Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Електрическа схема на аварийни светлини Pajero 2

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Електрическа схема на аварийни светлини Pajero 2

Момчета, помагайте.
    Разбиха го ( http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=152067 ), явно с идея да го крадат.
    Не знам защо не успяха да го откраднат, но все тая.
    Смених ключ, ключалки и квото трЕбва и вчера го подкарах.
    Оказа се, че нЕма мигачи - за да убият алармата бяха извадили задните стопове, оголили и дали накъсо кабелчетата на мигачите и акуратно прибрали стоповете обратно в бронята.
    С два бушона фира открих и отстраних тоя проблем.
    Обаче нЕма аварийки и съвсем нямам идея какво, защо и откъде да подхвана.
    Моля за съвети и ел. схема на аварийките.

От: Електрическа схема на аварийни светлини Pajero 2

https://htftp.offroad-bulgaria.com/p...20avariini.jpg
    Ако тук нещо не се чете ще търся и друга схема.

Коментар

Борих се, борих се....
      Нищо не мога да направя
      Всичко изглежда наред - жиците - жици, бушоните - бушони, ключа за мигачите е ОК...
      Мигачи има, но при включен мигач, като натисна бутона на аварийките мигача спира.
      Чудя се може ли в релето да е проблема. Аз поне съм изчерпан откъм идеи за друго възможно място, което да е причина за неработенето на аварийките...
      Човърках релето, отворих го - видимо външно всичко е наред, но не съм проверявал чипа дали е здрав. Баси, не знаех, че и релетата за мигачи вече са с интегрални схеми ...
      По-интересното е, че никъде из българския нет на успях да намеря такова реле (MR252921 или MR563835 според ASA-та) или аналогично.
      Даже взе да ми се върти идеята за подмяна на самия чип - U643B http://www.atmel.com/Images/doc4727.pdf
      Ако някой има някаква идея, е сега баш е момента да я сподели

Коментар

Нямаш ли познат със същия джип. Вземи неговото реле,сложи го на твоя и ако всичко е наред, отиваш в някоя морга и си сваляш.Предполагам ще стане и от друг Японски автомобил.

Поздрави и успех.
        MITSUBISHI MONTERO 3.0 V6
        (А1+)
        О877ООО98О

Коментар

Проблема на денислав може да е именно в това късо отзад, което са правили. Казвам го от личен опит, защото имах много странни и нелогични проблеми, след като се борих с токов проблем заради кабел накъсо, който захранваше буксата на теглича. Въпросния кабел беше изведен от задните стопове. При мен се получаваха и ефекти от типа, караш и мигат аварийни светлини без да са включени. При него явно е обратното. Провери всички кабели внимателно. Даже и от качеството на връзките зависят нещата. Ако не се справиш обади се да го мислиме заедно ако си в софия, понеже горе долу имам идея.
          KIA Sportage 2000 DOHC 16 v

Коментар

Колега denislav намери ли решение на проблема, че в момента и аз се сблъсквам с него. Ще съм много благодарен ако споделиш дали си намерил решение на проблема.

Коментар

Реших го, но не по най-елегантния начин. Пробвах с различни релета и се оказа, че проблема не е в релето. Просто до релето не достига напрежение.
              Рових, рових, не успях да възстановя оригиналното захранване и накрая след нЕколко майки (лежейки с главата надолу върху педалите и с ръце, заклещени някъде около кормилната колона) реших да си пусна нов кабел, с който да подам постоянен "+" на релето.
              И това беше :-)

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X