Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Размисли относно Паджеро II 3.5

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Размисли относно Паджеро II 3.5

Здравейте, от скоро ми е влязла идеята за закупуване на Паджеро 2 3.5. Марката и двигателя са избрани. Обаче почвам да се сблъсквам с избор на купе - късо или дълго, както и на скоростна кутия - автомат или ръчна. Имам Паджеро 2.8 дизел - автомат, дълга база, та горе долу съм запознат с модела. Принципно ще се ползва за не хард разходки, ще се движа зимата с него и рядко на лов. Бях сигурен, че искам къса база с ръчни скорости, но вече не съм толкова убеден. Пробвах такова, но за 2-3км не разбрах много. От дизела съм недоволен от липсата на динамика, та си мисля че автомата ще скопява и този мотор. Но пък дългата база вози перфектно, късата как е? Търся динамика и горе долу проходимост от сток вариант. Освен гуми (33" примерно) и леко повдигане, не планирам да го надджипвам?! Знам ли, може пък да трябва...
    [SIGPIC][/SIGPIC]

От: Размисли относно Паджеро II 3.5

Здравей,Паджеро 2 3.5 къса база ,ръчка е най-добрия вариант за мен !Няма да вози като дългата база ,но ще е малко по проходимо.Малко повдигане и едни по големи гуми и това е. Успех с търсенето .

Коментар

Имай едно наум с съединителя при ръчката.Мотора е доста силен.Някъде бях чел в форума,че при натоварване и каране по хард местенца изкарвал 5000км.Като намеря темата ще и сложа линк,за да четеш.

поздрави

Коментар

Първоначално публикуван от mirodo Преглед на мнение
        Здравейте, ...
        И защо не прочете какво има писано по въпроса?
        Примерно да почнеш от ТУК.
        Там съм писал и Това.
        Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

по добре 3.0 мотор,става,идеално на газ,и има достатъчно мощност.3.5 е ГДИ система,а тя нещо не се обича с газта,а и икономията и е чужда.

Коментар

Първоначално публикуван от r_vardarov Преглед на мнение
            по добре 3.0 мотор,става,идеално на газ,и има достатъчно мощност.3.5 е ГДИ система,а тя нещо не се обича с газта,а и икономията и е чужда.
            Не всички двигатели 3,5 на Паджерото са ГДИ и се газират безпроблемно.
            Паджеро с 3.0 двигател е с по-малки дифове в сравнение с 3,5.

По темата. От преки впечатления аз бих заложил на дългата база автомат. Достатъчно проходима е и за доста хард изпълнения. Автомата е голяма благина и добре се справя с 33" гуми.
            www.occ.bg - Преносими газови бойлери и Мобилна баня за къмпингуване
            0898777327

Коментар

Проблема за газифицирането се отнася само за системите ГДИ,тъй като ижекторите впръскват горивото директно в горивната камера.А когато сму се сложи газ,и се прекъсне подаването на гориво за тях те се опичат ,защото бензина не само се впръсква от тях а и ги охлажда.Не знаех че има 3.5 да не е ГДИ

Коментар

Проблема за газифицирането се отнася само за системите ГДИ,тъй като ижекторите впръскват горивото директно в горивната камера.А когато сму се сложи газ,и се прекъсне подаването на гориво за тях те се опичат ,защото бензина не само се впръсква от тях а и ги охлажда.Не знаех че има 3.5 да не е ГДИ
                А не е ли възможно да се остави притока на бензин до тях, а да се спре само отварянето им? Бензина би трябвало да циркулира и да ги охлажда. Така го бях направил при обикновена газова уредба на пълен инжекцион и работеше идеално.
                Хипопотамът е интересно животно- колкото по-затъва в калта, толкова по-голяма уста отваря.
                0878226696; 0876927507

Коментар

Ами ок и да е възможно ще церкулира през рейката ,но на върха на инжектора жегата ще си казва думата при положение ,че нямаме охлаждането от преминаващия бензин...Няма как да се избегне това...
                  Стандартна Витара c20ne с уазов мост...Изпълнение за България

Коментар

Това за газта не бях се замислял. Ако всички са ГДИ с проблемно газифициране, малко променя нещата. Варианта с 3.0 с газ е добър, но целта е повече мощност. Някой карал ли е автомат и ръчни, за да направи разлика. Аз карах с ръчни и ми хареса много, но автомата ако не е много муден, не е лош вариант. Късото май повече ми харесва, но и аз почнах като жена да избирам - по цвят. Не за друго, но си имам дълго дизел, което вози перфектно и това ме кара да умувам.
                    Последно редактирано от mirodo; 05-11-12, 18:31.
                    [SIGPIC][/SIGPIC]

Коментар

Това за газта не бях се замислял. Ако всички са ГДИ с проблемно газифициране, малко променя нещата. Варинта с 3.0 с газ е добър, но целта е повече мощност. Някой карал ли е автомат и ръчни, за да направи разлика. Аз карах с ръчни и ми хареса много, но автомата ако не е много муден, не е лош вариант. Късото май повече ми харесва, но и аз почнах като жена да избирам - по цвят. Не за друго, но си имам дълго дизел, което вози перфектно и това ме кара да умувам.
                      Моето е 3.0 автомат, късо, автомата не ми се струва муден, с уговорката, че не съм участвал в състезания и не съм карал такова с ръчни...
                      Последно редактирано от ahead70; 05-11-12, 16:15.
                      Хипопотамът е интересно животно- колкото по-затъва в калта, толкова по-голяма уста отваря.
                      0878226696; 0876927507

Коментар

Някой карал ли е автомат и ръчни, за да направи разлика. Аз карах с ръчни и ми хареса много, но автомата ако не е много муден, не е лош вариант.
                        Много пъргав автомат (дизела, бензина предполагам е същия). Реагира моментално на подаване на смес.

Коментар

Първоначално публикуван от ahead70 Преглед на мнение
                          А не е ли възможно да се остави притока на бензин до тях, а да се спре само отварянето им? Бензина би трябвало да циркулира и да ги охлажда. Така го бях направил при обикновена газова уредба на пълен инжекцион и работеше идеално.
                          не си направил същото колега,защото ,при теб ижекторите не са в горивната камера а в смукателните колектори и там температурата е друга.

Коментар

В мобилето пише за едно че е газифицирано, но явно си е проблем. То и автомата е задължителен ако е десен волан. Та май отиваме на късо с автомат. Няма да вози като дългото, но дано не друса много. Принципно този двигател има ли по сериозни болежки?
                            [SIGPIC][/SIGPIC]

Коментар

не си направил същото колега,защото ,при теб ижекторите не са в горивната камера а в смукателните колектори и там температурата е друга.
                              Абсолютно вярно. Не съм се замислил достатъчно
                              0878226696; 0876927507

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X