Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Mitsubishi pajero sport - налягане на масло

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Mitsubishi pajero sport - налягане на масло

дравейте незнам дали това е проблем но мене ме притеснява че след като смених старото масло,сложих добавка за почистване на двигателя,след което сложих новото масло а то е repsol 15/40 и манометара който ми показва налягането на маслото ми показва 2,а сас старото масло elf ми даржеше около 3 и малко...според вас дали е от маслото защото ми се вижда по рядко от предишното...на какво може да се далжи тва...благодаря предварително

От: Mitsubishi padjero sport - налягане на масло

Ако е по-стар автомобилът, обикновено се раздрънква двигателя и има по-малко съпротивление като минава маслото. Затова е проличало като си сложил по-рядко масло, което минава по-лесно от по-плътното (пък и си прочистил двигателя) - създава се по-малко налягане.

Коментар

От: Mitsubishi pajero sport - налягане на масло

Не разбрах какъв е двигателя , но ако си сипал 15W40 и рядко, предишното какво е било според теб?
      MITSUBISHI MONTERO 3.0 V6
      (А1+)
      О877ООО98О

Коментар

А тези показания при празен ход ли са или в движение?
        Според книжката на колата при празен ход налягането на маслото трябва да е между 0.5-1.5 кг/см2, при 3000 об/мин са между 3-6 кг/см2.

Коментар

Ако с мнението си мога да успокоя колегата с "проблема", то моя "Спорт" на празен ход стрелката му е на 2атм. с 10W40!
          Поздрави.

Коментар

Първоначално публикуван от STEF BMW Преглед на мнение
            Ако с мнението си мога да успокоя колегата ..........
            Ми май няма много да го успокоиш. На него с 15/40 му държи, колкото на теб с 10/40. Демек неговото е грубо казано по-гъсто.
            Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

намерих проблема...оказа се масления филтар...сега всичко вече е както трябва...явно е бил дефектен..

Коментар

за да не отваряме само излишни теми ще питам тук къде на Паджеро Спорт се завива датчикът за налягане на маслото,понеже аз искам да сложа на моето Паджеро но не знам къде се слага?
                Mitsubishi Pajero 2.5TD 1996 къса база
                0883 39 72 04

Коментар

Здравейте, и аз имам проблем с налягането на маслото, откакто затънах в една кал налягането ми показва ниски стойности от време на време, но от днес стои на нула. Дали е проблем в датчика, при положение че двигателя работи отлично и има масло малко над максимума на щеката? Чуда се до ходя ли в сервиз, при положение че повечето коли нямат такъв индикатор и няма друг признак за проблем.

Коментар

Това че има масло в картера не значи че има налягане, не карай колата докато не се увериш че има мазане! Много вероятно да е от датчика щом си я топил в калта но може и да не е той...само стрелка ли имаш, лампа има ли ?
                    ОФА ДБ 2.4 92 ML 270 CDI ETZ 250

Коментар

Само стрелка, лампа за налягането не знам да има. Все пак ми се наложи да покарам днес и по едно време стрелката взе да показва нормално налягане, след това пак падна. Колата не загрява повече от нормално дори по черни пътища, май ще е датчика.

Коментар

Провери кабела на датчика, може да не контактува добре!
                        ОФА ДБ 2.4 92 ML 270 CDI ETZ 250

Коментар

Ок ще опитам да го проверя утре. Благодаря за вниманието!

Коментар

Здравейте! Да запитам: неработещ датчик за налягането при Pajero Sport често срещан проблем ли е?

Коментар

Първоначално публикуван от panhead Преглед на мнение
                              Здравейте! Да запитам: неработещ датчик за налягането при Pajero Sport често срещан проблем ли е?
                              Не съм човека да каже дали е често срещан, но точно датчика се оказа проблема при мен. Смениха ми го за около 100лв.
                              Вероятно става някакво ел. претоварване защото освен датчика при мен е изгоряла и лампата за налягането на маслото.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X