално е да се проверяват евентуалните причини,като се почне с най-евтиното.Поне аз така правя.
        [SIGPIC][/SIGPIC]0877368068 Зарие Дестанофф
        Всеки ден гледам "Отечествен фронт"...макар,че не го дават всеки ден...хъ-хъ.:|

Коментар

Първоначално публикуван от peterbg1 Преглед на мнение
          Хората са правили основен ремонт преди 1 година.Не ги набутвайте с пари ..да отварят глави и т.н.Нормално е да се проверяват евентуалните причини,като се почне с най-евтиното.Поне аз така правя.
          И кое е най-евтиното според теб? Ако визираж смяна на капачката на радиатора, обясни ми моля те, как тя ще спре духането в системата.
          www.occ.bg - Преносими газови бойлери и Мобилна баня за къмпингуване
          0898777327

Коментар

И кое е най-евтино като ври вьтре и хвьрля водата,че и надува?Ремонт като са правили не са ли почнали от най-евтиното или свалят глава ма не сменят термостат примерно и капачката им се е видяла повечко пари?

И да си сменят датчика за температурата или ако я кара някой душманската и не си казва да вземе да си признае.Как така прегрява и никой нищо не разбрал,втори пьт вече / ако предположим,че ремонта е читав/.

Упс,забавих се,Митко ме изпревари.
            Последно редактирано от BENZBOSS; 22-11-12, 19:19.
            TOYOTA SEQUOIA ‘11
            W140 S420 '99

Коментар

Аз не казвам,че е 100% това,но нека пробват.А вие как отсекохте-сваляй главата ? Спре ли да кипи,ще спре и да духа-то е логично.Водата я изхвърля през разширителния съд,щото няма другаде откъде-тази система е затворена.И затова духа там-парата отива там.Май само рускитеавтомобили ,като хвърлят гарнитура,духат в казанчето и мешат маслото.Японците най-често заради гарнитурата горят антифриза през цилиндрите..Мое мнение и наблюдение.

Другото евтино някой беше го споменал по-горе.Също често лопатките на водната помпа просто изчезват..
              Последно редактирано от peterbg1; 22-11-12, 19:18.

Коментар

А моето е,че и Мерцедес е наравно с Руските ако говорим за масло в казанчето.

И като свалят глава щото е прегряна не сменят ли термостат и капачка,не се ли проверява/сменя водна помпа и сменят скапани малки пласмасови снадки поради които най-често завира качнето?

Това твоето е добьр сьвет ако не е минала ремонта вече,след ремонт или са ги сменили или да им таковам и ремонта.

Главата долу и шлайф и нов модел гарнитура,тая явно никаква я няма.
                TOYOTA SEQUOIA ‘11
                W140 S420 '99

Коментар

Най-добре е да идат в читав сервиз при читав майстор.Така дистанционно само си чешеме езиците.

Коментар

Или аз не мога да чета, или проблема не е за сериозната част................

Коментар

Първоначално публикуван от Стоян Боюков-Sariones Преглед на мнение
                      Или аз не мога да чета, или проблема не е за сериозната част................
                      Че ти къде видя проблем...? А и к'во ти пука.
                      www.occ.bg - Преносими газови бойлери и Мобилна баня за къмпингуване
                      0898777327

Коментар

Ми така погледнато, махаш кабела от датчика на главата, махаш и капачката на радиатора, приготвяш поне 20 или 30 литра вода и тръгваш на път (ама около 20км. не повече).
                        п.п. Хора!! Не трупайте мнения! Ползвайте главата за мислене!
                        Последно редактирано от Стоян Боюков-Sariones; 22-11-12, 21:45.

Коментар

И Мето Желязков и Бенцбоса са прави. Никой не може да предвиди къде точно ще прогори гарнитурата или къде ще се спука/изкриви главата. Трябва да се разглоби и види. Едно е да вдигне температура и да кипне, друго е системно да изхвърля водата. Надявам се правите разлика.
                          сто: Тук нормално си подаваме топката като на тренировка и гледаме да не се контузим. Понеже сме от един отбор.
                          dembito: Хардуера можеш да го ритнеш, а софтуера само да го напсуваш

Коментар

Първоначално публикуван от gloriq Преглед на мнение
                            Всичко това се появи и ни изнерви доста,след като преди една седмица го дадохме на майстор да ни сменицилиндърче на спираките,и междувременно да ни смени течността в охладителната система със скъп антифриз,розов,изхвърли го.и вече цяла седмица наливаме вода и антифриз(вече от по-евтиния )и го изхвърля.Паджерото почва да загрява,радиатора ври,парно няма,кошмар!Сменихме термостата и утре ще честим охладителната система.Иначе половината от семейния съвет се закани да го закара на белканто.
                            От споменатото значи това се получава след смяната на антифриза ли,ако е така значи някъде остава тапа вследствие на която се получава кипенето...Проверете системата за запушване-продухайте я със сгъстен въздух и двата кръга,налейте вода отново и обезвъздушете добре,след това пробвайте,ако всичко е наред налейте си антифриза внимателно да не се получи нова тапа.

Коментар

Бойко вьртим се в крьг.Дай да задам малко вьпроси,а дали ще отговорят и дали ще направиш извод вече ще видим.

Пьрви вьпрос - тоя модел мотори лесно ли скапва гарнитура и известен ли е с прегряването си?
                              Какьв е шанса след второ завиране и изхвьрляне на водата от казанчето гарнитурата на главата,а и самата глава да са здрави?След системно завиране в радиатора и изхвьрляне на антифриза,а вече и на водата какьв е?50/50?1 пьт от 10 или е чудо ако не му е цьфнала тиквата?

Термостата е сменян,с това сьм сьгласен.Датчика вьтре не показвал.........и не показва правилно или нищо не показва?Сменян ли е,проверяван?Без термостат да е карана?

Знаеш ли какьв е шанса това да не е духнало и сьмнителната гарнитура?НИКАКЬВ,не на тоя мотор,не след толкова екшьн,не след ремонта.А следи писаното - сменят антифриз и чак СЛЕД КАТО ЗАВИРА СМЕНЯТ ТЕРМОСТАТ.В чужд гьз и 100 такова са малко,но или като си трьгнал да я правиш я правиш как си трябва или си пишем теми вьв форума после.

Махни му термостата,наливай от най-висока точка / ако ще и през датчика на температурата ако той е високо,но щом не показва е някьде в небето и му трябва вода,а не пара за да показва / и го остави да бачка на място с парно на 6.Ако заври няма да е температура,а духа вьтре и е за обезглавяване.Намери си МАЙСТОР,потьрси кой модел гарнитура е добьр,шлайф как си трябва и ремонт сьс смяна на термостат,прочистване на радиатор,нов датчик и нова помпа.Един да стои и да мери с термометьра това какво показва и после да карат.

А ако иска може и да си играе на ези/тура,но това нито ще е мотор нито ще уцели някой какво му е.

Ако искаш пускам и аз тема - кьде е литьр антифриз на малкия осмак без да е прегряван,без да тече,без проблеми в мотора или маслото,без да са ми мокри стелките,снадките са ми нови,помпата му не тече,не смьрди на сладко?Това горе писаното и жената го знае след телефонното обаждане преди 2 дни,не им се вярва ма е глава според мен и сьм сигурен на 99%,а на моя какво му е тепьрва ще сьнувам.
                              TOYOTA SEQUOIA ‘11
                              W140 S420 '99

Коментар

А,бе,кво ша пускаш тема-давай смело,без да се притесняваш. Ей тука http://www.offroad-bulgaria.com/show...=155288&page=2 са обяснили-Главите долу,хубав шлайф,добър модел гарнитура,читав майстор и те така...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X