Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Паджеро питане за съединител , СК или и двете.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Паджеро питане за съединител , СК или и двете.

Здравейте
    Късо паджеро 2,5 ръчна кутия супер селект 1995г.
    От известно време откакто застудя имам проблем с включването на скоростите . трудно влизат , на 2 и 3 брои зъбите ако не е в точен оборот. Съединителя отделя най отгоре , дава шум от стъргане / не винаги един път да 20 не / когато е на свободна, след повторно натискане се оправя- вероятно е лагера на съединителя , но от четеното тук вече мисля и за лагери на първичен вал на СК, Масло на СК не съм сменял, Съединителя не буксува дори при натоварване- влачене , баири. Шум от СК – няма.

Може ли да е от калпаво масло – нивото му е в норма?
    Натяга ли се съединителя /охлабва/ - може ли да не отлепя напълно и това да е причината?
    Вариaнти за оглед в Плевен , че тука са едни разбирачи....
    НЯМА НЕВЪЗМОЖНИ НЕЩА -ИМА САМО ПО ТРУДНИ И ПО СКЪПИ
    Всички искат да се върнат към природата, но никой пеша...

От: Паджеро питане за съединител , СК или и двете.

Започни с обезвъздушаване на съединителя и ако има положителен ефект вземи ремонтен комплект и смени гумичките в главната помпа (тази под педала).

Коментар

Ама първо си смени маслото все пак. За да не питаш с какво SAE 75W90 или API GL-4, около 2,2л. за трансмисията и около2,7л. за раздатката.
      Ето и малко за четене. http://www.pajeroclub.org/files/manu...-1998/22-1.pdf от Тук.
      Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

Това, че е започнало да го прави когато е застудяло времето ме навява на мисълта, че маслото не е добро.
        GSM: 0898 554713
        Уебсайт: BULEXTREME.com

Коментар

Явно проблема ми е в тази помпа, педала запоява да скърца гадно при студеното - като се стопли се оправи - долях му 10 -15 гр течност без ефект, като се стопли времето сега почна да я губи пак - много по малко - на месец по .... 10 гр , работата на съед е същата .Явно няма дебит и не тласка достатъчно към долната помпа.Тук в Плевен нова помпа е 70 лв JapanParts каквото и да значи , Seiken - 90, ремонтни комплекти-нямало.Откъде да поръчам ремонтен и да я свалям, че вече е време за ремонти? Мнение за тези помпи?
          Маслото на кутията го смених.Работата е същата.

Коментар

По всяка вероятност проблемът ти не е в съединителя а в маслото в предавателната кутия или синхронизаторите и. Ако е от съединителя, затрудненията ще са предимно при включване на първа и задна скорост, поради непълно отделяне, което ти казваш, че е в началото на хода на педала.
            "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Маслото на ск кутията го смених.Работата е същата. Остава работа на помпи , при условие че го губи към купето - не въцдам какво ще е

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X