Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Чистачка на задната врата - Pajero II

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Чистачка на задната врата - Pajero II

Здравейте колеги.

Скъса се перото на чистачката на задната врата. Паджерото е II дълга база - не знам дали има разлика с късо.
    Питането ми е дали може да се смени само перото или трябва да купувам нова чистачка. Пробвах с перо от стара от предното стъкло, но тази от задната врата е с по-тясно перо. Не знам дали ще може да се намери такова. Като се ровичках в нет-а пък, на едно място дават размера на задната чистачка 16" --> 40,64 см, но реално измерена от мен текущата е около 38 см. , но има място да се побере около 40 см. Кое е вярното? Нека някой който е сменял да сподели.

Благодаря предварително.
    Има ли файда, ако направя една диагностика? В смисъл, някакви показатели, които биха косвено показали наличието на проблем, имащ нещо общо със случая?
    Бахти, как се изказах...

От: Чистачка на задната врата - Pajero II

Малко up на темата. Пускам едни линкове /ако вече ги има някъде, моля да ме извините/ доста полезни, надявам се. Мислех, че тук ще има размера на чистачката, но има само схема на компонентите.

Exterior
    http://www.motortalk.ru/files/51.pdf

Interior
    http://www.motortalk.ru/files/52.pdf
    Има ли файда, ако направя една диагностика? В смисъл, някакви показатели, които биха косвено показали наличието на проблем, имащ нещо общо със случая?
    Бахти, как се изказах...

Коментар

Размерът е 375
      Например оттук:
      http://mitsubishi.epcdata.ru/pajero/...washer/852627/

Коментар

Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнение
        Размерът е 375
        Например оттук:
        http://mitsubishi.epcdata.ru/pajero/...washer/852627/
        Sorry ама линка дава 502 Bad Gateway

иначе - благодаря за инфото ;0) - точен както винаги.
        Бахти, как се изказах...

Коментар

Е честно, НЕМА такъв въпрос. Баце, ако ти изгори крушка, нали няма да питаш с каква да я смениш. А относно въпроса. Можеш да смениш и само перото (с малко технически умения), ама взЕми си кУпи една нова чистачка. Сега да не питаш как да направиш захващането?
          п.п.От линка дето е дал Паджеровод-а (съвсем коректно си работи линка) излиза, че перото е отделна част и пише буквално следното:
          BLADE,RR WINDOW WIPER 375
          Поздрави.
          Последно редактирано от Стоян Боюков-Sariones; 25-09-12, 08:06.
          Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

Първоначално публикуван от DimitarNikolov Преглед на мнение
            Здравейте колеги.

Скъса се перото на чистачката на задната врата. Паджерото е II дълга база - не знам дали има разлика с късо.
            Питането ми е дали може да се смени само перото или трябва да купувам нова чистачка. Пробвах с перо от стара от предното стъкло, но тази от задната врата е с по-тясно перо. Не знам дали ще може да се намери такова. Като се ровичках в нет-а пък, на едно място дават размера на задната чистачка 16" --> 40,64 см, но реално измерена от мен текущата е около 38 см. , но има място да се побере около 40 см. Кое е вярното? Нека някой който е сменял да сподели.

Благодаря предварително.
            Вярното е най-голямото, което можеш да побереш. Отпред - пак така. Аз отпред на тераното съм с 2 53 сантиметрови, а по книга са с 2-3 сантиметра по-къси, че и различни лява и дясна, до колкото помня.
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Продават се само гумичките колега има ги в различни цветове по пазарите и магазините за авто аксесоари лесно се сменяват и ти излиза 2/3 лева.
              Pajero 2.8 tdi GLS къса база

Коментар

Добре де, знам че питам общо взето за тъпотия.
                Перото на задната чистачка е по-тясно от тези за предното стъкло, не знам дали се продават различни ширини. Днес ходих да проверя - да, продават се 38 см чистачки и то по една бройка, ама свършили.
                Питането ми бе продиктувано и от това, че оригинално захващането е с планка с винтове и планката е занитена за чистачката. Май има пластмасови адаптори или ще разглобя от старата.

Благодаря на отзовалите се.
                Бахти, как се изказах...

Коментар

За да смениш само гуменото перо, не е необходимо да разтуряш цялата чистачка - става и на място.
                  Ако искаш да я смъкнеш, разнити я, после с болтче става.

Коментар

Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение
                    За да смениш само гуменото перо, не е необходимо да разтуряш цялата чистачка - става и на място.
                    Ако искаш да я смъкнеш, разнити я, после с болтче става.
                    Кажи де, къде има само перо - от по-тесните.
                    Бахти, как се изказах...

Коментар

Подозирам, че си компютърен специалист (може и програмист).
                      пера за чистачки
                      Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

Първоначално публикуван от Стоян Боюков-Sariones Преглед на мнение
                        Подозирам, че си компютърен специалист (може и програмист).
                        пера за чистачки
                        ... добавих и Пловдив ...
                        Бахти, как се изказах...

Коментар

Когато ми се съдра задната чистачка, получих подарък чисто нова такава, която изкара ден до пладне.
                          на нея и смених перото - гумената лентичка един вид, която не е по-широка или тясна от тези на другите чистачки. И извадих една от купа със стари чистачки, сложих я, и я отрязах на необходимата дължина. Старата гума, която не беше идеална за предното стъкло, се оказа перфектна за задното.
                          Още е.

Коментар

Проблема е решен с чистачка GoodYear тип "банан" 16" --> 40.64 см. Пасна идеално.
                            Разнитва се монтажната планка от старата чистачка и се поставя на новата 16". Перото обира точно 2 мм под уплътнението на стъклото и не закача дюзата за измиване.
                            Бахти, как се изказах...

Коментар

На моето Паджеро само задната чистачка му е кусура. Не се сдържах.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X