Здравейте ,понеже галопера 2.5 TDI е като паджеро 1 да питам във вашия раздел,вчера не запали,карам го с отработено масло,реших че се е здръстил горивния филтър,свалих го,изсипах всичко от него ,продухах до резервоара с компресора и нямаше запушване/затлачване.....Надух с уста горивния филтър и въздух минаваше през него....След това надух резервоара с компресора като уплатних капачката с парцали да качи гориво (масло 80% и 20% нафта) до филтъра, пробвах да запали,въртях около 1-2 мин. с малки почивки...развих горивния филтър и нямаше гориво вътре.....Нивото на маслото в резервоара е почти до горе....Четох че някои колеги се оплакват че при ниско ниво помпата трудно засмуква....В интерес на истината над една година го карам с отработено масло но никога не съм го оставял да падне почти до нулата досега.(криза ...и маслото взе да свършва)..предишния ден изминах над 300 км. в централен балкан,направи ми впечатление че през деня започна да пали с повече въртене,даже от втория път ....по принцип пали от четвърт както се казва......Взел съм филтър вече ....Обаче ме съмнява проблема да е в него.Мисля си че дори да не качва гориво...трябваше да припали и гасне при условие че е влязъл на собствен ход в гаража без и най малки признаци за непалене....Сега се сещам че не съм проверил обратната нафта...Някакви идеи ще са ми от полза,въпроса не е спешен,джипа е втора кола в гаража е ,мога да го разглабям през почивните дни колкото трябва .....добре че отказа да пали на възможно най-подходящото място инъче не ми се мислеше !
п.п 4D56 е мотора..Това е помпата.....! Може ли също някой да покаже този "стоп клапан" къде се намира !
п.п 4D56 е мотора..Това е помпата.....! Може ли също някой да покаже този "стоп клапан" къде се намира !
Коментар