Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Един въпрос относно потегляне на Паджеро Шогун 2.8 1994 автоматик

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Един въпрос относно потегляне на Паджеро Шогун 2.8 1994 автоматик

Здравейте колеги,
    Отскоро съм собственик на Митсубиши Паджеро Шогун 2.8 ТДИ Дълга база Автоматик 1994 супер селект. Забелязвам, че понякога при потегляне трябва доста да натисна педала за да отлепи. Когато набере скорост - всичко е наред. В някои случаи с това натискане на педала върти гуми. Другият проблем, който забелязвам е че понякога не иска да включи 4-а (при включен OD) - примерно със 100 км/ч съм на 3500 оборота, а понякога със 100 км/ч - на 3000 оборота.

От: Един въпрос относно потегляне на Паджеро Шогун 2.8 1994 автоматик

Обслужи ли го автомата? масло филтър
    ОФА ДБ 2.4 92 ML 270 CDI ETZ 250

Коментар

Ами човека ме увери че е обслужен, каза Автомата не го бутай - сменено е всичко. Маслото от сондата (тази която е до двигателната сонда) е бистро. Скоростната кутия сменя много добре предавките без никакви удари и такива неща.

Склонен съм да му вярвам - не е някой джамбазин
      Последно редактирано от Паджеровод; 31-08-12, 21:33.

Коментар

Първоначално публикуван от dakillah Преглед на мнение
        Здравейте колеги, Забелязвам, че понякога при потегляне трябва доста да натисна педала за да отлепи.... В някои случаи с това натискане на педала върти гуми. .
        Ами човека ме увери че е обслужен, каза Автомата не го бутай....
        Думата "лъжец" използвана като прилагателно......
        0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Колега ми то точно това е работата на ОД, като го включиш да върне на трета, за по бързо набиране,когато при спускане не искаш да спуска на 4 та. И за всичко друго което се сетиш , че не искаш да е на 4та.За другото изчакай да се включат знаещите.Успех!

Коментар

В этом режиме ваша АКПП работает как 3 или 4 ступенчататая, в зависимости от состояния кнопри OD-"Over Drive" которая расположена под фиксатором на ручке переключения передачь, если "OD-off" отжата - 3 ступени, если "OD-on" нажата, то соответственно 4 ступени. Если кнопки OD нет то АКПП 3 ступенчатая.

По това аз разбирам че Когато на таблото нищо не свети ОД е включен и си реди четирите предавки. Когато е на таблото е OD-off, то е само до 3-а. Правилно ли разбирам? В кое положение да карам? Аз карам на OD-on т.е. на таблото нищо не свети.

Коментар

Аз карам на OD-on т.е. на таблото нищо не свети.
              Правилно.
              0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Здравейте отново колеги. След още малко каране на джипа забелязах че проблема който имам се появява след няколко спирания и потегляния. В момента, който запаля джипа, си потегля нормално - от първа предавка. След известно време нещо става и ми се струва, че потегля от втора предавка на автоматика. Ходих на диагностика на автомата и момчето ми каза че излиза грешка номер 32, която дава нещо си PG. Това PG вземало инфо от километража и казва на скоростната кутия каква е скоростта на движение. Някой има ли инфо къде е това PG, дали се сменя, какво представлява?

Коментар

В документа долу има данни и за грешката, описание какво се случва с този датчик и схема къде се намира.
                  https://htftp.offroad-bulgaria.com/p...ansmission.pdf
                  Обаче на руски

Коментар

А случайно да има някой от Русе, който им разбира на тези джипки и може да свърши работа?

Коментар

http://www.offroad-bulgaria.com/show...EB%E0%EC%EF%E8 дано да ти помогне

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X