Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Паджеро II Зимни гуми и техните размери.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Паджеро II Зимни гуми и техните размери.

Здравейте,

на скоро се сдобих с паджеро 2 дълга база 93-та година. Взех го с уж запазени "кални гуми" като ме увериха, че зимата ще е като трактор... Да ама след няколко разговора на тая тема с майстори и гумаджий се оказа, че тези гуми хич не ги бива за сняг - особено отъпкан. Сега гледам и търся гуми за зимата. Мислех за втора ръка на 1-2 сезона, мислех за всесезонни и в крайна сметка май ще се спра на чисто зимни гуми а именно BF Goodrich winter slalom ksi с размер 235/75/15. Искам да ви питам, първо какъв размер е походящ за това паджеро? Някъде по митсубиши форума четох, че размера за паджеро 2 е 265/70/15, според сайта на мишелин размера е 235/75/15... Ако има някой по запознат, моля да сподели. Също бих се радвал и на отзиви за гумите който съм харесал. Мисля да карам основно по пътища изчистени/неизчистени, но няма и да пропускам възможност да се закопая в киша/сняг/кал...

От: Паджеро II Зимни гуми и техните размери.

265/70/15 си е оригиналния размер.
    Мисля че само 2.5 е с по-тесни. Но на мен хич не ми харесва с 235 широчина.
    За конкретния модел не мога да кажа нищо, но леката кола (БМВ) е с зимни БГ Гудрич и мога да кажа доро за зимните им гуми.
    '98г. Mitsubishi Pajero II 2.8tdi Super Select къса база фейслифт
    '95г. Mitsubishi Pajero II Super Select къса база - за "лек" offroad - coming soon :)
    И разни BMW-та...

Коментар

По добре си вземи BF Goodrich A/T,а за размера зависи от ДВГ-то.
      Помогни си сам,за да могат и другите да ти помогнат.
      АСК Ален Мак

Коментар

ДВГ-то е V6 3000 бензин/метан (като на метан е без аванс процесор и слабо казно спънат). Иначе за гудрича и аз четох хубави работи та ще хвана да потърся някоя по-добра оферта за тях.

П.С. Ако някой има добри оферти да сподели

Коментар

Вземи едни 31/10,5/15 на БФТ АТ и забрави за няколко години за секви видове летни и зимни и т.н.

Коментар

А защо не и 32 - ки ?
            GSM 0877 08 99 19
            Jeep Grand Cherokee 5.2 V8

Коментар

За 3000 бензин 31-ци А/Т са идеални.
              Помогни си сам,за да могат и другите да ти помогнат.
              АСК Ален Мак

Коментар

Първоначално публикуван от barzashki Преглед на мнение
                А защо не и 32 - ки ?
                Няма лошо.....ама човека ще го кара предимно по асфалт, ще му се дигне разхода, вървежа ще намалее....

Коментар

Ами всъщност разхода за сега е търпим при все че е с гуми за кал (в момента нямам снимки за да пусна), та се съмнявам много да скочи. Също така все повече ми харесва да се возя офроуд, та този гудрич ако се представя добре в калта и неотъпкания сняг още повече ще ми се издигне в очите.

А някой знае ли магазин онлайн или офлайн с прилични цени. В нета трудно се намират, а и цените им варират от ~250лв за гума до ~300лв та се чудя на голямата разлика.

Коментар

Първоначално публикуван от solomyr Преглед на мнение
                    Здравейте,

............ Искам да ви питам, първо какъв размер е походящ за това паджеро? .........
                    По каталог 265/70R15 110S (кат. номер MB681716) - за нормални гуми, а за Off-road - 31х10,5R15 (кат. номер MR113817). Зимнолетни гуми при всички случаи е компромис все с нещо (още повече па А/Т). Най-добрият вариант (щом ще си го караш по асфалт) си е чисто зимни гуми с размер по каталог. За през лятото спокойно си карай и гумите, с които си го взел. Лично аз зимата карам баш със зимнолетни А/Т, ама с няколко наум. За кални през зимата и дума да не става (пробвах, ама се кара с 10 наум).
                    Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

Ето ти два сайта http://www.bggumi.com/eshop/search/?...pe=1&orderby=2
                      http://www.avtogumi.bg/oscommerce/ , но върви по магазините
                      Дидо
                      Без Паджеро 2

Коментар

Аз взех 235/70/15 чисто зимни Гудрич. Винаги съм мислил, че зимните гуми трябва да са по-тесни от летните. Не знам, прав ли съм?
                        Най-страшното в България е, че хората, които пращат SMS-и във ВИП-Брадър,
                        имат право да гласуват на избори.

Коментар

Първоначално публикуван от Hala Преглед на мнение
                          Аз взех 235/70/15 чисто зимни Гудрич. Винаги съм мислил, че зимните гуми трябва да са по-тесни от летните. Не знам, прав ли съм?
                          Ако ще се карат по асфалт, респективно утъпкан сняг и заледен терен (както в случая) - да прав си, по-тесните гуми имат предимство.

Коментар

Ако не можеш да си позволиш няколко чифта гуми, за различните пътни условия, горещо ти препоръчвам БФГ АТ 31 10.5 15 по възможност нови.
                            Ще ги имаш дълго и ще си караш Мастурбишито спокойно. Не са отличници никъде, но са достатъчно добри навсякъде, особено с едно прилично компресорче в колата, за да променяш налягането когато се наложи. И двата си таралясника карам с такива и никога не са ме дънили.
                            "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Първоначално публикуван от Hala Преглед на мнение
                              Напълно прав си колега, за зимата трябват по - високи и по - тесни гуми. То зависи и от двигателя, но по - тясната гума е по - проходима в дълбок сняг защото по - лесно си пробива коловоз, но като се има предвид джипа и това, че ще се кара по пътя по -тясна от 235 няма да е удачна защото ще поизгуби стабилност (ще се люлее)
                              Затова си мисля, че в случая 235/75/15 си е идеален размер. На /70/ губиш малко височина което не е в положително!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X